Hamilelikte bel fıtığı ve yüksek tansiyon yaşayanlar

sevgi76

<a href="http://pregnancy
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2009
109
2
96
Ankara
Merhaba kızlar,
hamile kalmadan 7 ay önce bel fıtığı olduğumu örendim ve dr.bel fıtığının hamilelikte ilerliyebileceğini söylemişti şimdi arada bir geçmeyen bel ağrım oluyor.hamilelikle birlikte ilerlemesinden korkuyorum. benim durumumda ilgili bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim. birde tansiyon problemim yoktu daha önce 19 hatfalık hamileyim tansiyonum ara ara 14-9 'a kadar yükseliyor çok kötü oluyorum. bu perşembe dr. gidecem bakalım ne diyecek. yüksek tansiyon kötüye işaret diyorlar. 2.bebeğimi uzun zamandır bekliyorum ve çok istiyorum. benimde hamilelikte en çok korktuğum şey bebeğimi sağlıklı bi şekilde kucağıma alamamak. ne olur birbirimize dua edelim.hep beraber sağlıklı bir şekilde bebeklerimize kavuşalım inşallah...

canım Allah yardımcın olsun.. bu şekilde olan tanıdıklarım vardı Allaha şükür sağlıklı bi şekilde doğumlarını yaptılar.. tabi bel fıtığı özen gösterilmesi gereken bi durum.. hamileliğin kendine has bel ağrısıyla birleşince seni dahada yorduğuna eminim.. bakalım doktorun tekrardan ne diyecek.. hayırlısıyla atlatırsın inşaallah..

teşekkürler canım yarın dr.gidecem.özelliklede tansiyon konusunu kafama takmış durumdayım.inşallah herkes sorunsuz bir hamilelik geçirir.

merhaba canım benimde senin gibi daha önceden tansiyon sorunum yoktu 15ci haftamda baş agrısıyla hastaneye gittim ve tansiyonumun yükseldigini ögrendim doktor hemen nefrolojiye yönlendirdi idrar tahlili idrara protein kaçıyormu diye şükür o çıkmadı ama ilaca başladık günde 3defa ve tuzsuz yiyorum sürekli tansiyonumu ölçüyorum aklımdayken bilekten ölçülen tansiyon aletleri dogru sonuç vermiyor ben koldan ölçenini aldım doktor tavsiyesiyle ve büyük 14 küçük 9 olursa doktor yarım saat uzan sonra tekrar ölç eyer hala 14 9 daysa tansiyonun hemen acile gel demişti umarım yardımcı olabilmişimdir şimdi 21 haftamdayım allahım hepimize yardım etsin

merhaba canım benimde senin gibi daha önceden tansiyon sorunum yoktu 15ci haftamda baş agrısıyla hastaneye gittim ve tansiyonumun yükseldigini ögrendim doktor hemen nefrolojiye yönlendirdi idrar tahlili idrara protein kaçıyormu diye şükür o çıkmadı ama ilaca başladık günde 3defa ve tuzsuz yiyorum sürekli tansiyonumu ölçüyorum aklımdayken bilekten ölçülen tansiyon aletleri dogru sonuç vermiyor ben koldan ölçenini aldım doktor tavsiyesiyle ve büyük 14 küçük 9 olursa doktor yarım saat uzan sonra tekrar ölç eyer hala 14 9 daysa tansiyonun hemen acile gel demişti umarım yardımcı olabilmişimdir şimdi 21 haftamdayım allahım hepimize yardım etsin

canım deneyimini paylaştığın için öncelikle teşekkürler .bende dün dr.gittim alfemed adında tansiyon ilacı verdi günde 3 defa kullanacağım.kesinlikle ekmek dışında tuz ve tuzlu gıdalar kullanma dedi.benim tansiyonda 13-14/8-9 aralığında olmuştu.açıkcası konu hakkında araştırdıkça tehlikeli bir durum olduğunu öğrendim ve bebeğime birşey olurmu diye çok korkuyorum.bebeğimin sağlıklı bir şekilde doğmasını çok ama çok istiyorum her annne gibi. canım gebelik haftalarımızda birbirine çok yakın bende 19+3 deyim. bu konu ve diğer konularda bilgi alışverişinde bulunmayı çok isterim.inşallah hep beraber bebeklerimize sağlıklı birşekilde kavuşuruz....a.s

Yüksek tansiyon sorunu yaşayanlar burada deneyimlerinizi paylaşın lütfen

bende hamileliğim ilk 2 ayını tansiyonla uğraştım baş ağrısı çok pldu galiba hormonlar deiştiği içinnn kiloluyum ben ondan sanırım 2. hamileliğim tansiyon bitti şimdi eşi aşşağıda imiş kanamma oluyooo ara ara hayırlısı olsunn anne olmak zor 2. hamileliğim daha zor geçiyo nedense yaş tan sanırım ara vermek o kadar iyi deil mişşş

tansiyon aleti elimde devamlı ölçüyorum ona göre yiyorum yüksekse hemen limona koşuyorum dr ilk başlarda çıkan tansiyonun geeblik tansiyonu olmadığını söledi bana 6.7. aylarda başlar dedi dikkat edeceksinn başka care yok muş

Merhabalar, ben 4,5 ay önce doğum yaptım. Hamileliğimin 6.ayından itibaren yüksek tansiyon problemi yaşadım, normalde tansiyonla alakalı hiç bir sorunum yoktu.

Tansiyonum 14-9 sınırındaydı hep. Vücudum çok ödem topladı.Ayaklarım ellerim şişti. Doktorum sürekli tansiyon takibi yapmamlı ve 14-9 sınırını geçerse mutlaka haberleşmemiz gerektiğini söyledi. Sürekli idrar tahlili veriyordum, idrarda protein var mı diye. İdrarda protein çıkması ve tansiyon yüksekliği gebelik zehirlenmesi (preeklamsi) ne sebep oluyor ki bu hem anne hem bebek için çok tehlikeli bir durum.

Son haftalarda tansiyonumun gidişatı çok iyi olmadığı normal doğum vaktinden bir hafta kadar önce alındı bebeğim. Çok şükür doğumda bir sorun yaşamadık, bebeğim de sağlıklı doğru. Ancak doğumdan sonra tansiyonum hala normale dönememişti.

Doğum sonrası 5.gün sabah, evde bebeğimi emzirirken, çok şiddetli bir kanama geçirdim, öyle bir kan akıyordu ki, oturduğum sandalyenin altı göl gibi olmuştu. Hemen ambulans çağırdılar, tekrar hastaneye yattım, 3 gün tansiyonumun normale dönmesi için tedavi gördüm ve hastanede yapılan tahlillerde idrarda protein çıktı. Yani bebeğimi tam vaktinde almış doktorum, biraz daha bekleseydik, onunda hayatı tehlikeye girecekti.

Şİmdi kızım 4,5 aylık oldu, çok şükür o da ben de iyiyiz. Ama gebelikte tansiyon problemini lürfen göz ardı etmeyin, en ufak şüphenizde doktorunuzla görüşün,sağlıklı doğumlar dilerim.

36 haftalık hamişim ve gebelıgımın basında yuksek tansıyon cıktı hep dıkkat ettım tuzluyu cok severım ama az tuzlu yıyorum bugun bır sey oldu alısverıs için dısarı cıktım ve eve geldım bır kac saatlık ayakata kaldım evegelırgelmez uzandım 3saat kadar uyudum ve dınlendım ama busaate kadar ayakalrımdakı şişlik ınmedı bakalım yarına kadar bekelyecem olmazsa dr arayacam

Canım çok çok geçmiş olsun tansiyon önemli onu dengede tutmaya çalış.Mümkün olduğunca strese girme sakin ve rahat bir hamilelik geçirmeye çalış.Bendede hamileliğin başında fıtık çıktı.Doktorun doğru demiş hamileliğin ilerleyen aylarında ağrı gitgide çoğalıyor özelliklede çok ayakta kalıp gezdiğinde yada iş yaptığında akşam eve gidip uzanınca yattığın yerden kalkamıyorsun kilitleniyor resmen vücut.Ben eşimin yardımıyla beni kollarımdan kaldırmasıyla kalkabiliyorum.Ama tabii çok iş yaptığımda yada çok ayakta durduğumda yaşıyorum bu sorunu...

benimde 20 haftadan sonra tansiyon yüksek çıkmaya başladı 13-8 falan çıkıyordu hastanede yattım 2 gün normale düştü ama bzen tekar çıkıyorum bende erken doğum veya bebeğe birşey olursa diye korkuytorum ilaç kullan varmı aranızda ?? tansyon için

bu haftaya kadar tansiyonum hep 9 / 6 çıkardı,bugün 13 / 8 çıktı.Ağlayıp duruyorum ya bebeğime birşey olacak diye.Dikkat ediyorum ama niye böyle oldu bilmiyorum senağlamasenağlamasenağlamasenağlama

bu haftaya kadar tansiyonum hep 9 / 6 çıkardı,bugün 13 / 8 çıktı.Ağlayıp duruyorum ya bebeğime birşey olacak diye.Dikkat ediyorum ama niye böyle oldu bilmiyorum senağlamasenağlamasenağlamasenağlama

bence ağlayıp kendini ve bebeğini üzme o daha kötü olur ama sen böyle yaparsan bu arada dikkat et tuzlu falan yeme ağlayacağına....

Dikkat ediyorum,tuzdan gebeliğimin başından bu yana uzak durmaya çalışıyorum ama yinede yüksek çıktı.Hayatımda hiç tansiyon sorunu yaşamamıştım...

Arkadaşlar ben daa 5 haftalık gebeyim.Testimi adetime 2 gün kala yaptım ondan 1 hafta önce tansiyon problemim başlamıştı benim.Biir akşam aşırı kalp çarpıntısı oldu ağlama hissi oluştu.Sonra annem tansiyonumu ölçtü 15-10 şok oldum.Bugüne kadar 11-7 dir hep hatta 10,5-6,5 dur hiç yükselmemişti annemde çok şaşırdı.Bişey taktın kafana heralde dedi.O zaman gebe olduğumdanda haberimiz yoktu tabi çünkü adetime 5-6 gün vardı.Şimdi biraz daha ii 13-9 14-9 falan.Artık eski tansiyonuma dönemicem heralde...

Son zamanlara doğru galiba tansiyonda hafif yükselmeler olabiliyor.Benim 32.haftaya kadar hep 9/6 idi.En son gittiğimde 12/8 olmuştu.Normal şu an inş. yükselmez hiç.

Merhabalar
26 haftalık hamıleyim, hamilelilğim basından beri dr.muayenelerinde tansıyonum 14-9 cıkıyordu.Dr um dikkatli olmamızı önerdi hep.24. haftaya geldiğimde ise tesadüf sonucu tansiyonumu olçtürdüğümde 19-13 e çıktı.Gerçi 1 saat içinde normale döndü.Hemen hastaneye yatırdılar sureki takıple idrarda aranan protinle gecti 2 gun.allahıma şükür ne tansiyonum cıktı nede protein.ama hastaneden çıkınca aşırı bir evhamla kala kaldım,kendimi çok zor toparlayabiliyorum ateş basıyor kalp çarpıntım artıyor vs. Diyete başladık tuzsuz yemekler yiyorum.Evde sakinim ama dr mevzusu veya dr kapısına gittigim an bana olanlar oluyor.Nasıl kendimi telkin edecegimi sasırdım biliyorum yapmamam lazım sakin olmam lazım ama nasıl :)) Beni sadece bebişimi kucagıma alacagım günün hayali sakinleştiriyor.

merhaba arkadaşlar bel fıtığı olanlar hamileliklerinde neler yaşadılar, henüz hamile kalmamış ve çocuk istedikleri halde fıtık nedeniyle erteleyenler için ne tavsiyelerde bulunurlar?Bende de bel fıtığı var ve ilerlemiş halde ama çocuk istiyorum napıcam bilmiyorumm..ameliyat da olmk istemiyorum bu yaşta.fizik tedaviden de hiçbir fayda sağlayamadım acaba gözümü karartıp çocuk çalışmalarına başlasam çok sorun olur mu ilerde..cevap bekliyorumm

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar 16+3 günlük hamileyim.bende fıtık başlangıcı vardı bir kaç yıl önce konuldu teşhis ama çok ileri aşamada olmadığı için doktor o zaman bir krem vermişti.o zamanlar kullandım ve bitti arada hala ağrılarım olur.şimdi gebelikten sonra belimin sol tarafında çekilmeler oluyor ve kalçamada vuruyor.doktoruma bu durumu anlattım ve ilerleyen aşamalarda karar veririz ama bu şekilde devam ederse sezeryan olabilirsin dedi. daha önce bu şekilde bir durum yaşayan var mı? bel fıtığı olan arkadaşlar normal mi yoksa sezeryan mı yaptınız? cevaplar için teşekkürler.

Back
X