- Konu Sahibi Dumanikara
-
Somon yemen faydali olacaktır. Eger balik yiyemiyorsan omega 3 hap tuketmen faydalı olabilir. Ben su an hamile değilim. Ama hamile oldugun donemde youtube da anne tv diye ceyda duvencinin kanalini takip etmistim. Cok faydali şeyler bulabilirsin. Onu takip etmeni tavsiye ederimBalık ne önerirsiniz şuan herşeyden igreniyorum kokusuna bile tahammulum yok ama yemeye calisacagim
Bı bakayım .somon hiç yemedim balıkla pek aram yok ama uskumru palamut için zorlayabilirim kendimi olurmu onlarSomon yemen faydali olacaktır. Eger balik yiyemiyorsan omega 3 hap tuketmen faydalı olabilir. Ben su an hamile değilim. Ama hamile oldugun donemde youtube da anne tv diye ceyda duvencinin kanalini takip etmistim. Cok faydali şeyler bulabilirsin. Onu takip etmeni tavsiye ederim
Bebege ne olduOmega3 alimi en cok ithal baliklarda oluyor oda en fazla somon ve ton balikta varmis. Haftada 2 kez bu balıklardan ye yiyemem diyorsan da hap al demisti doktorum. Ben ton baligi ve somon tukettim 2 hafta zaten sonrasinda kaubettim bebeğimi. Bu arada konserve gıda tuketmemeye calis salçalarda kavanozda olanlari tercih et agir metal birikimi oluyormus iyi değilmiş o da. Tuz şeker alimini azalt. Bol su iç. Eksik vitamin durumun varsa onlari tamamlayacak sekilde beslenmeni duzenleyebilirsin. Ilk 2 ay yediklerinle bebegin bir bağlantısı yokmuş. 2 ay senin daha once olusturdugun depodan yumurtaliklarindan besleniyor. Hem bundan dolayi hemde hamilelik aslinda ay cok yiyeyim bebege de yarasın diyecegimiz bir donem degilmis. Sen kendine kadar yiceksin sadece sağlıklı seyler yemen gerekiyor. Paketli gidalardan uzak dur. Alicaksan da icerik kismina goz atmayi unutma
Biraz daginik yazdim kusura bakma. Aklima geldikce yazdim
Peki nedenini soyledilermi bende şu üç ayı doldurana kadar hiç rahat değilim çok korkuyorumben düşük yaptım 7. hafta da.
açıkca söylemek gerekirse korkmakta haklısın. ne yaşadığını idrak etmek bile zorken birde kaybetme korkusu ekleniyor. ne ara bu kadar sahipleniyoruz bilmiyorum:) ben haşimato tiroid hastalığına sahibim. büyük ihtimal ondandır deniyor ama eğitim araştırma hastanesinde de diğer tahlillerimi yaptırıyorum. herhangi bir endişe olmasın içimizde diye.Peki nedenini soyledilermi bende şu üç ayı doldurana kadar hiç rahat değilim çok korkuyorum
Tez zamanda olsun ins bı an önce .şimdi bende o durumdayım bı sorun yada sıkıntım yok ama çok korkuyorum bulantı karın ağrısı uykusuzluk insanın psikolojisini bozuyor herşeyden bı anlam cikartiyoeaçıkca söylemek gerekirse korkmakta haklısın. ne yaşadığını idrak etmek bile zorken birde kaybetme korkusu ekleniyor. ne ara bu kadar sahipleniyoruz bilmiyorum:) ben haşimato tiroid hastalığına sahibim. büyük ihtimal ondandır deniyor ama eğitim araştırma hastanesinde de diğer tahlillerimi yaptırıyorum. herhangi bir endişe olmasın içimizde diye.
sende kontrollerini ihmal etme tahlilerini yaptır, kendini çok yorma sonrasında Allaha emanet. 7. haftada kalp atışını duyduğun zaman için biraz daha rahat edecektir.
yine aklıma geldikçe yazıyorum. ben kendime bir defter edinmiştim. bir çok şey araştırmıştım. araştırdığım şeyleri not alıyordum sonrasında bulması kolay olabilir. sende öyle bir şey edinebilirsin. bende sürekli bir araştırma isteği doymuştu. bir çok kitap aldım internette bir çok şey okudum izledim nasip değilmiş. Allah nasip ederse bir sonrakine inşallah daha bilinçli başlayacağım herşeye.
haklısın benim o dönem sanki sürekli birşey yapmam gerekiyormuş gibi hissetmelerim vardı gece öğrendiğim ilk hafta uyuyamadım sürekli araştırmaya verdim kendimi:) 2. hafta biraz daha sakinlemiştim. zamanla alışılıyor sanırım.Tez zamanda olsun ins bı an önce .şimdi bende o durumdayım bı sorun yada sıkıntım yok ama çok korkuyorum bulantı karın ağrısı uykusuzluk insanın psikolojisini bozuyor herşeyden bı anlam cikartiyoe
Onu öğrendim bugün nerdeyse bı ay daha çekicem benim için bulantı çok zor normalxede en dayanamadigim şey dayaniyorim ama gel bide bana sorhaklısın benim o dönem sanki sürekli birşey yapmam gerekiyormuş gibi hissetmelerim vardı gece öğrendiğim ilk hafta uyuyamadım sürekli araştırmaya verdim kendimi:) 2. hafta biraz daha sakinlemiştim. zamanla alışılıyor sanırım.
bulantı yaşamamıştım ama bulantı için yataktan kalkmadan leblebi yiyip bir 5 10 dk daha uzan mideni bastıracaktır. en azından sabah bulantın için iyi gelebilir ama üzgünüm en az 13. haftaya kadar sürecek bulantıların. neyse iyi olsunda bebiş bulantı dert değil
Kızlar hamileliğinizde sağlıklı diye yemeye özen gösterdiğiniz ve günlük alıp yiyip yemediğimizi motivasyon olarak yazalım mı bu konuya, malum yemek yerken zorlanıyoruz. mesala balık yemek zekayı etkiler, ayva yemek güzelliği :))
ben geçen hafta balık yiyemedim oysa hafta iki yemek gerekmiş,
tuzu minimum kullanmak gerek ama kullanırsak muhakak iyotlu kullanmak gerek hamilelikte kaya tuzu kullanmayın. İyot türkiye sularında yoktur o yüzden kanunla iyot tuza eklenmiştir. ve gebelikte bebek zekasına çok çok olumlu etkisi vardır.
Tatlim sen lk 3 ayi yeni yeni dolduruyorsun. Zaten bu zamana kadar bebek sadece senin vücuttan besleniyor yani yemesen de sorun yok. 4. Ay dan sonra ciddi beslenmeye baslamak gerek. Her gun 2 3 ceviz yemeye ozen göster. Balik yiyemiyorsan omega 3 balik yagi kullanabilirsin. Ben regenexis max. marka vitamin ve omega 3 karisimi kapsül kullaniyorum. Bir hafta icmedim. Valla hamilelik yorgunlugu yasadim. Psikoljik olarak çöktüm. Onu alınca kendime geliyorum. Demekki vududumda vitamin eksikligi var ve o beni tamamlıyor. Belki sana da iyi gelir. Öneririm.Beslenmek zor is. Ben cok secmeye basladim. En azindan et balik uzun sure gormek istemiyorum. Tatli zaten yok denecek kadar az. Eksi seyler ilgimi cekiyor. Cok tuzda iyi degil. Vesselam hayallerle hayatlar cok farkli gun geliyo hicbisey yemeden geciyo gun geliyo guzel yedim diyorum ama hepsini cikariyorum sonra. Gel gitler fazla olunca insanin cani hicbisey istemiyomus
Swnin bulantilarin bitmesine birsey kalmamis. Umarim daha uzun surmez. Kendini ihmal etme. Protein de onemli et yiyemiyorsan yesil mercimek nohut kuru fasulye gibi baklagillerden tuket balik yiyemiyorsan da omega3 haplarindan almalisin. En az 2 sene almak gerekiyormus. Bebegin beyin gelisimi icin cok faydalı. Daha sonrasinda da anne sütünden bebise gecicek omega3. O yuzden yediklerine dikkat etmek gerekiyorBeslenmek zor is. Ben cok secmeye basladim. En azindan et balik uzun sure gormek istemiyorum. Tatli zaten yok denecek kadar az. Eksi seyler ilgimi cekiyor. Cok tuzda iyi degil. Vesselam hayallerle hayatlar cok farkli gun geliyo hicbisey yemeden geciyo gun geliyo guzel yedim diyorum ama hepsini cikariyorum sonra. Gel gitler fazla olunca insanin cani hicbisey istemiyomus
Tatlim sen lk 3 ayi yeni yeni dolduruyorsun. Zaten bu zamana kadar bebek sadece senin vücuttan besleniyor yani yemesen de sorun yok. 4. Ay dan sonra ciddi beslenmeye baslamak gerek. Her gun 2 3 ceviz yemeye ozen göster. Balik yiyemiyorsan omega 3 balik yagi kullanabilirsin. Ben regenexis max. marka vitamin ve omega 3 karisimi kapsül kullaniyorum. Bir hafta icmedim. Valla hamilelik yorgunlugu yasadim. Psikoljik olarak çöktüm. Onu alınca kendime geliyorum. Demekki vududumda vitamin eksikligi var ve o beni tamamlıyor. Belki sana da iyi gelir. Öneririm.
Ileriki aylarda istahin açılır telas yapma :)
Swnin bulantilarin bitmesine birsey kalmamis. Umarim daha uzun surmez. Kendini ihmal etme. Protein de onemli et yiyemiyorsan yesil mercimek nohut kuru fasulye gibi baklagillerden tuket balik yiyemiyorsan da omega3 haplarindan almalisin. En az 2 sene almak gerekiyormus. Bebegin beyin gelisimi icin cok faydalı. Daha sonrasinda da anne sütünden bebise gecicek omega3. O yuzden yediklerine dikkat etmek gerekiyor
3 doktora gittim 3u de omega 3 aliminin faydali olduğunu soyledi haftada 2 gun ton balığı veya somon balığı yemen gerekiyor dedi yedim :) yiyemediginde hapa baslamamiz gerekiyor dediCnm bende cok kusma fln olmadi ama yani hersey kokuyo. Oturdugum yerden kanalizasyon kokusu aliyorum gerisini sen dusun. Omega da vermedi nedenini hic bilmiyorum belki ileri ayda tekrar tahlil yapar o zmn verir. Suan sadece elevit d vitamini ve demir ilaci kullansan yeter dedi. Bi yandan tsh hapi diger yandan alerji hapi. Cok hap tuketiyorum biktim simdiden valla. Bakalim ne diyecek obur gidisimde. Saglikli beslenemedigimin farkindayim ama olmuyo maalesef. 3aydir ilk kez bugun aksam yemegi yedim mesela. Kusmalarim hep aksamlari oldugu icin gun icinde ne yesem diye kara kara cok dusunuyorum. Severek yedigim hicbisey yok maalesef
3 doktora gittim 3u de omega 3 aliminin faydali olduğunu soyledi haftada 2 gun ton balığı veya somon balığı yemen gerekiyor dedi yedim :) yiyemediginde hapa baslamamiz gerekiyor dedi
Bilmiyorum belki yeterli görmüştür. Bir daha gittiginde danis istersen doktoruna. Ben düşük yaptim 7. Haftada. Cok arastirmistim olmadan once olduktan sonra da :) kismet degilmisBana niye demedi acaba?? En son gidisimde suya vurgu yapti gunde 3tl iceceksin dedi. Bide telefon vs seyleri odanda birakmayacaksim dedi. Kac haftaliksiniz suan??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?