#Hamilelikte beslenme

Marsigo1

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2022
86
13
8
31
Merhabalar ben 9 haftalık hamileyim doktora gidiyorum fakat doğru düzgün yeme içme konusunda bilgi verilmiyor söylediğim halde sizler neler yediniz nasıl beslendiniz lütfen
Yardımcı olun ilk gebeliğim pek fazla bilgiye sahip değilim tecrübeli annelerden yardım istiyorum

Valla canım ben bir hafta önce öğrendim gebe olduğumu sabahları bir yumurta salatalık domates zeytin peynir ceviz yiyorum çay iki ya da bir bardak içiyorum gün içinde kefir içmeye özen gösteriyorum gece yatmadan 1 bardak günlük süt içiyorum çerez yemeye calısıyorum fındık badem kuru kayısı incir hurma vs vs kahveyi bire düşürdüm ya bir fincan türk kahvesi ya da nescafe oluyor o da su an bu sekilde

Sabah klasik
Yumurta peynir zeytin salata ve tam buğday ekmeği olmalı
Arada süt ayran lefir yanında ceviz
Yaş meyve kuru meyve yiyebilirsiniz abartmadan
Akşam çorba sebze yemeği et tavuk yemeği pilav vs olacaksa 3 yemek kaşığı.
Yani çok özel bir beslenme değil. Sadece sağlıklı beslenme. Arada tabii tatlı çikolata canınız çektikçe olabilir

Haşlanmış yumurta mı yenmesi gerekiyor

Günlük süt satılıyor şişelerde onlardanda içilebilir mi yoksa kefir süt içilmesi şart mı
Bide bende bu sıralarda iştahsızlık çok fazla var yemek doğru düzgün yiyemiyorum zorluyorum ama maalesef bunun için ne önerirsiniz

Valla mide bulantısı yüzünden çubuk kraker dışında bir şeyi zor yiyorum ben içim dışım kraker oldu

Ben normal süt içiyorum. Bazen kefir. Genellikle süt yada ayran

Süt yoğurt ayran kefir çok güzel bir kalsiyum kaynağı bebeğin kemikleri dişleri için oldukça önemli en fazla kefirde var kefir kesinlikle iç hergün olur iki günde bir olur sütte ben şişelerde satılan günlük sütten içiyorum yumurta haşlanmıs daha iyi ama nasıl istersen öylede tüketebilirsin tek şart şu cok iyi pişmeli iştahsızlık için pek bir şey diyemiyorum henüz yaşamadım

Hurma yemeyin diyorlar doğru mu? Rahim ağzını açıyor diye. Yukarda biri yiyorum demiş ama. Merak ettiğim için soruyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…