hamilelikte beslenme

minisim91

Guru
Kayıtlı Üye
29 Mart 2013
382
83
318
kızlar merhaba bende 13+2 günlük hamileyim .çalıştığım için sağlıklı beslendiğimi düşünmüyorum açıkcası :( evde kahvaltı yapamıyorum iş yerinde simit pogaca :( öğlenlenleri ara sıra kendim yemek yapabilirse o yapamazsam dısardan yemek :( adam akıllı yemek yediğim bi akşam var cok sükür. benim gibi çalısan anne adaylarının nasıl beslendiğini öğrenmek istiyorum bana akıl verin lütfen.bide bişey daha sormak istiyorum ton balığı zararlı mı ve bazen ara öğün olarak yoğurt içine 3 tk bugday kepeği atıp yesem bi zararı olur mu

Bende çalışıyordum 32. hafta rapor aldım , kahvaltı için evde yapamazsam sandvic alıyordum soğuk sandvicler oluyor ya peynir, zeytin, domates, salatalık oluyor içinde.Öğle yemeklerinde mutlaka bir porsiyon karışık salata yedim yanındada çorba

kızlar merhaba bende 13+2 günlük hamileyim .çalıştığım için sağlıklı beslendiğimi düşünmüyorum açıkcası :KK43: evde kahvaltı yapamıyorum iş yerinde simit pogaca :KK43: öğlenlenleri ara sıra kendim yemek yapabilirse o yapamazsam dısardan yemek :KK43: adam akıllı yemek yediğim bi akşam var cok sükür. benim gibi çalısan anne adaylarının nasıl beslendiğini öğrenmek istiyorum bana akıl verin lütfen.bide bişey daha sormak istiyorum ton balığı zararlı mı ve bazen ara öğün olarak yoğurt içine 3 tk bugday kepeği atıp yesem bi zararı olur mu

slm canım.. evet hem çalışıp hm hamile olmak zor gerçekten.

Bende çalışıyorum.. önceleri yani ilk aylar hep sandaviç ekmeği hgazırlıyordum.. Tek çeşit ya da bazen 2 çeşit bişey koyup ofiste çayla içiyordum.. Baktım böyle olmayacak bebek proteinsiz kalacak diye hemen bişeyler düşündüm derken buldum.. Bi tane karton poşete hazırlayıp gher şeyi güzel bi kahvaltı yapıyorum.

Beslenme çantamdakiler, 3 adet cam kapalı kase aldım kendime.

1 kase çeri domates ve salatalık

1 kase peynir (bazen kaşar da olabilir.)

1 kase siyah zeytin ve yeşil zeytin karışık.

Bazen küçük bi sandaviçe ofiste kokmasın diye haslanmış yumurta koyuyorum bunlara ilave olarak.

1 tane meyveli yoğurt (marketten alıyorum.)

Fındık, ceviz, bazem veya antep fıstığı günlük yiyorum. Her zman elimde buluynmasada yemeye çalışıyorum az az..

veee mutlaka meyve.. Asla meyvesiz günüm geçmez. Yanında farklı günlerde 1 adet meyve getiriyorum. elma, armut, üzüm, nektari, şeftali vs evde ne meyvesi varsa alıp bi tane torbaya atıyorum..

bazen de sabahları aç karnına 1 tatlı kaşığı pekmez yiyorum. Aklıma geldikçe. Ve suyu asla ihmal etmiyorum.

Şimdi böyle bakınca baya da yediğimi farkettim =) Bunu akşamları hazırlayıp dolaba atıyorum sabahta olduğu gibi torbama atıyorum.

Öğle yemeği zaten şirketten.. Güzel ew yemekleri yapan bi yer bulabilirsen orda yiyebilirsin.

ara öğünlerde de ewden getirdiğin yoğurt, kuruyemiş veya meyvelerini yiyebilirsin.

Akşamda ewde artık ne bulduysan..

Benim günüm genel olarak böyle geçiyor. Akşamları bende çok detaylı güzel yemekler yapamıyorum. Bazen menemen, bazen taze fasulye ya da başka şeyler yiyorum.

Balık da çıktı artık ye bol bol ben dün siftahımı yaptım bayram etti bebişim =))

ben de çalışıyorum canım ben de zorlanıyorum ama benim öğlen iş yerinde yemek var 4 çeşit oluyor her şey çıkıyor ara öğün yapıyorum kendime ayran yoğurt ceviz, fındık meyve getiriyorum sabah kahvaltısında da zeytin peynir domates salatalık getiriyorum ama bazen uyanamayınca simit poğaça alıyorum onun da bebeğe faydası yok ben de diyorum sağlıklı beslenmiyorum diye üzülüyorum ama elimden gelen bu

peki szce yumurtayı akşamdan haşlasam sorun olur mu çantamı komple akşamdan hazırlayıp sabah sadece dolaptan alıp geciyim :)) bide bugün kontrolüm vardı doktorum bi site verdi merak ettiğin aklına takılan şeylerin cvbını orda bulabilrsin sitenin sahibi benim arkadsım dedi.siteyi incelerken doktor sabah kahvaltısı için yulaf ezmesi+mısır gevreği ve süt ideal bi kahvaltı örneği demiş.kabızlık için özellikle bu konuda ne düşünüosunuz

peki szce yumurtayı akşamdan haşlasam sorun olur mu çantamı komple akşamdan hazırlayıp sabah sadece dolaptan alıp geciyim :)) bide bugün kontrolüm vardı doktorum bi site verdi merak ettiğin aklına takılan şeylerin cvbını orda bulabilrsin sitenin sahibi benim arkadsım dedi.siteyi incelerken doktor sabah kahvaltısı için yulaf ezmesi+mısır gevreği ve süt ideal bi kahvaltı örneği demiş.kabızlık için özellikle bu konuda ne düşünüosunuz

yumurtayı aksamdan yapma sonra morarır. Sabah hazırlanırken kalkar kalkmaz koy cezveye sen hazırlanırken o da 10 dk da pişer hemn cantana atarsın..

Yaa bende kabızlık yoktu açıkcası 2 gündür var. tabi düzeldim bugün. Sabh aç karnına armut ya da elma yesen bağırsakların otomatikmen çalışıyor. Ben hiç süt içemiyorum yaaa... Yoğurt ayran tüketiyorum. Süt 2 kere içmişimdir şimdiye kadar...

bende sütü pek içemedim ilk başlarda biraz midem hassas olunca bikere süt içtikten sonra cıkardım sonra pskolojikmen sütten soğumustum artık bulantılarım gecti cok sükür dün aldım mis gibi kaynattım tekrar içmeye calıscam artık kızım cok enerjik kıpır kıpır ona enerji toplamam lazım :))

bende sütü pek içemedim ilk başlarda biraz midem hassas olunca bikere süt içtikten sonra cıkardım sonra pskolojikmen sütten soğumustum artık bulantılarım gecti cok sükür dün aldım mis gibi kaynattım tekrar içmeye calıscam artık kızım cok enerjik kıpır kıpır ona enerji toplamam lazım :))

Ay süt de benm aklıma hiç gelmiyor. içebilsem keşke bende. Ben öyle sütçüden falan da almıyorum. marketten kapalı süt alıyorum. ama bizim oralarda bazı möarketlere günlük süt geliyor aslınd abende kaynatıp içsem kaymağını da yesem çok ii olurdu...

ben de çalışan biriyim ve hamile ve ameliyat seviyesinde bel fıtığı hastasıyım, kiloma ve bebeğin gelişimine dikkat etmek adına diyetisyen eşliğinde devam ediyorum ve her şeyi evden getiriyorum. haftada iki sabah yulaf ezmesi var içine bir meyve 2 fındık 2 ceviz 2 badem ve süt konularak yapılıyor.bu kabız olmaya engel oluyor, diğer sabahlar yumurta, peynir, ceviz, organik tam buğday ekmeği 2 dilim, zeytin 4 adet,
3 ara öğün yapılıyor diyette ve her arada bir avuç büyüklüğünde meyve son ara öğünde bir bardak süt oluyor (ben kefir ve süt ikilisi arasında değiştiriyorum) öğle veya akşam yemeklerinde 3 köfte kadar et, sebze yemeği 6-8 kaşık, çorba yada 2 dilim ekmek yada 4 kaşık pilav yada bulgur yada makarna (baklagil yediğimde ekmek ve çorba olmuyor o öğünde) gece yatarken bir bardak kefir içiyorum kendi mayaladığım buda kabızlıkta oldukça etkili ve her ne olursa olsun sabah ilk iş erkenden kalkıp lavaboda oturmam beklemem söyleniyor kabız olmamam adına bu diyet bu arada yoğurt öğünlerde et olmadığında tüketimi yapılması gerektiği çünkü demir emilimini azaltmasından, bir de öğle et yada baklagil yemişsem akşam sebze yemeği şeklinde değiştiriliyor. bu ilk trimester için verilen bir beslenme programı unutmadan haftada iki kez tatlı hakkı var sütlü tatlı yada iki top dondurma ben yapamadım midem çok müsaade etmedi.

kızlar merhaba bende 13+2 günlük hamileyim .çalıştığım için sağlıklı beslendiğimi düşünmüyorum açıkcası :KK43: evde kahvaltı yapamıyorum iş yerinde simit pogaca :KK43: öğlenlenleri ara sıra kendim yemek yapabilirse o yapamazsam dısardan yemek :KK43: adam akıllı yemek yediğim bi akşam var cok sükür. benim gibi çalısan anne adaylarının nasıl beslendiğini öğrenmek istiyorum bana akıl verin lütfen.bide bişey daha sormak istiyorum ton balığı zararlı mı ve bazen ara öğün olarak yoğurt içine 3 tk bugday kepeği atıp yesem bi zararı olur mu

Bende çalışıyorum, demir ilacı kullandığım için evde kahvaltı yapamıyorum, ilaçtan sonra belli bir süre süt ürünleri, peynir, yumurta yememem gerektiği söylendi. O yüzden ben sabah kalkıp bi yumurta haşlıyorum, cam şişem var süt dolduruyorum ona, peynir, domates ve yeşillik bide haşlanmış yumurtamı alıp gelip iş yerinde yapıyorum kahvaltımı. Kahvaltı bebek için çok çok önemli, günlük protein ve kalsiyum ihtiyacının büyük kısmını kahvaltı sayesinde sağlıyosun. Kahvaltını sakın poğaçayla simitle geçiştirme.

üstümde hep bi yorgunluk :( sabah kalkıp kahvaltı hazırlamak akşam yarın için öğle yemeği yapmak bana öle zor gelio ki anlatamam size :( çünkü 11 saat çalısıyorum.sabah 8 akşam 7.akşam gelip koştur kostur akşam yemeğini yetiştirmeye calıs bi taraftan muftagı toparla çamasır varsa onu yıka as topla rutin ev işleri bazen duş almaya enerjim kalmıo :(

ben su an 11+5 im kahvaltıyı iş yerinde bazı gunler sımıt+peynır+zeytın+bır kutu ufak sut olarak , bazen kasarlı tost+süt ya da meyve suyu olarak yapıyorum.
öğlen yemekhanemız de normal et ve sebze karısımı yemekler,baklıyat,pılav makarna vs. cıkıyor, muhakkak ayran ya da yogurt turevı de oluyor , bır dılım ekmekle tum yemegımı yıyorum.
ara ogun olarak her gun bır adet meyva yıyorum ( elma-muz-armut..vs.)
akşam evde ev yemegı yapıyorum bazen balık, bazen sebze yemegı, bazen baklıyat ne denk gelırse..
akşam yemegınden sonra yıne bır meyvadan olusan ogunum oluyor.
ayrıca ıcebıldıgım kadar su ıcmeye ve ıkı gunde bır falanda sade maden suyu ıcmeye ozen gosterıyorum.
sut ve sut urunlerı gun ıcınde muhakkak tuketıyorum.
abur cubur-kızartma-tatlı ve hamur ısını yemıyorum. salam-sosis-sucuk-paket gıdada tuketmıyorum.
gazlı ıcecek tuketmıyorum, kahve ayda bır fıncan ortalama, cay maksımum ıkı çay bardağı gunde içiyorum.
kısacası her ogun grubundan alıyorum ama kendımı sartlandırmıyorum sunu da yemelıyım dıye.. ve gereksız , zararlı yıyeceklerden uzak duruyorum.

Kızlar selam 23 haftalık gebeyim evde yapılan çemen yenilebilir mi hamılelıkte bılgısı olan var mı ?

Folik asit almalısın!!!

Folik asit takviyesi de yapmalısın.

Kesinlikle konserve türü hazır gıdalar tüketme canım. Karbonhidrat bebeğin beyin gelişimini olumsuz etkiliyormuş bol bol Protein tüketmeye çalış meyve sebze yemeye çalış canim

Bence kendini kasmadan, kafanda büyütmeden günlük rutin alışkanlıklar edinmelisin. Ben de çalışıyorum. Akşamdan kahvaltımı hazırlıyorum. Geniş kapaklı bir kaba peynir,zeytin, haşlanmış yumurta,domates salatalık vs. koyuyorum. sabahları bir bardak sütle bunları yiyorum. Hiç bir şey yapamasam da ekmek arası peynirle bir bardak süt iyi oluyor. Çünkü hazır alınan poğaça simit vs midemi kötü yapıyor :( Önemli olan aç kalmaman ve meyve yemen.Öğlen istediğini ye. kahvaltı ile öğle yemeği arası bir meyve, işten çıkmadan iki saat önce de bir meyve ye. Hem tok tutar hem de sağlıklı. Ben yoğurtla da yiyorum meyveyi. Mesela öğleden sonra acıkırsam; portakal ya da mevsimde hangi meyve varsa o meyveyi küçük küçük doğrayıp bir kase yoğurda ekliyorum. Akşam evde de ne bulursam yiyorum. Acıkırsam yine meyve yiyorum. Yatmadan önce de bir bardak süt ve yanında minik bir kaseye ikişer üçer tane ceviz fındık badem koyup yiyorum. Zamanla tüm bunlar bir rutin haline geliyor emin ol :) Tüm bunları bebeğin için yaptığını düşündüğünde halsizliğin seni engellemiyor:KK37:

kızlar bugun kontrolum vardı rabbime cok sukur bebişim iyi kılo almısız suan 29.haftadayım 1,4922 gr masallah allah herkese bu duyguyu bu sevıncı yaşatsın rabbım :)

kızlar hazır ayran hazır süt hazır yogurt meyveli yoğurt tarzı şeyler paketlenmiş raf ömrü olan gıdaya mı giriyor. yogurt yemem gerekiyor ama market yoğurtları güvenilir gelmiyor ben mi abartıyorum, lütfen ben abartıyo olayım. meyveli yoğurt vs yemek uygun mu hazırlardan.

Back
X