- 8 Ekim 2011
- 2.244
- 2.337
- 248
- Konu Sahibi tinimini_hnm
-
merhaba arkadaşlar
o kadar üzülüyorum ki bazen bebegim için
çalışan bir hamileyim ve bu iş temposunda ne kadar beslenilirse o kadar beslenebiliyorum
sabahları 6.30 da evden cıkıyorum işe yetişmek için
çıkarken kaşarlı tost yiyorum alelacele
işyerinde sabah 9 gibi falan ya pogaca benzeri şeyle geçiriyorum
eger cantama meyve koymussam ki çantam agır oluyor bu sefer taşırken zorlanıyorum sabah öğle arası meyve yiyorum
öğle yemegi işyeri yemegi ile besleniyorum
saat 2 gibi falan gene meyve varsa meyve yiyorum
süt göürdüysem işyerine süt içiyorum
saat 4 iş çıkışım
eve gidene kadar saat 6 oluyor açlıktan midem ezile ezile gidiyorum işe
akşam malum yorgunluktan doğru düzgün akşam yemekleride yapamıyorum
benim gibi olan varmı aranızda?
bebegimin gelişimi normal ama benim hiç aklımdan cıkmıyor bebegimi besleyemediğim fikri..
Aynı durum bende de var çalışıyorum sabah 7.30 da evden çıkıp gece saat :20.30 da eve giriyorum.Evimde olup dengeli beslenmeyi bende çok isterdim ama şartlarım buna müsait.Çok fazla kafama takmamaya çalışsam da üzülmüyor değilim.Fakat oğlumun gelişimi gayet güzel bir sıkıntımız yok.Boyu kilosu maşallah hep olması gereken haftadan bile ilerde.Sabahları tost yemek zorunda kalıyorum bulunduğum yer o kadar Allah'ın dağında olan bir yer ki zaten yemek sipariş edebileceğin bir yer değil.Öğlenleri yemekhanede uyduruk ne yemek çıkarsa onu yemek zorunda kalıyorum.Yanımda sık sık meyve bulundurup akşama doğru meyvelerimi yiyorum.Akşamda artık gecenin bir vaktinden sonra ne yapabilirsem onu yemek zorundayım.Ama canım ne isterse onu yiyorum.Hafta sonları özellikle balık et vs gibi besinleri bol tüketiyorum.Yapabildiğim bu kadar.
süt midemi yakıyor içemiyorum
yoğurt sevmiyorum bu aralar activia yoğurt aldım on u yiyorum zorla günde 1 tane
sebze domates salata dışında bişe yemiyorum
meyve seviyorum bi onu yiyebiliyorum yeteri kadar
şimdi doktroum bacaklarımdaki kramplar için magnezyum verdi onu kullanıyorum
vitamin ilacımı ayda yılda bir içiyorum desem yeridir
bide demir ilacı başladı doktor onu kullanmayada başladım
bebegimizin gelişimi normal ama gel gelelim işte yetersiz beslendiğimizden bebeğin bünyesi ve zeka gelişimi nasıl onu bilmiyoruz
aynen öyle canımOnun orasını kimse bilemez elbette annenin yedikleri bebek açısından önemli fakat bebek zaten annenin deposundan alabileceği kadarını alıyor geri kalanı anne için önemli depoların boşaldığı için gerekli besinleri alman gerekiyor.O yüzden özellikle ilaçlarını aksatmamalısın çünkü zaten beslenemiyorsun.
Çok şanslısın canım Allah bağışlasın bebişini maşallah benîm hamileliğim planlı olmadı hatta 13 haftalıkken öğrendim bebeğimi o yüzden vijdan azabı çekiyorum ne yiyeceğimi şaşırıyorumkızlar ben de çalışıyorum.. çok ince ince beslenemiyorum ama günlük proteinimi, kalsiyumumu, vitaminimi almaya çaba gösteriyorum..
bu kadar kafanıza takmayın.. bebek sizin iliklerinize kadar sömürüp ihtiyacı olan ne varsa hepsini alır, gelişimini tamamlar.. beslenmeye dikkat etmezsek olan kendimize olur bebeğimize değil..
burda önemli olan nokta şu: gebelik öncesi depoların doluluğu.. bunun için de gebeliklerin planlı olması çok önemli..
benim gebeliğim 6 ay öncesinden planlıydı.. tüm testlerimden alacağım folik asitten vitaminlerime kadar her şeyimi tamamlamıştım.. dişlerimin bakımını yaptırıp 20liklerimi bile aldırmıştım..
onun için bebeğim alacağı her şeyi alıyor gebeliğim de çok güzel gidiyor allahıma şükür.. doktorum da zaten gerekli takviyeleri yapıyor ilaçlarımı takip ediyorum..
onun dışında yormayın kafanızı bebeğiniz sizi çok güzel sömürüyor
Sanırım hamilelikte birtek ben mide bulantısı sorunu yaşamadım Allah bulantılarını geçirir inşallah en kısa zamanda canımBen de 8.haftamdayım ve midem hiç birşeyi almıyor.Bugün zorla da olsa yediğim birşeyi ertesi gün hiç yiyemeyebiliyorum.Sadece zorla sabah 3 tane ceviz yiyorum.Yemeklerden kokulardan feci tiksiniyorum. Zaten midemde gaz ve şişkinlik sorunu var.
Aynı sorun bendede var ben hiç acıkmıyorum olsa yiyorum ama acıktığımı hiç hissetmiyorum akşama kadar yemesem dururum yani bide yemek yapmayıda bilmiyorum hep çalıştım şimdi onun zorluğunu yaşıyorumBende inanılmaz derecede iştahsızım canım hiiiçç bir şey istemiyor sabahları midem bulana bulana yiyorum o da ilaç kullanmak zorunda olduğum için hani hiç bir şey yemesem akşama kadar dururum öyle bilmem ne olacak böyle
Aynen öyle ben 13. Haftalıkken bebeğimi öğrendim ve çalışıyodum kahvaltımı akşam 5 gibi yapıyordum hiç yemek alışkanlığım yoktu yani bebeğim 3 ay neyle beslendi bilmiyorum Allah kuzuma sağlık versin çok üzülüyorum 3 ay bilinçsizce davrandım karın ağrısıyla gitmesem bilmicektim bile bebeğimin olduğunu öğrendikten sonra başladık 3 öğün yemeye alışık olmadığım içinde hiç acıkmadan yiyorummerhaba bende 10 haftalık gebeliğim var bende birşey yiyemiyorum su ve meyve anca yiyorum armut yiyorum bulantıyı azaltıyor.doktorum bana 4 ay bişey yemesen bile sorun olmaz dedi 4 aydan sonra yemezsen sorun yaşarız dedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?