hamilelikte beslenmenize dikkat ediyormusunuz?

kilo problemi çok fena kilo almaya meyinli bir yapım var ilk dört ay hiç kilo almadım ama snr o aylarda alıcağım kiloyuda birden bire almışım yedikelrime özen göstermiyordum şimdi gösteriyorum daha fazla kilo almaktan çok korkuyorum tabi bunun nedeni düzensiz beslenme ama günün şartları başka bişey getirmiyor offf

Hahahaaa canım benim yaa biz kilo almaya çalışıyoruz sen ise almamaya nesinden şikayetçisin anlamadım hamile dediğin kilolu olur bence hamile olduğun belli olur yani doğumdan sonra çocuktu ev işi yemekti derken çok çabuk verirsin zaten Allah can sağlığı versin yavrunuda sağ salim kavuştursun sana inşallah

kilolu bir insanım hamile kalmadan 15 kilo verdim o halim fenaydı hamilelik kilolu demekte adamlar sana yarım dünya ol demiyor hesapladım böyle giderse 18 kilodan fazla alırım buda çok feci maalesef doğumdan snr 1,5 ay bebeğime bakabilecem iş yerim izin vermiyor tam iznime yani ne kadar az alırsam okadar iyi

Kızlar kilo problemi bende de var 74 ile hamile kaldım 76 kiloyum 2 kilo aldım bile bende boyum kısa 155 zaten sonuö nasıl olacak valla bende merak ediyorum ilk 3 ay kilo almam diye planlıyordum ama bi baktım bi şişkinlik gariplik oldu iştahım da açık öyle çıkaracak bi bulantıda yok dengeli beslenmeyi abarttım sanırım ama resmen midem kazınıyo ya napcaz böyle

Saka nasil 13. Haftaya kadar anlamadin inanamiyorum. En kotu gunlrri cok rahat ge irmissin. Ne mide bulantilari ne qgrilar cektim. Kanama regl mide bulantisi belirtiler hicbiri olmadimi

ben suan kivraniyorum mide agrisindan bu haftaya kadar izinliydim ama evde de dogru durust bisey yapamadim ben. Gunde bir yumurta yersem seviniyorum iste. Balik et cok zor nadir. Cok uzuluyorum bende. Hem hareket hem yemek yonunden rahat gecirmeyi ne cok isterdim.

Regl oluyordum hiç bi belirtide yoktu hiiç anlamadım sigarada kullanıyordum bide hiç kahvaltı alışkanlığım yoktı nasıl besledim bilmiyorum sonra bi gece kasıklarım ağrıyodu regl ağrısıdır diye gittim orda öğrendim ki 12+6 haftalık hamileyim şoklara girdik

Hakikaten cok ilginc biseymis. Yemek icmek onemli degil deins. Sigara zarar vermemistir

Allaha şükür şuanlık bi sıkıntımız olmadı ayrıntılı ultrasona giricem onuda atlatsam hayırlısıyla rahat edicem doktorum ilk 3 ay bişey olmaz dedi

beslenmemiz önemli kızlar ya bebişlerimiz için. detaylı ultrasona gittiğimde doktor bana birden kilo aldın mı diye sordu ben son kontrolümde 4 kilo aldığımı öğrendim ondan önce pek kilo almadım dedi yediklerine dikkat et şekerli ve tuzlu şeylerden uzak dur dedi. bu hafta sonu kontörlüm var gene çok kilo aldım galiba. bu dönem zarfında araştırdım tuzlu ve tatlı yiyecekler insülin direncimizi yükseltiyormuş en önemlisi de benim gibi kilolu bayanlarda bebek şeker hastası olabilirmiş ayrıca tuz şişkinlik ve ödem yapıyor buda kötü ben ikisin ide kestim bakalım ne kadar dayanabilecem

bende 13 haftalık hamileyim. geçen haftaya kadar miğde bulantılarım vardı.Her türlü kokan şeyden kaçıyordum.Yemek yaparken yağ salça soğan kokusu duydukca yemek yıyemıyodum.parfüm kokusu,sabun deterjan her türlü kokuyu kaldıramıyordum. Hep cam açık şekilde yemeye calısıyordum.Bebeğim için zar zor yedim hep. Ama bu hafta cok iyiyim hatta feci acıkıyorum sabah evden 7:15te çıkıyorum kahvaltı yok tabi ekmek arası peynır yeşillik yapıodum.yumurta haftasonları yıyebılıyorum ancak.yanımda kek poğaça ev yapımı yiyecekler getırıyorum.Balık hiç sevmıyorum.Ette sevmıyordum ama mecbur yemeye calışıyorum ama balık yenmıyor o yüzden ceviz muhakkak bitane kırıp yıyorum.süt yoğurt ayran içemıyorum miğdemde rahatsızlık verıyor yıllardır böyle oldu. o yüzden sütlü tatlılar sütlü içeçekler tüketıyorum.calışanlar arkadaslar muhakkak sütlaç puding yapın akşamdan yanınızda getirin derim.Benim doktorum tavuğu yasakladıartık tavuklar hormonlu dıye yeme dedı köy tavuğu bulursan ye yoksa zararlı dedi.tavukta yemıyorum uzun süredir.folik asit hapına devam anca..

Arkadaslar bende 8.haftamdayim 6.haftama kadar hicbisym yoktu cok seviniyodm istedgmi yiyodm ama iki haaftadr bulanti mahvetti beni surekli cikariyrm ( ilk kan tahlillrm yapildi dr bi suru ilac verr diye bekliyodm cunku bende yillardr demr eksukligi vitamnszlik cinko eksiklgi fln vardi hic meyve sebze yemezdm sutu agzma surmzdm sut urunlrini nadir yerdm ama dr kanima bkti hicbi ilaca ihtiyacn yok dedi folikasitte vermedi cok sasrdm simdi yemekte yiyemyfm bebegm nasil gelisyo ne durumda cok merak ediyrm

Kizlar gecen hafta doktora gittim 30.haftamdi. kizim 1400 gr. Biraz daha kilolu olabilirdi sanirim citi piti bi kiz olcak dedi. Ben bi an korktum tabiki sagligini etkileyen bisey mi diye. Hayir dedi onemli olan boyu ve kemik gelisimi. Onlarda hic sorun yok korkma dedi.

Muhtemelen genetik bi durum. Yapisal olarak zayif bi cocuk olucak muhtemelen dedi. Ama zaten sinirdan da asagida degil 30. Haftada zaten 1500 civari oluyo bebekler.

Ben tabii yine rahat edemedim defalarca sordum biktirdim doktoru :) bunun benim beslenmemle alakasi var ki dedim. Hic sanmiyorum dedi o en son ve en zayif etkendir dedi. Yani yediklerimizde bebege kilo aldirma dusuncesi cok yanlismis. Sadece bizim ve onun sagligi icin saglikli seyler yemeliyiz.

Sonra zaten dusununce ben de esim de zayiftik cocukken cok. Tabii yine anne yuregi baktim en cok pekmez kilo aldirir diyolar her gun pekmez yiyorum nefret etsem de :))

Hamurisi, tatli bunlardan hep uzak durdum cok nadir yedim. Evdeki tuzu degistirdim okyanus tuzu aldim. Su ana kadar hic odem olmadi sismedim bile. 63 kiloyla hamile kaldim su an 70-71 arasiyim. Son iki ayim bakalim bi anda cok kilo almazsam toplamda 15 kiloyla bitiririm buyuk ihtimal.

He ama canim hamurisi tatli istemedi mi bazen hem de deli gibi :) ama hep onlarin ne bana ne bebegime.yarari olmadigini dusunup attim kafamdan.

Canım ben hamileliğimi 3. Ayımda öğrendim bilmediğim için ve hiç yemek yeme alışkanlığım yoktu kahvaltıyı saat 5 gibi yerdik öğlen bide gece yerdik eşimle ne folik asit ne bişe ve bebeğim maşallah gayet sağlıklı bi sıkıntı yaşamadım kilosuyla ilgili yani Kurban Olduğum Allahım öyle bi sistemle yaratmış ki bizi bebişte alacağını mutlaka alıyor zaten ilk 3 ay bebek senden beslenmiyor daha pirinç kadar rahat olsun için 3 aydan sonrada geçicek bulantıların merak etme

Arkadaslar bende 8.haftamdayim 6.haftama kadar hicbisym yoktu cok seviniyodm istedgmi yiyodm ama iki haaftadr bulanti mahvetti beni surekli cikariyrm ( ilk kan tahlillrm yapildi dr bi suru ilac verr diye bekliyodm cunku bende yillardr demr eksukligi vitamnszlik cinko eksiklgi fln vardi hic meyve sebze yemezdm sutu agzma surmzdm sut urunlrini nadir yerdm ama dr kanima bkti hicbi ilaca ihtiyacn yok dedi folikasitte vermedi cok sasrdm simdi yemekte yiyemyfm bebegm nasil gelisyo ne durumda cok merak ediyrm
Cok tesekkur ederm icimi rahatlattn insallah gecer bir ay sonra fln.. bide doguma kadar kusanlr varms insallah oyle olmam elimden geldgnce findik ceviz uzum fln yiyrm bi bunlr bulandrmyo midemi

Bebek alacağını mutlaka alıyor canım sen kendin için ye halsiz kalmamak için mide bulantısı içinde sabahları kraker türü şeyler öneriyor doktorlar Allah kolaylık versin inşallah en yakın zamanda geçer bulantıların minik mucizelerimiz için çekicez

Iiiyyy o krakerlerde cok bulandryo midemi okadar halszmki sanki ben boyle olunca bebegmde benm gibi oluyo saniyrm ama dedigin gibi minik mucizem icin katlanyrm kurban olurm onu verene yaa

Iiiyyy o krakerlerde cok bulandryo midemi okadar halszmki sanki ben boyle olunca bebegmde benm gibi oluyo saniyrm ama dedigin gibi minik mucizem icin katlanyrm kurban olurm onu verene yaa
Yok kız o gayet memnun hayatından onun yeri o kadar rahat ki sen onu merak etme Allahım bize bağışlasın meleklerimizi

Yok kız o gayet memnun hayatından onun yeri o kadar rahat ki sen onu merak etme Allahım bize bağışlasın meleklerimizi
Amiinn canim cumlemizinkini.. :)) seninki neguzel kocaman olms masallah bende sabrazlanyrm harektlrni hissetmk icin

-sabahları bende 7:30 da evden çıkıyorum ama uykumdan feragat edip kahvaltı yapıyorum gün içerisinde herşeyi de tüketemiyorum doğrusu bir gün yumurta ve peynir yediysem ertesi gün yoğurt ertesi gün süt gibi dengelemeye çalışıyorum...hepsini faydalı diye aynı güne sığdırmam mümkün değil zaten hergün fix yediğim ceviz ve meyve var sadece...birde iş yerindeki yemekler nedeniyle et :) ilaç olarakta balık hapı ve demir ilacı kullanıyorum...Rabbim bebişlerimize sağlık versin inşallah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…