• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelikte bitkisel saç boyası ?

Desaa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2015
1.308
1.161
133
36
Merhaba !
24 haftalık hamileyim. Bu ikinci gebeliğim. İlk gebeliğimde saçımı boyamadım da kestirmedim de. Ama şu an boyasam mı tereddütteyim. Yaşım genç olmasına rağmen saçlarımda çok beyaz var. Siz olsanız ne yapardınız?

Hamileliğinin 9 ayını ekran önünde geçiren ünlülerin saçlarının dibinin geldiğini hiç görmedim.
Arkadaşıma doktoru demiş boyat diye,
Doktorunuzla konuşmadan buradan alacağınız tavsiyeler ile ilerlemeyin.

Doktorum bu konuda kararı bana bıraktı. Bilimsel olarak herhangi bir zararı kanıtlanmamış. Ama benim içim rahat etmiyor. Kendi güzelliğimi düşünüp bebeğime zarar verebilirim düşüncesi içersindeyim sanırım hamilelik psikoloji ve koruma içgüdüsünden kaynaklı.

Bana da dr um inoa yla boyaya bilirsin demişti. Ben hep onu kullanıyorum zaten

Doktorum bu konuda kararı bana bıraktı. Bilimsel olarak herhangi bir zararı kanıtlanmamış. Ama benim içim rahat etmiyor. Kendi güzelliğimi düşünüp bebeğime zarar verebilirim düşüncesi içersindeyim sanırım hamilelik psikoloji ve koruma içgüdüsünden kaynaklı.
Aynen canım bende aynı şeyi düşünmüştüm hatta eşimle sakalasirken senide oglunuda döverim demişti ben kahkaha atarken bir anda ağlamaya başlamıştım hormonlar iste

Şu an yaklaşık 1 karış dip ile dolaşıyorum. Bitkisel boya ile boyuyorlar ama söyle düşünüyorum minnacık bir beden içimizdeki, boyanın kalıcı zararı olmasa bile sadece o an rahatsız olsa bile o bedeni rahatsız etmeye değer mi?

Kararı doktor ile birlikte verilebilir ama benim içim rahat etmediği için aklıma bile gelmedi neredeyse. Oje de aynı şekilde ojesiz gezmezdim 1 kere bile süremedim ya rahatsız olursa diye.

Belli bi haftadan sonra boyaniyo galiba.. kina yak bence.. yakisirsa rengi

bitkisel dedikleri boya ne kadar bitkisel
vereceği zarar ispatlanmamış bile olsa değer mi
bence değmez

Merhaba !
24 haftalık hamileyim. Bu ikinci gebeliğim. İlk gebeliğimde saçımı boyamadım da kestirmedim de. Ama şu an boyasam mı tereddütteyim. Yaşım genç olmasına rağmen saçlarımda çok beyaz var. Siz olsanız ne yapardınız?
Bebeğe zararı olmayan saç boyaları var organik ama mahalle arası kuaförlerde olduğunu zannetmiyorum kaliteli lüks kuaförlere telefonla sorabilirsiniz.ben 2ay önce doğum yaptım uçlarını hem açtırdım hemde dipten tam boya yaptırdım markası organics olması lazim

Şu an yaklaşık 1 karış dip ile dolaşıyorum. Bitkisel boya ile boyuyorlar ama söyle düşünüyorum minnacık bir beden içimizdeki, boyanın kalıcı zararı olmasa bile sadece o an rahatsız olsa bile o bedeni rahatsız etmeye değer mi?

Kararı doktor ile birlikte verilebilir ama benim içim rahat etmediği için aklıma bile gelmedi neredeyse. Oje de aynı şekilde ojesiz gezmezdim
1 kere bile süremedim ya rahatsız olursa diye.

Hamile kalmadan önce dibim baya gelmişti boya almıştım boyayacaktım hamile olduğumu öğrendim boyamadım. Şuan dibim 4 parmak var ve bembeyaz. İlk hamileliğimde aklımın ucuna bile gelmedi hatta emzirirken bile boyamadım sütümden geçer diye. Ama şu an ne bilim aynaya bakınca gözüme hiç hoş gözükmüyor saçlarım.
Bebeğimi düşünüyorum tabi ki ama saçını boyatan insanlar bebeğini düşünmüyor mu?

Kına dediğiniz normal turuncu kına mı yoksa hint kınası mı? Onun herhangi bir zararı oluyor mu acaba?

ben ilk gebeliğimde doğuma bikaç hafta kala röfle yaptırmıştım,zaten hormonlardan ve alınan kilolardan insan kendini çirkin hissedebiliyor zaman zaman,ruh sağlığıma iyi gelmişti.. Şuanki kuaförümle geçende konuştuk bu durumu,diplerin bir cm yukarısından boyarız bir aylık dip boyan varmış gibi olur hem için rahat eder demişti,benim beyazım yok tabi ,beyazı olmayanlar için bu da bi alternatif olabilir

3 aydan sonraydı galiba boyanabilmesi.
2 sinde de boyattımda kestirdimde.

Dün sordum doktoruma 3ay bitsin 4,ayda bitkisel botuyabilirsin dedi hiç ihtiyacın yok dedi tabi erkekler bizi bu konuda anlamıyor o yüzden tamam dedim .. Kurban Bayramına yakın düşünüyorum doktorda 10ağustosfan sonra olabilir dedi ama hangi marka alacağum bilmiyorum

Back
X