hamilelikte boğaz ağrısı ve ateş:(

SevgiliMelek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mart 2013
585
14
48
Ankara
merhaba arkadaşlar..
o kadar dikkat ediyordum oysa ama malesef 2 gündür çok yüksek olmamak şartıyla ateş ve boğaz ağrısından sonra bi endişe aile hekimine gittim. doktor, farex sprey, parol ve amoklavin diye bi antibiyotik verdi eczacıya danıştım ilk 3 ayı atlattıysanız ilaçları kullanmamanız hata olur dedi. ama gene benim içim rahat değil çünkü hepsi sabah akşam içilecek spreyse günde 10 kez sıkılacak...
benim gibi gebeliğinde hasta olup butür ilaçları kullanan yada bilgisi olan arkadaşlar... yardımcı olurmusunuz ne yapmalıyım... :2::105::105:

ben ilk gebeliğimde antibiyotik kullanmıştım dualac'tı galiba adı; 8. ayda falandı galiba. kaç aylık hamilesin bilmiyorum ama doğum doktoruna sor mutlaka. o kullan diyorsa kullanabilirsin.

ben ilk gebeliğimde antibiyotik kullanmıştım dualac'tı galiba adı; 8. ayda falandı galiba. kaç aylık hamilesin bilmiyorum ama doğum doktoruna sor mutlaka. o kullan diyorsa kullanabilirsin.
kontrole 10 gün sonra gidicem, aile hekimi ve eczacı kullanmazssam sorun olacağını söylediler.
ilk 3 ay antibiyotik kullanımı zararlıymış.
ben 4.5 aylık hamileyim inşallah sorun olmaz...

kontrole 10 gün sonra gidicem, aile hekimi ve eczacı kullanmazssam sorun olacağını söylediler.
ilk 3 ay antibiyotik kullanımı zararlıymış.
ben 4.5 aylık hamileyim inşallah sorun olmaz...

Sorun olacagini sanmam, kanda iltihap olmasi daha zararli bildigim. Sadece dogum doktorunun bilgisi olsun

Ben hamileliğimin başından beri 3,4 kez antibiyotik tedavisi gördüm mecburen.. İlacı kullanmadığınız zaman bebeğe vereceğiniz zarar daha çok inanin. Kritik dönemleride atlatmışsınız zaten. Doktorlar bebeğe geçmeyen zarar vermeyen antibiyotikleri yazıyorlar zaten bize. İçiniz rahat olsun. Ben bir sıkıntı yaşamadım şu ana dek ve şimdi yine antibiyotik kullanıyorum mecburen

inşallah bişey olmaz bebeklerimize... dediğiniz gibi aslında kullanmazssam kötü olur gibime geliyo.. sonuçta ben rahatsız olunca ateşim çıkınca bebeğimde rahatsız olur gibime geliyo..

Bende 24 gaftalık hamileyim. Boğazım ağrıyor, hafif balgamlı bi öksürüğüm var. Ama ilaç içmiyorum. Ne olursa olsun doğum doktorunuza sormadan hiç bir ilacı içmeyin! Ben potakal, mandalina ve limon karışımı hazırlayıp küçük yudumlar halinde içiyorum. Çok iyi geliyor. Ayrıca sıcak ballı süt tüketiyorum. Bir de bu tip enfeksiyonlara yakalanmamak için dişlerinizi temiz tutun. Hamilelikte diş bakımının önemi çok büyük biliyorsunuz ki. Ağız bakım suyu kullanın muhakkak, ayrıca Amway in diş macununu öneririm. Tüm anne adaylarna sağlık dolu günler dilerim, Rabbim hepimize bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza almak nasip etsin.

Ilk hamileligimde cefaks 500 mg kullandim. Simdide 4,5 ay
Ik hamileyim. Sinuzit oldum. Bir kutu antibiyotik bitti iyilesemedim. Sonra 6 tane antibigotik igne yedim. Hala tam olarak iyilesemedim. senin kullandigin antibitotikte bebege gecmeyen anibiyotik grubundan. Guvenle kullanabilirsin. Atesinde varmis. Dr.na ilaclarini danis icin dahada rahat etsin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…