hamilelikte bu dusunceler normali

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

guneslihava

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2014
273
33
118
35
selam kizlar hamilelikte bu dusunceler normali 8 haftalik hamileyim surekli herseyi olumsuz dusunuyorum dogumda olursem bebegime nolucak ya hasta dogarsa erkenmiydi bebek icin buna benzrr bir suru sey :( bazen cok kotu oluyorum

Evet bunlar çok normal. Psikolojiniz etkileniyor hamilelikte. Hele 2. Bebeğimde daha beterdim ben. Doğuma giderken ilk kızımı ağlaya ağlaya öptüm sarıldım. Doğumda bana birşey olursa ne yapar ona kim bakar diye. Ama içinizi ferah tutun bu kaygılar çok doğal.

Guzel beslenin. Ruhunuza iyi gelecek filmler izleyin. Internetten gebelik takibi yapmayın. Yani azicik bir yeriniz agridiginda kaygilanmayin relax olun.
Modern çağla,nenelerin zamanini harmanlayin. Ortaya güzel bir hamilelik cikiyor.

selam kizlar hamilelikte bu dusunceler normali 8 haftalik hamileyim surekli herseyi olumsuz dusunuyorum dogumda olursem bebegime nolucak ya hasta dogarsa erkenmiydi bebek icin buna benzrr bir suru sey :KK43: bazen cok kotu oluyorum
Onu ben de çok yapıyorum eşim kızıyor ama bizim hormonlardan sanırım Rabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah

Ay o düşünceler bendede hiç gitmio.doğum geldi nerdeyse , bende hep olumsuz seneryolar.ama şu haftaya kadar öğrendiğim tek şey (daha önce iki gebelik kaybımda var) ; sen ister hep olumlu düşün ister hep olumsuz düşün , ne yaşıcaksan onu yaşıosun.banada mesela bebeğimi yeteri kadar istemiomuşum onu yeteri kadar sevmiomuşm gibi gelio bu ara.ama şuan doktor sorsa onun canımı seninkimi die , saniye düşünmem bebeğim yaşasın derim.bu düşünceler hep hormonlardan.merak etme sende bir çok hamile gibisin.

Normal normal.

Hattâ onlar ne ki daha... Kademe kademe daha içinden sürekli ruhani dalgalar yaşayan bi' psikopat çıkacak. Baba couvade sendromu yaşamaya başlayacak.

Çocuğun doğduğu zamanın hayallerini kuracaksın. O hayalleri kurarken kafanda bebeğini sevmek için kucağından kucağa gezdirenler canlanacak sinir olacaksın. Biri onunla alakalı senden bağımsız plan yapmaya kalksa deliye döneceksin.

Valla açıkçası bi' yanım vermem ben çocuğumu kimseye, o benim. Ellemesinler. Anayım ben anaaa diye çığrınırken öteki taraf annelik içgüdüsüyle kimseye tahammül edemiyor. Hormonların ele geçirdiği asıl benliğin bi' yerlerden bu sen değilsin diye bağırıyor ama nafile.

Hamile kalmadan önce hamileyken hormonların etkisiyle sevmediklerinden daha çok nefret edeceksin, sevdiklerini de göğsüne sokup saklamak isteyeceksin demişlerdi de inanmıştım. Öyle manyaklık mı olur diye. Oluyormuş.

Hayat kalitenizi etkiliyor, günlük yaşantınızı aksatacak, depresyona sokacak boyuttaysa normal değildir.

G guneslihava hoşgeldin anneliğe canım:KK200: şimdiden bebeğin için endişeleniyorsun
Tüm hissettiklerin çok çok normal
İkinci trimestırda keyfin biraz daha yerine gelir merak etme :)

Normal normal.

Hattâ onlar ne ki daha... Kademe kademe daha içinden sürekli ruhani dalgalar yaşayan bi' psikopat çıkacak. Baba couvade sendromu yaşamaya başlayacak.

Çocuğun doğduğu zamanın hayallerini kuracaksın. O hayalleri kurarken kafanda bebeğini sevmek için kucağından kucağa gezdirenler canlanacak sinir olacaksın. Biri onunla alakalı senden bağımsız plan yapmaya kalksa deliye döneceksin.

Valla açıkçası bi' yanım vermem ben çocuğumu kimseye, o benim. Ellemesinler. Anayım ben anaaa diye çığrınırken öteki taraf annelik içgüdüsüyle kimseye tahammül edemiyor. Hormonların ele geçirdiği asıl benliğin bi' yerlerden bu sen değilsin diye bağırıyor ama nafile.

Hamile kalmadan önce hamileyken hormonların etkisiyle sevmediklerinden daha çok nefret edeceksin, sevdiklerini de göğsüne sokup saklamak isteyeceksin demişlerdi de inanmıştım. Öyle manyaklık mı olur diye. Oluyormuş.
Öyle bir manyaklık hakkaten oluyormuş:) şimdi okuyunca kendi durumumunda teşhisini koydum sağolasın:)
Doğum bir kadının hayatında milat diyorum ben herşeye herkese bakış açısı değişiyor

Ben daha önce kayıp yasadım iki defa bu defa rahatım :) nedense bu defa hiç depresif değilim, tamamen teslimiyet duygusuyla içim rahat iyi olacak diye dua ediyorum ama pozitif nedense. Bu kaygıların doğal ama seni fazla etkilemesine izin verme, doğal bir süreç.

selam kizlar hamilelikte bu dusunceler normali 8 haftalik hamileyim surekli herseyi olumsuz dusunuyorum dogumda olursem bebegime nolucak ya hasta dogarsa erkenmiydi bebek icin buna benzrr bir suru sey :KK43: bazen cok kotu oluyorum
Canım iyi düşün güzel hayaller kur. Vesveselere kapılma.

normal bence ama bunları düşünmemeye çalış, kafana negatif düşünceler üşüşünce bi meşgale bul, aç bi komedi dizisi izle
bende de doğuma yakın bebeğimin bi şekilde benden alınacağı korkusu vardı hep bebeğimi bi şekilde benden aldıklarının kabusunu görürdüm ve bu doğumdan sonrada üç dört ay devam etti, belkide annelik iç güdüsü, hormonlar bunu gerektiriyordur bilemiyorum, tehlike yokken mi bile savunma atak halinde oluyorsun

Benim açtığım konuları okumanı tavsiye ederim :) şimdi bebeğim 8 aylık o benim dünyam herşeyim. Varlığına şükürler olsun. Onsuz geçen günlerimi hatırlamıyorum bile

Bende yapıyorum da dozunda yani
Sonra unutuyorum.Simdiden böyleyseniz ilerde ne olacak daha hamileliğin cok başındasınz

Hiç bitmiyo bu düşünceler ben kabullendim artık... poğaça yapıp dondurucuya koyuyorum bana bi şey olursa eşim çok sever yesin diye düşün yani :işsiz:ve daha neler neler...

2014 kasımda doğum yaptım.ilk çocugum...tıpkı sizin ruh halinizi yaşadım böyle bi içim daralıyo ne hayaller ne senaryolar aman Allahım neler neler...en baba korku filmlerinde nasıl hissederiz öyle bi iç karmaşası...reklamlarda filan ağlıyordum ya bi değişik olmuştum.sinir tavan yaptı tabi tahamül sıfır...sonra düşündüm düşündükçe çözüldüm..niye böyle oldum diye ...bak güzel kardeşim ne biliyormusun tek sebebi 'tabii bu benim görüşüm"geçmiş psikolojik sorunlarımız ve mevcut olan psikolojik sorunlarımız.hormonun mormonunda etkisiyle.zihnimizde çocukluğumuzda yaşadıklarımız şuanki yaşadıklarımız hepsi etken buna.geçmiş gelecek aman o bu şu hepsi karmakarışık oluyo....

Yani tam ifade edemedim ama nasıl anlatsam...süper sorunsuz huzurlu aile huzurlu geleceği,huzurlu gelecek yeni kuracağın huzurlu aileyi,bu kurdugun huzurlu yeni ailende sorunsuz hamileliği getiriyor...

Zihnimize yerleşenler peşimizi bırakmıyor ve böyle hamilelik vb hormonsal değişimlerde saçma sapan hayallere kapılıp vesveseye kapılıyoruz.eşinin desteği çok önemli.benim kendi ailem başka şehirde en büyük destekçim kendi annemden sonra eşim ...ha birde başka şehirde yaşıyorsan ailenden uzakta ...o konuya hiç girmiyorum onun psikolojiside ayrı....

Bol dua et...gülümse...iyilik filan bu tip şeyler yap...bebeğinle konuş o seni duyuyor...doğumdan sonra hepsi geçecek...hayırlı doğumlar...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X