Hamilelikte çatlak oluşmaması için ''öncesinde'' ve 'hamileyken'' neler yapmalıyız???

Goldanwalt

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2010
10
0
86
Ankara
Arkadaşlar,vücudumda oluşmuş çatlaklarım var ama hamile kalırsam annemde olduğundan ben de risk grubundayım bunu önlemek için,öncesinde neler yapabilirim ve hamile kaldıktan sonra inşallah hem sağlıklı beslenip yeterli ve mümkünse az kilo alarak,hangi kremleri kullanarak,nasıl egzersizler yaparak bu iğrenç çatlaklardan korunurum???
NOLUR PAYLAŞALIM BİLDİKLERİMİZİ,BİRBİRİMİZE DESTEK OLUP HEM GÜZEL HEM SAĞLIKLI HEM DE MUTLU OLMAK İÇİN BU GRUBU SAMİMİ Bİ ŞEKİLDE DEVAM ETTİRELİM..
bekliyorum arkadaşlarım yardımlarınızı,çok öpüyorum herkesi

Son düzenleme:
Merhaba sanırım anne olmayı planlıyorsun .. öncelikle çatlatktan korunmanın ilk şartı kilo alımına dikkat etmen kontrollu alınan kilo çatlat riskini minumuma indirecektir.bunun dışında nustella die hamilelere özel bir krem var muhakkak kullanmanı öneririm ben ilk 3 ay karın yeni belirginleşmeye başlayana kadar kayısı badem yağını karıştırıp sürdüm sonra kremi hiç bir çatlağım yoktu hatta hemşire ve doktorum inanamadı bebeğim 4 kilo dogdu ben 14 kilo aldım. umarım güzel bir gebeliğin olur şimdiden hayırlı olsun

çok teşekkürler tobe 83,,peki senin ailende çatlağı olan var mıydı yani bu bi risk mi acaa,ekstra bi çaba gerektiriyor mu..ben de yakın zamanda hamile kalmayı düşünüyorum ama hem bebeğin sağlıklı olmasını,hem de sonra moralimin düzgün olması için çok bozulmadan anne olmayı çok istiyorum..kilo kontrolu anne adayının elinde mi sadece,dikkatli ve yeterli beslenerek normal bi kilo alsam ve düzenli krem kullansam belki sonuç olumlu olur,,inşallah olur

bende 5 aylık hamileyim dikkat ediyorum çatlak oluşmaması için cildimi sürekli nemli tutmaya çalışıyorum, mustelayı bende tavsiye ederim ama öyle iğrenç çatlaklar falan deme, çünkü forumda okuduğuma göre bu çatlak işi çok garip öyle bakıma falan gelmiyomuş tamamen sana özel bi durummuş:) her an değişebilirmiş hamileliği boyunca hiç çatlamayıp son ayda acayip çatlayanlar bile varmış, ama bence kilo kontrolü çok mantıklı cilt gerilmeye daha kolay uyum sağlıyo olabilir, umarım hamile kaldığında böyle bir problemin olmaz ama hamilelik çok farklı bir dönem herşey hormonların elinde:))

ben de çok kilo almadım. başlarda yağ karışımları sürüordum. şimdi liearac kullanıorum ama yine de çatladım. bazen ne yaparsan yap çatlıomuş..:26:

canım ben son ayımdayım ve tek bir çatlağım yok :) senin teninin yapısı önemli olan olcaksa önüne geçemiyosun bnm yakın arkadasım koca koca 4 tüp krem bitirdi hamileyken ama yinede oldu catlakları ben nemlendirici ve duş sonrası bebe yağı kullanıyorum tavsiye ederim

ne varsa sürdüm valla bebe yağı vazelin 4 yağın karışımı yine oldu.. beyaz ve ince tenliyim ondan mı bilmem..

ne varsa sürdüm valla bebe yağı vazelin 4 yağın karışımı yine oldu.. beyaz ve ince tenliyim ondan mı bilmem..

bende acık tenliyim canım üstelik annemde okadar fazla olmuştuki çatlaklar bende kendimi hazırlamıştım çatlamaya :) bide ben 6 ayıma kadar nerdeyse belli deildi hamileliğim pek çıkmadı karnım belki onunda etkisi vardır 43 le hamile kaldı 51 im şu anda...
bunlar güzel şeyler inş sağlıkla kucağımıza alalımda bebişlerimizi :)))

öyle valla ne yapalım artık top model olcak değiliz

kızlar bende 30 haftalık hamileyim ama hiç çatlagım yok başlarda bedem yagı ve kakao yagı denedim ama bulantım şiddetli oldugu için kokusu rahatsız etdiği için devam edemedim ilk aylardan bu yana her banyodan sonra vazelin sürüyorum çok rahatım hiç gerilme ve çatlama olmadı .

ayy maşallah maşallah ne kadar güzel..dediğin gibi kilo kontrolu çok çok önemli,ben çok yerim ama hamilelikte çok bile yesem sebze meyve ve sıvı ağırlıklı olarak değiştirmeyi düşünüyorum beslenme düzenimi.genetik faktör çok önemli ama bizim çabamızla biraz olsun engellenebilir diye bi umut taşıyorum şimdilik inşallah bebeğin çok çok sağlıklı ve bahtı açık doğar canım..sen de yinede dikkat et annende varsa bi ihtimal sende de olabilir,olsun sen yinede dikkat et ben biraz çatlak fobiliyim,bende var çünkü daha şimdiden

ne yaparsan yap genetikse çatlıyo :) sürmedim şey kalmadı

bu çatlak denen şey kilo aldığın yada bianda uzadığında oluşmaya başlıyo vücudunda,hamilelikten önceki dönemde yani..boyumuzun uzamasını tamamladık artıko zaman geriye kilo kontrolü kalıyo,zaten hamilelikte bi anda vücut tek yerden kilo alınca da genetik özelliğimizi malesef yaşıyoruzama bi forumda okumuştum,karın kasları zayıf olanlarda daha çok sarkma ve göbek kalırmış sonra,belki önceden göbek fazlalığı olmasa bile mekik çekerek sıkılık kazandırıp kas kütlesini arttırabiliriz.ayrıca sadece krem sürüyoruz,yani dışarıdan müdahele,,çatlak iç deriden çatlayarak yüzeye iz bırakıyomuş,demekki bağdokuyu güçlendirmek için iç takviye yapıcaz,,kremlede üst deriyi desteklicez..
son çare de şu arkadaşlar,,normalde çatlak beyaza dönünce aartık geç oluyo malesef,ama beyaza dönüş süresi min.6-7 ay oluyomuş,demekki kırmızı veya mor olduğu dönemlerde hala kurtulma şansımız var..LİERAC denen kremi bana yıllar önce dermatolog tavsiye etmişti beyaz çatlaklarım için,yani beyaza tavsiye edilen diğer renklere faydalıdır,ama ampul olanı demişti,20lik kutulardakini

aminnn canımcım inş hepimiz sağlıkla alırız bebişimizi kucaklarımıza :)))) şimdiye kadar olmadı şimdiden sonrada olmaz sanıyorum doğuma 25 gün kaldııııııııı canımmm

Arkadaşlar vazelin bayağı işe yarıyor ama sürdüğünüz bölgede kararma yapabilir haberiniz olsun. Islak vücudunuza sürün bol bol.. Tabi doğuma kadar anlamıyosunuz karardığını, doğumdan sonra göbek inince çıkıyo ortaya:)))

İnşallah hayırlısıyla kucağınıza alırsınız bebişlerinizi.. Darısı başıma inşallah

Doğuma kadar doğumdan sonraki ilk 2-3 gün tek bir çatlak yoktu,annemde de hiç yoktur,nasıl sevındım doğumu çatlaksız atlattım diye...
Ama bikaç gün sonra karnım inince hepsi birer birer gun yuzune çıktı ne bulduysam sürmüştüm badem yağı zeytinyağı,kayısı yağı,vs..
Ama olacaksa oluyor...
Kilo da çok almadım 14 kilo aldım.normal yani.
çatlak teeee kaç kat alttan oluyr onu cilt yüzeyıne sürülen 2 kremle yağla önlemek imkansız bence.
Hiç boşuna para da harcamyın kimyasallrı da bebeğinize geçirmeyin...çatlayacaksa çatlıyor,bi çaresi olsa bu kadar manken,sanatçı uygulardı...yok işte:)))

aminnn canımcım inş hepimiz sağlıkla alırız bebişimizi kucaklarımıza :)))) şimdiye kadar olmadı şimdiden sonrada olmaz sanıyorum doğuma 25 gün kaldııııııııı canımmm

cnm zaten ne oluyorsa o son 1 ayda oluyor,bebek yaklaşık 1 kilo alıp suyun da bi o kadar artınca... çatııırrr çatırrr çatlıyor karnın:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…