Hamilelikte çiğ kıymaya dokunmak leke yapar mı?

Kızlar ciğer leke yapar diyorlar elleyıp Bı yere dokunursak ama kıyma da da mı öyle
Hayır canım et kıymaya dokunabilirsin sıkıntı yok yani😄 Belki ciğere bile dokunsak birsey olmucakta insan korkmuyor da değil yani hiç riske girmeyelim...

Mantık dışı her şey saçma ve olanaksız değil mi sizce de? Kasapta çalışan bir bayanı düşünün.. Ya da yemekhane, lokanta, restoran v.b. Yerlerde yemek pişiren kişileri düşünün. İçiniz rahat olsun böylece ☺️

Hamilemisiniz eğer öyleyse dokunmakla birşey olmaz düşündüğünüz gibi de olmaz ,önemli olan çiğ yarı pişmiş yemeyin.

Ben de eşimden duydum ordaki hemşireler neymiş efendim hamile kadın ciğere zeytine güle dokunursa bebek lekeli oluyormuş. Bende siyah zeytini çok severim. Böyle şeyler duymuştum da. Akla mantığa pek sığmıyor hurafe gibi bişi bence..

Ben de eşimden duydum ordaki hemşireler neymiş efendim hamile kadın ciğere zeytine güle dokunursa bebek lekeli oluyormuş. Bende siyah zeytini çok severim. Böyle şeyler duymuştum da. Akla mantığa pek sığmıyor hurafe gibi bişi bence..
Hepiciğine de dokundum yedm hiç birşey olmadı 😍😍

Eğer anne adayı hamilelik öncesinde toksoplazma enfeksiyonu geçirmemişse, hamileliğin özellikle ilk 3 ayında bu enfeksiyonu geçirmesi bebekte kalıcı lekelere neden olabiliyor. Bu sebeple anne adaylarına “çiğ et yeme, dokunma” deniyor. Ancak çiğ ete dokunmakla bu enfeksiyonun geçtiği görülmemiş.

Son düzenleme:
Back
X