Hamilelikte çok kilo almamak için öneri🤲?

bahaar

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2011
22
13
88
36
Merhabalar, henüz 4 aylık hamileyim ancak 7 kilo aldım bile. Hiç tatlı yemiyorum. Ama halsizlikten çok hareket te edemiyorum. Öneriniz var mıdır çok şişko olmamak için?

Birde mesela , 1.70 boyunda biri sizce maximum kaç kilo olmalı doğum yaklaştığında ?

Kaç kg hamile kaldınız. 1.70 boy uzun bir boy ama 4 ayda 7 kg almanız biraz fazla geldi bana.Doktorunuza hiç danıştınız mi benim ki pek kg takılmıyor ama ben 74 le hamile kaldım 4.5 aylık olduk 1.6 kg aldim raporlu old için evde yatıyorum sürekli. Bence doktorunuza belirtin gerekirse bi diyetisyen e falan yönlendirir. Kg belki çok önemli değil ama işte gebelik şekerine falan neden oluyor.

Günde 40 dk. yürüyüş. Abarttığımı düşündüğüm dönemde yediklerimi birkaç gün boyunca bir yere yazmak. Asla paketli veya hazır gıda tüketmemek. Benim yaptıklarım bunlar.

Merhabalar, henüz 4 aylık hamileyim ancak 7 kilo aldım bile. Hiç tatlı yemiyorum. Ama halsizlikten çok hareket te edemiyorum. Öneriniz var mıdır çok şişko olmamak için?

Birde mesela , 1.70 boyunda biri sizce maximum kaç kilo olmalı doğum yaklaştığında ?
Bence biraz yapisal bu durum. Mesela ben 17 haftalık olcam daha hiç kilo almadım. Üstelik sadece bıkac kere kustum. Eski beslenme düzenimi bozmadim, eskiden de istahli değildim. Meyve sebze zeytinyağlı klasik turk kahvaltısı vs bunları yiyorum. Canım hiç tatlı istemiyor. Bazen hamburger yiyorum o kadar. Insanlar sırf hamileyim diye kendilerine yükleniyorlar bence bu yanlış. Bebek kilo alıyorsa problem yok. Insanın canı hamurişi vs çektiğinde yemeli ama ana beşini bu olmamalı. Eşimle bir süredir markete gitmeyi bıraktık ve pazara gidiyoruz. Inanın beslenmeyi olumlu olarak etkiliyor. Artık ve meyve suyu abur cubur gereksiz alıştırmalık alınmıyor. Eğer imkanınız varsa öyle yapın.

Back
X