Hamilelikte damar direnci

narintanyeri

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2023
1.780
433
53
32
Merhaba ablalarim bacilarım yeni kontrolden çıktım ve detaylı ultrason sonucumu gösterdim doktor sol tarafda bir damar direnç gösterdiğini söyledi şuan 22+5 deyiz 3 hafta sonra tekrar kontrole gideceğim tekrar bakacak ona göre perinatolojiye gönderecek bu nedir ne oluyor risk mi nedir bilen yaşayan varsa bilgilerini paylaşırsa çok sevinirim

Aslinda degil aynisini gorumceme dediler onunda sol tarafta ayni sekilde kendi doktoruna sordu dedi ki suanlik sorun degil ama iki risk var ama olucak değil birincisi bebek gelisimini etkiliyebilir ikincisi de gebelik zehirlenmesi olabilir bunu anlamak icinde her ay kontrollerine duzenli gel ve gebelik zehirlenmesi olmamasi icinde her hafta tansiyon kontrolü yaptir yukselirse sorun oluyormus dedi hicbir sorun olmazsa ve son ay hala ayni olursa en fazla normal dogum yapamazsin diye

Evet 3 hafta sonra gidicem ay sonunda yani inşallah birşey olamz ya çok canım sıkıldı 4 yıl sonra oldu bebisim korkuyorum açıkçası doktor bu haftalarda çok korkulcak birşey yok dedi ama

Evet 3 hafta sonra gidicem ay sonunda yani inşallah birşey olamz ya çok canım sıkıldı 4 yıl sonra oldu bebisim korkuyorum açıkçası doktor bu haftalarda çok korkulcak birşey yok dedi ama
Evet korkulucak bisey yok gorumceme de kontrole gel dedi o gitmedi bidaha dedi gidip kendimi üzmek istemiyorum onda daha fazla sey demisti sende gene bi tane

Başka bu durumu yaşayan arkadaşlar var mı daha çok bilgi almak isterim böyle fazla hareket etmeyince gün içinde aceba birseymi oldu diyorum

damarda direnç olması sizden kaynaklanan bir durum değil. her gebelikte olabilir. bebeğin yeterli beslenememesine ve gelişim göstermemesine sebep olabilir ama sizin direnç çok mu ciddi bilmiyoruz. bu zamana kadar haftasıyla uyumlu ilerlediyse sakin olun.

eğer gelişim geriliği görülürse perinatologa yönlendirilirsiniz. sıkı takip yapılır. erken doğuma mecbur kalabilirsiniz ama dediğim gibi bunlar sadece ihtimal. son ana kadar her sey güzel de ilerleyebilir. siz stres yapmayın, inşallah güzel sonuclanır süreciniz

Böyle yazıyor gelişimi de 1 hafta 2 hafta önde gidiyor detaylıda 477 gram çıktı yani o haftaya göre 7 Gr fazla

Eklentiler

• IMG_20250910_170022.webp
    28,8 KB · Görüntüleme: 17
Kan sulandırıcı vermedi mi ?

Direnç olduğunda coraspin falan veriyolar genelde kan akışı devam etsin bebeğe diye. Arkadaşımda o şekil oldu bence üç hafta beklemeden perinatolije gidin bikere

Yok hiç birşey vermedi doktorun asistanı vardı doktoru aradı 3 4 hafta sonra gelsin birde ben bakım dedi aceba 1 limonu suya karıştırıp içsem olmaz mı o güne kadar oda sulandiriyorya kani
Siz perinatolojiye gidin kan sulandırıcı başlaması gerek diye biliyorum. Benim öyle bir sıkıntım olmamıştı ama detaylı yaptırırken özellikle bundan bahsetmişti doktor.

Siz perinatolojiye gidin kan sulandırıcı başlaması gerek diye biliyorum. Benim öyle bir sıkıntım olmamıştı ama detaylı yaptırırken özellikle bundan bahsetmişti doktor.
Tamam canım çok teşekkür ederim bende ilk kendi doktorum görsün bakım nedicek ondan sonra diye düşünmüştüm ama senin dediğin gibi yapim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…