- 3 Haziran 2023
- 1.780
- 433
- 53
- 32
- Konu Sahibi narintanyeri
-
Aslinda degil aynisini gorumceme dediler onunda sol tarafta ayni sekilde kendi doktoruna sordu dedi ki suanlik sorun degil ama iki risk var ama olucak değil birincisi bebek gelisimini etkiliyebilir ikincisi de gebelik zehirlenmesi olabilir bunu anlamak icinde her ay kontrollerine duzenli gel ve gebelik zehirlenmesi olmamasi icinde her hafta tansiyon kontrolü yaptir yukselirse sorun oluyormus dedi hicbir sorun olmazsa ve son ay hala ayni olursa en fazla normal dogum yapamazsin diyeMerhaba ablalarim bacilarım yeni kontrolden çıktım ve detaylı ultrason sonucumu gösterdim doktor sol tarafda bir damar direnç gösterdiğini söyledi şuan 22+5 deyiz 3 hafta sonra tekrar kontrole gideceğim tekrar bakacak ona göre perinatolojiye gönderecek bu nedir ne oluyor risk mi nedir bilen yaşayan varsa bilgilerini paylaşırsa çok sevinirim
Evet 3 hafta sonra gidicem ay sonunda yani inşallah birşey olamz ya çok canım sıkıldı 4 yıl sonra oldu bebisim korkuyorum açıkçası doktor bu haftalarda çok korkulcak birşey yok dedi amaAslinda degil aynisini gorumceme dediler onunda sol tarafta ayni sekilde kendi doktoruna sordu dedi ki suanlik sorun degil ama iki risk var ama olucak değil birincisi bebek gelisimini etkiliyebilir ikincisi de gebelik zehirlenmesi olabilir bunu anlamak icinde her ay kontrollerine duzenli gel ve gebelik zehirlenmesi olmamasi icinde her hafta tansiyon kontrolü yaptir yukselirse sorun oluyormus dedi hicbir sorun olmazsa ve son ay hala ayni olursa en fazla normal dogum yapamazsin diye
Evet korkulucak bisey yok gorumceme de kontrole gel dedi o gitmedi bidaha dedi gidip kendimi üzmek istemiyorum onda daha fazla sey demisti sende gene bi taneEvet 3 hafta sonra gidicem ay sonunda yani inşallah birşey olamz ya çok canım sıkıldı 4 yıl sonra oldu bebisim korkuyorum açıkçası doktor bu haftalarda çok korkulcak birşey yok dedi ama
Çok teşekkür ederimEvet korkulucak bisey yok gorumceme de kontrole gel dedi o gitmedi bidaha dedi gidip kendimi üzmek istemiyorum onda daha fazla sey demisti sende gene bi tane
Böyle yazıyor gelişimi de 1 hafta 2 hafta önde gidiyor detaylıda 477 gram çıktı yani o haftaya göre 7 Gr fazladamarda direnç olması sizden kaynaklanan bir durum değil. her gebelikte olabilir. bebeğin yeterli beslenememesine ve gelişim göstermemesine sebep olabilir ama sizin direnç çok mu ciddi bilmiyoruz. bu zamana kadar haftasıyla uyumlu ilerlediyse sakin olun.
eğer gelişim geriliği görülürse perinatologa yönlendirilirsiniz. sıkı takip yapılır. erken doğuma mecbur kalabilirsiniz ama dediğim gibi bunlar sadece ihtimal. son ana kadar her sey güzel de ilerleyebilir. siz stres yapmayın, inşallah güzel sonuclanır süreciniz
Yok hiç birşey vermedi doktorun asistanı vardı doktoru aradı 3 4 hafta sonra gelsin birde ben bakım dedi aceba 1 limonu suya karıştırıp içsem olmaz mı o güne kadar oda sulandiriyorya kaniKan sulandırıcı vermedi mi ?
Direnç olduğunda coraspin falan veriyolar genelde kan akışı devam etsin bebeğe diye. Arkadaşımda o şekil oldu bence üç hafta beklemeden perinatolije gidin bikereMerhaba ablalarim bacilarım yeni kontrolden çıktım ve detaylı ultrason sonucumu gösterdim doktor sol tarafda bir damar direnç gösterdiğini söyledi şuan 22+5 deyiz 3 hafta sonra tekrar kontrole gideceğim tekrar bakacak ona göre perinatolojiye gönderecek bu nedir ne oluyor risk mi nedir bilen yaşayan varsa bilgilerini paylaşırsa çok sevinirim
Kadın dogumcu yeşil alan açmadan alabiliyor muyum perinatolojiye randevuDirenç olduğunda coraspin falan veriyolar genelde kan akışı devam etsin bebeğe diye. Arkadaşımda o şekil oldu bence üç hafta beklemeden perinatolije gidin bikere
Bazı yerlerde alınıyor özel kendi muayenehanesi olanda vardır beklemeden alabilirsinizKadın dogumcu yeşil alan açmadan alabiliyor muyum perinatolojiye randevu
Şimdi baktım 2 gün sonrasına aldım çok teşekkür ederimBazı yerlerde alınıyor özel kendi muayenehanesi olanda vardır beklemeden alabilirsiniz
Rica ederim endişe etmeyin ama ihmale de gelmez üç hafta stres dahada zararlı:) sağlıkla gelsin bebişinizŞimdi baktım 2 gün sonrasına aldım çok teşekkür ederim
amin amin inşallahRica ederim endişe etmeyin ama ihmale de gelmez üç hafta stres dahada zararlı:) sağlıkla gelsin bebişiniz
Siz perinatolojiye gidin kan sulandırıcı başlaması gerek diye biliyorum. Benim öyle bir sıkıntım olmamıştı ama detaylı yaptırırken özellikle bundan bahsetmişti doktor.Yok hiç birşey vermedi doktorun asistanı vardı doktoru aradı 3 4 hafta sonra gelsin birde ben bakım dedi aceba 1 limonu suya karıştırıp içsem olmaz mı o güne kadar oda sulandiriyorya kani
Tamam canım çok teşekkür ederim bende ilk kendi doktorum görsün bakım nedicek ondan sonra diye düşünmüştüm ama senin dediğin gibi yapimSiz perinatolojiye gidin kan sulandırıcı başlaması gerek diye biliyorum. Benim öyle bir sıkıntım olmamıştı ama detaylı yaptırırken özellikle bundan bahsetmişti doktor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?