Hamilelikte ev yapımı yogurt

suzans

Guru
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2012
147
20
298
Ankara
Arkadaşlar hamilelikte hazır yoğurt mu ev yogurdu mu tuketiyorsunuz? Doktorum ev yapimi yoğurt ye dedi.pastörize sütün iyi olmadığını söyledi. Ama İnternette pastörize süt için yazıyor mikrop açısından.siz hangi sütten içip hangi yogurttan yiyorsunuz?

Yogurt ev yogurdu süt pastörize. Cunku gunlum sut alma imkanim yok yogurdu annem yapip gonderiyor .

Ben de yoğurdu kendim mayalıyorum güzelce kaynatıp, ama sürü laktozsuz ve pastörize içiyorum. Laktozsuz da acayip gaz sorunu yaşadım o yüzden kullanmaya başladım yoksa hamilelikte süt bana dokundu nedense. Probiyotik özelliği yüksek olduğu için kabızlık açısından tercih ettim ben ev yoğurdunu.

Benim doktorum sütü de yoğurdu da mutlaka pastorize tüketmemi öneriyor hanımlar

Bu konuyla ilgili gecen gün gebelik hemsiresi ile görüştüm. Ev yapimi yogurdu onerdi. Asla disaridan hazir yogurt alma dedi.. Şok oldum.. nasil olur pastorize olmasi gerekmez mi dedim.. hayir asla dedi.. pastorize edilen sut ve yogurdun icindeki tum yararli bakteriler de ölüyor bu yuzden biz kaynatilmis sütten mayalanan yogurdu yogurdu oneriyoruz dedi.. ek olarak disaridan alinan hicbir tavugu da yemeyin,bulabilirseniz koy tavugu yiyin dedi.

genelde hazır yoğurt ve ayran alıyorum.. marketten sut alıp cok nadir evde yoğurt yapıyorum. sut kesinlikle içemiyorum, midemi mahvediyor..

Sen çiğ sütu nerde aliyosun cnm

Sen çiğ sütu nerde aliyosun cnm
markette 3 litre olarak bidonda sut bolumunde satılıyor. ama dediğim gibi cok nadir yapıyorum. onu alıp kaynatın sok markette yoğurt mayası satılıyor onunla mayalayın, 8 saat sonra buzdolabına koyun ve 1 gün sonra tüketin.

Canım hem diyetisyenim hem de doktorum yoğurdu evde mayalanmış, sütü pastorize önerdi.. İnek sütü içilecekse de günlük olması lazım diye belirtti.. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…