hamilelikte güneş koruyucu krem!!!

nastasia

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2008
3.712
297
173
merhaba anneler ve anne adayları,
bugün güneş kuruyu krem aldım, güneş alerjim var ve kullanmak zorundayım havalar ısınmaya başladı malum... yalnız alıp eve geldikten sonra annem içime kurt düşürdü, eczacıya sordun mu hamileler için uygun olup olmadığını dedi. bende aman anne güneş koruyucu bu ne zararı olurki dedim... ama nettende araştırmaktandan geri kalamadım... nette baktımda hamilelerin güneş koruyucu kullanmalarının sakıncalı olduğuna dair yazı okudum... sizler ne düşünüyorsunuz... aklım çok karışık eyvahedigeldismileeyvahedigeldismile

kremin zararli olup olmadigini bilmiyorum ama kremsiz gunese cikmak da zararli sonucta,cildini korumak zorundasin.Hamilelere ozel gunes koruyucu krem oldugunu sanmiyorum o yuzden mecburen normal koruyucalari kullanacagiz.Ben su anda evden hic cikmiyorum fakat doktora giderken 1 saat icin ble olsa koruyurcumu suruyorum,cildim cok lekeleniyor cunku.Yine de icin rahat edemediyorsa doktoruna sor.

kremin zararli olup olmadigini bilmiyorum ama kremsiz gunese cikmak da zararli sonucta,cildini korumak zorundasin.Hamilelere ozel gunes koruyucu krem oldugunu sanmiyorum o yuzden mecburen normal koruyucalari kullanacagiz.Ben su anda evden hic cikmiyorum fakat doktora giderken 1 saat icin ble olsa koruyurcumu suruyorum,cildim cok lekeleniyor cunku.Yine de icin rahat edemediyorsa doktoruna sor.

benim daha lekelenmeler başlamadı cnm ama hergün işe gidip gelirken mecburan güneşe maruz kalıorum ve de dediim gibi alerjim var ztn beyaz tenliyim sadece yüzüme deil açıkta kalan her yere sürmem gerek yoksa çok kötü oluorum bikaç gün sürmesem mutlaka doktora gitmem gerekio ozmnda ilaç kullanmam gerekio... yani onu kullanmaktansa güneş koruyucu daha mantıklı gelio bana... sen doktora sormuşmuydun cnm

canım aldıgın guneş koruyucusu hangisi
tabiki kullanmalısın ama bunların zararsız içerikli olanları var
onlardan kullanabilirsin

daylong aldım cnm alerjim olduu için eczacı onu tavsiye etti ama aklıma hiç gelmedi hamilelikte etkili olup olmadıı sormadım bende onu

canım nette içeriğini buldum kremin
ve çok masum değil içeriği sende incele istersen

İçeriği: Bis-Etilheksiloksifenol Metoksifenil Triazin, Etilheksil Triazon, İzoamil p-Metoksisinnamat, Etilheksil Metoksisinnamat, Metilen bis-Benzotriazolil Tetrametilbütilfenol, Bütil Metoksidibenzoilmetan, Propilparaben, Metilparaben, Yardımcı maddeler.

Etkisi ve özellikleri: Cildi güneş ışınlarından korur. Daylong Actinica, hoş bir kozmetik losyon içerisinde, UVA ve UVB ışınlarına karşı çok yüksek spektrumlu bir koruma sağlar.

Kullanım alanları: Yetişkinler ve çocuklar için uygun güneş koruması sağlar.

Kullanım şekli: En iyi koruyucu etki için, Daylong actinica’nın her sabah, gün boyunca güneşe maruz kalacak alanlara uygulanması gerekir. Daylong actinica uzun saatler boyunca maksimum koruma sağlasa da, güneşe aşırı duyarlı ciltler yine de güneşe uzun süre maruz bırakılmamalıdır. Daylong actinica, diğer kozmetik ürünlerden önce ve güneşe çıkmadan en az 20 dakika önce uygulanmalıdır (Daylong actinica’nın birkaç dakika boyunca deriye nüfuz etmesi beklenmelidir). Uzun süre suyla temas edilmesi halinde uygulama tekrarlanmalıdır. Daylong actinica, non-melanom deri kanseri (NMDK) ve polimorf ışık erüpsiyonu (güneş alerjisi) riski taşıyan kişilerde kullanılabilir.

Yan etkileri: Bilinen bir yan etkisi yoktur.

alıntıdır

açıkçası yukarıda yazanlardan ben pek bişey anlamadım ama makalede özellikle çinko içeren kremlerin tehlikeli olduu yazılıydı hamileler için bunda yok ozmn sakınca deil mi ki fazla??

kızlar cilt doktoru bana avene çocuklar için güneş kremini önerdi.ben kullanıyorum memnunum.kremin içinde parfüm olmaması da önemliymiş bu arada

ya bence güneş koruyucularının hiç bir sakıncası olmaz sonuçta makyajda yapıyoruz ve hepsi kimyasal ama keşke dermotolojik bi krem alsaydın bioderm falan bana daha sağlıklı gibi geliyo buna benzer daha bi çok krem vardır

Koruyucu Paraben
Kozmetik ve cilt bakım ürünlerinde raf ömrünü uzatmak ve koku giderici olarak kullanılmaktadır. Alerjik reaksiyon ve ciltte kızarıklığa neden olabilir. İngiltere'de son araştırmada, kadınların artan meme kanseri ile paraben kullanımı arasında ilişki gözlemlenmiştir.

alıntıdır

canım içinde paraben olmamasına dikkat et derim bence

en iisi kızlar yrn aldıım yere götüreyim diyim ben hamileyim bunu dün aldım ama kararsız kaldım hamileler için uygun olan bitane ile değiştirmek istiorum die ztn çeşit çeşit kremler vardı alerjim var diyince bunu önerdi bana ama aklıma gelmedi hamileler için kötü mü olur die sormak...

benim daha lekelenmeler başlamadı cnm ama hergün işe gidip gelirken mecburan güneşe maruz kalıorum ve de dediim gibi alerjim var ztn beyaz tenliyim sadece yüzüme deil açıkta kalan her yere sürmem gerek yoksa çok kötü oluorum bikaç gün sürmesem mutlaka doktora gitmem gerekio ozmnda ilaç kullanmam gerekio... yani onu kullanmaktansa güneş koruyucu daha mantıklı gelio bana... sen doktora sormuşmuydun cnm

ben doktora sorma geregi duymadim canim,her doktor farkli bir sey soyluyor bu tarz konularda cunku.Kimi doktor sac boyayabilirsiniz diyor,kimi sakin ha diyor mesela.Ama alerjik bir bunyem var diyosun,senin kremi kullanmaman daha zararli,sonrasinda alacagin ilaclar bebegine daha cok zarar verecek.Bence canini sikma fazla bu konuda.Hayirli ve sorunsuz bir gebelik diliyorum.

arkadaşım eğer değiştireceksen bebek koruyucularıyla değiştir.. hiç değilse daha az kimyasal içerir ve formülü ona göre ayarlanmıştır...... :ecrin_bebek:

ben doktora sorma geregi duymadim canim,her doktor farkli bir sey soyluyor bu tarz konularda cunku.Kimi doktor sac boyayabilirsiniz diyor,kimi sakin ha diyor mesela.Ama alerjik bir bunyem var diyosun,senin kremi kullanmaman daha zararli,sonrasinda alacagin ilaclar bebegine daha cok zarar verecek.Bence canini sikma fazla bu konuda.Hayirli ve sorunsuz bir gebelik diliyorum.

haklısın cnm hepsi farklı bişey söylüo, ayrıca dediin gibi ajerji ilacı kullanmam gerekecek ozmn daha kötü olacak çünkü kullanmayım katlanayım dediim znm bikaç gün sonra hastanelik oluorum çünkü çok kötü oluyorum... saol cnm amin inş sorunsuz geçer herşey:D:D

arkadaşım eğer değiştireceksen bebek koruyucularıyla değiştir.. hiç değilse daha az kimyasal içerir ve formülü ona göre ayarlanmıştır...... :ecrin_bebek:

kesinlikle doğru söylüorsun cnm bebekler için yapılan ürünlerde daha az zararlı madde koyuolar..

arkadaşlar ben clinic 'in 50 koruma faktörlü bebklerde bile kullanılabilen yüz için olan güneş kreminden aldım.bebek için herhangibi r zararı yok.bunu doktor bile tavsiye ediyor.

isispharma aldim bende 80 faktor.
ama zararli olup olmadigi hakkinda bilgim yok.sonucta cildimizi de korumamiz lazim,gunes de zararli.

kizlar kozmetikler elbette zararli bebek icin..
deri yoluyla emiliyor ve icerigindeki kimyasallar bebege geciyor..
elbette güneste zararli ancak bir zararlidan kacarken digerine kapilmayalim..
o yüzden lütfen doktorunuzun tavsiyesiyle kullanin ürünleri...
ben günlük nemlendiricimi bile bebek kremiyle degistirdim,kozmetik kullanacaksaniz bebek ürünleri kullanmayi tercih edin güzel anneler yerimseniben

benimde kafam karıştı. internette araştırırken içeriğinde parfüm ve a vitamini olmaması gerekiyor diye okudum.
sabahları işe gelirken güneş ışığına maruz kalıyorum. bu nedenle 2 gündür geçen sene aldığım arko güneş sütü 15 faktör kullanıyorum. bebekler için olan daha mantıklı. ama doktora bir danışayım diye düşünüyorum. evdekinin de içeriğine bakayım.

Back
X