Hamilelikte hic kilo almasak bile bebek bizden beslenirmi?

Takitoki

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2017
2.252
1.000
123
37
Merhaba Bayanlar,
benim merak ettigim bir konu var. Acaba hamilelik boyunca cok hatta hic kilo almasak bebekte gelisme olmazmi yani bizden beslenmezmi? Yoksa hic kilo almazsak cocuktami gelismez hic?
Hic bi bilgim yok merak ettm sizelere sorayim dedim.

Hic kilo almaman cok zor. ama almasanda beslenir. Senin kilo alman bebegin iyi oldugu anlamina gelmez. Tam tersi doktorlar kilo alimina karsi. Elinizden geldikce kilo almayin diyorlar. Saglikli beslenmen yeterli.

Günlük protein kalsiyum omega ve vitaminleri yeterli miktarda alırsan bebeğin çok da sağlıklı gelişir bunları yeterince alıp da kilo almıyorsan tebrik ederim almayanlar veya az alanlar var olmaz diye bişey yok. Ha ben yapabildim mi yapamadım çünkü bogazimi tutamadım inşallah sen yaparsin

almadan veya az alarak hamileliği tamamlayanlar var tabii.. bebek bizden besleniyor depolarımızdan.. bana doktorum kiloyı elinden geldiğince az al diyor. bende 20 haftalıkken 3 kilo almıştım sadece.. ama depolarım baya boşaldı demir vitamin takviyemi eksik etmiyorum. yoksa güçsüz kalırız ve bizde problemler çıkar.

almadan veya az alarak hamileliği tamamlayanlar var tabii.. bebek bizden besleniyor depolarımızdan.. bana doktorum kiloyı elinden geldiğince az al diyor. bende 20 haftalıkken 3 kilo almıştım sadece.. ama depolarım baya boşaldı demir vitamin takviyemi eksik etmiyorum. yoksa güçsüz kalırız ve bizde problemler çıkar.
Ben 20+ 5 im suan ve 6 kilo verdim hic kilo almadim acaba birsey olurmu

ben hep demir eksikligine karsi surup var onu iciyorum icecek iciyorum, folik asiti yutuyorum ayrica magnezium hapida yutuyorum. Günlük ya yogurt yeirm bir kase yada bir bardak süt icerim. Günlük bir elma veya bir meyve türü yerim. Birde corba türü seyler iste ekmek az yiyorum genelde sirf kahvaltida. Üc litrre su icyorum günlük. Abur cuburu birakmam lazim sorunum o cikolata falan yani. Yeterlimi sence bunlar? Sebzede yiyorum ama günlük degil...

Vitamin degerlerine 3 ayda n sonra tekrar bakiliyormu canim yani eksik oldugu nasil anlasilyr kacinci ayda bakiliyor tekrar bakiliyorsa

Merhaba Bayanlar,
benim merak ettigim bir konu var. Acaba hamilelik boyunca cok hatta hic kilo almasak bebekte gelisme olmazmi yani bizden beslenmezmi? Yoksa hic kilo almazsak cocuktami gelismez hic?
Hic bi bilgim yok merak ettm sizelere sorayim dedim.
Çok zor kilo almamam ilkaki azda olsa kilo alırsın ama çocuk senden beslense bile belli bi aydan sonra senin depoların için tehlike çanı çalar buda ileriki aylarda intra uterin gelişme gerili denen bebekte gelişme geriliğine neden olabilir Ayrıca sizinde sağlık açısından ciddi sorunlar yaşamanıza neden olur..

Çok zor kilo almamam ilkaki azda olsa kilo alırsın ama çocuk senden beslense bile belli bi aydan sonra senin depoların için tehlike çanı çalar buda ileriki aylarda intra uterin gelişme gerili denen bebekte gelişme geriliğine neden olabilir Ayrıca sizinde sağlık açısından ciddi sorunlar yaşamanıza neden olur..
ya hedefim 6 kilo falan almak cok degil. Ben suan 8. haftaligim ve bir kilo aldim bile ondan panikledim.

Sonuna kadar kilo almadan olmaz. Bebek 3 kilo , esi var suyu var . Zaten dogum yapinca 3-5 kilo arasi gidiyor. Bu sure zarfinda bebek buyuyup sen zayifliyor olman gerekir kilo almamak icin boyle birsey olmaz zaten. Hic yemdmen lazim . Sadece haplarla bebek beslenmez. Beslenmenin ystune Haplar eksikleri takviye amacli . Sadece hap yeterli olmaz. Mankenler bile 8-10 kilo aliyor. Zaten bebek buyudukce acikacaksin cunku iki kidiyi doyuracaksin. Hedefim 5 ay kilo almamak . İlk gebeligimde 18 kilo aldim. Bu hamileligimde Boyle hata yapmak istemiyorum. 15 haftadayim kilo almadim şükür

Ben 20+ 5 im suan ve 6 kilo verdim hic kilo almadim acaba birsey olurmu

canım beslenmende sorun yoksa vitaminleri alıyorsan zannetmiyorum sorun olsun. proteini kalsiyumunu falan tam alıyorsan sorun olmaz. balık tüketemeyen ceviz veya kabak çekirdeği de tüketebilir mesela.. omega 3 onlardan da alınıyor.

ben hep demir eksikligine karsi surup var onu iciyorum icecek iciyorum, folik asiti yutuyorum ayrica magnezium hapida yutuyorum. Günlük ya yogurt yeirm bir kase yada bir bardak süt icerim. Günlük bir elma veya bir meyve türü yerim. Birde corba türü seyler iste ekmek az yiyorum genelde sirf kahvaltida. Üc litrre su icyorum günlük. Abur cuburu birakmam lazim sorunum o cikolata falan yani. Yeterlimi sence bunlar? Sebzede yiyorum ama günlük degil...

canık et balık falan da tüketmen lazım.. gayet iyi beslenmen. karbonhidrata gerek yok. ekmek çokta şart bir şey değil.. ben bir gün sebze bir gün et tavuk veya balık yiyorum her ne kadar balık ayda bir kere yiyor olabilsem bile.. pek canım istemiyor.. ceviz ve kabak çekirdeği balık yerine tercihim :)

Vitamin degerlerine 3 ayda n sonra tekrar bakiliyormu canim yani eksik oldugu nasil anlasilyr kacinci ayda bakiliyor tekrar bakiliyorsa

canım benim değerlerim her ay ölçülür sağlık ocağı tarafından.. demirim mesela hamilr kaldığımda 127ydi pat 50e düştü bir sonraki ay. 12. haftada demir ve decavit başladım. sağlık ocağına gidersen gebelik dosyası açar ve kontrolleri yapar sana.

canım beslenmende sorun yoksa vitaminleri alıyorsan zannetmiyorum sorun olsun. proteini kalsiyumunu falan tam alıyorsan sorun olmaz. balık tüketemeyen ceviz veya kabak çekirdeği de tüketebilir mesela.. omega 3 onlardan da alınıyor.

canık et balık falan da tüketmen lazım.. gayet iyi beslenmen. karbonhidrata gerek yok. ekmek çokta şart bir şey değil.. ben bir gün sebze bir gün et tavuk veya balık yiyorum her ne kadar balık ayda bir kere yiyor olabilsem bile.. pek canım istemiyor.. ceviz ve kabak çekirdeği balık yerine tercihim :)

canım benim değerlerim her ay ölçülür sağlık ocağı tarafından.. demirim mesela hamilr kaldığımda 127ydi pat 50e düştü bir sonraki ay. 12. haftada demir ve decavit başladım. sağlık ocağına gidersen gebelik dosyası açar ve kontrolleri yapar sana.
tskler canim ya sagolasin

13 haftalık hamıleyım hıc kg almamısım hatta 300 gr vermısım. Merak etme beslemır ama elbet kılo alınacak ;)

Benim bi tanıdığım sadece 3 kilo aldı ve bebeği 3 buçuk kilo civarlarnda doğdu, yani bebek almş anne almamış kilo

4. Aya girince açılır iştahınız merak etmeyin :KK70: bnmde yoktu hiç iştahım 2 haftada 2 kilo aldm şimdi

Ben bu konuyu hem doktoruma hem diyetisyene sordum kilo almak ödem olarak kilon artarsa zaten almamış oluyorsun yağ olarak artarsa kilo oluyor çünkü ödem doğum ve hemen sonrası gidiyor dediler buna göre bende tartıda 2 kg fazlayım ama yağ ölçümümde hiçbir fark yok almadım zaten bebek depodan tüketirmiş bence endişelenme

Back
X