Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ben 20+ 5 im suan ve 6 kilo verdim hic kilo almadim acaba birsey olurmualmadan veya az alarak hamileliği tamamlayanlar var tabii.. bebek bizden besleniyor depolarımızdan.. bana doktorum kiloyı elinden geldiğince az al diyor. bende 20 haftalıkken 3 kilo almıştım sadece.. ama depolarım baya boşaldı demir vitamin takviyemi eksik etmiyorum. yoksa güçsüz kalırız ve bizde problemler çıkar.
ben hep demir eksikligine karsi surup var onu iciyorum icecek iciyorum, folik asiti yutuyorum ayrica magnezium hapida yutuyorum. Günlük ya yogurt yeirm bir kase yada bir bardak süt icerim. Günlük bir elma veya bir meyve türü yerim. Birde corba türü seyler iste ekmek az yiyorum genelde sirf kahvaltida. Üc litrre su icyorum günlük. Abur cuburu birakmam lazim sorunum o cikolata falan yani. Yeterlimi sence bunlar? Sebzede yiyorum ama günlük degil...almadan veya az alarak hamileliği tamamlayanlar var tabii.. bebek bizden besleniyor depolarımızdan.. bana doktorum kiloyı elinden geldiğince az al diyor. bende 20 haftalıkken 3 kilo almıştım sadece.. ama depolarım baya boşaldı demir vitamin takviyemi eksik etmiyorum. yoksa güçsüz kalırız ve bizde problemler çıkar.
sanmam verenlerde cok bebege baktir sorun yoksa hicbirsy olmaz bence doktoruna danis yinede amaBen 20+ 5 im suan ve 6 kilo verdim hic kilo almadim acaba birsey olurmu
Vitamin degerlerine 3 ayda n sonra tekrar bakiliyormu canim yani eksik oldugu nasil anlasilyr kacinci ayda bakiliyor tekrar bakiliyorsaalmadan veya az alarak hamileliği tamamlayanlar var tabii.. bebek bizden besleniyor depolarımızdan.. bana doktorum kiloyı elinden geldiğince az al diyor. bende 20 haftalıkken 3 kilo almıştım sadece.. ama depolarım baya boşaldı demir vitamin takviyemi eksik etmiyorum. yoksa güçsüz kalırız ve bizde problemler çıkar.
Çok zor kilo almamam ilkaki azda olsa kilo alırsın ama çocuk senden beslense bile belli bi aydan sonra senin depoların için tehlike çanı çalar buda ileriki aylarda intra uterin gelişme gerili denen bebekte gelişme geriliğine neden olabilir Ayrıca sizinde sağlık açısından ciddi sorunlar yaşamanıza neden olur..Merhaba Bayanlar,
benim merak ettigim bir konu var. Acaba hamilelik boyunca cok hatta hic kilo almasak bebekte gelisme olmazmi yani bizden beslenmezmi? Yoksa hic kilo almazsak cocuktami gelismez hic?
Hic bi bilgim yok merak ettm sizelere sorayim dedim.
ya hedefim 6 kilo falan almak cok degil. Ben suan 8. haftaligim ve bir kilo aldim bile ondan panikledim.Çok zor kilo almamam ilkaki azda olsa kilo alırsın ama çocuk senden beslense bile belli bi aydan sonra senin depoların için tehlike çanı çalar buda ileriki aylarda intra uterin gelişme gerili denen bebekte gelişme geriliğine neden olabilir Ayrıca sizinde sağlık açısından ciddi sorunlar yaşamanıza neden olur..
Ben 20+ 5 im suan ve 6 kilo verdim hic kilo almadim acaba birsey olurmu
ben hep demir eksikligine karsi surup var onu iciyorum icecek iciyorum, folik asiti yutuyorum ayrica magnezium hapida yutuyorum. Günlük ya yogurt yeirm bir kase yada bir bardak süt icerim. Günlük bir elma veya bir meyve türü yerim. Birde corba türü seyler iste ekmek az yiyorum genelde sirf kahvaltida. Üc litrre su icyorum günlük. Abur cuburu birakmam lazim sorunum o cikolata falan yani. Yeterlimi sence bunlar? Sebzede yiyorum ama günlük degil...
Vitamin degerlerine 3 ayda n sonra tekrar bakiliyormu canim yani eksik oldugu nasil anlasilyr kacinci ayda bakiliyor tekrar bakiliyorsa
tskler canim ya sagolasincanım beslenmende sorun yoksa vitaminleri alıyorsan zannetmiyorum sorun olsun. proteini kalsiyumunu falan tam alıyorsan sorun olmaz. balık tüketemeyen ceviz veya kabak çekirdeği de tüketebilir mesela.. omega 3 onlardan da alınıyor.
canık et balık falan da tüketmen lazım.. gayet iyi beslenmen. karbonhidrata gerek yok. ekmek çokta şart bir şey değil.. ben bir gün sebze bir gün et tavuk veya balık yiyorum her ne kadar balık ayda bir kere yiyor olabilsem bile.. pek canım istemiyor.. ceviz ve kabak çekirdeği balık yerine tercihim :)
canım benim değerlerim her ay ölçülür sağlık ocağı tarafından.. demirim mesela hamilr kaldığımda 127ydi pat 50e düştü bir sonraki ay. 12. haftada demir ve decavit başladım. sağlık ocağına gidersen gebelik dosyası açar ve kontrolleri yapar sana.
tabi alinirda asiriya kacmamak lazim :) ben onun derdindeyim 6-7 kilo yeter bence :)13 haftalık hamıleyım hıc kg almamısım hatta 300 gr vermısım. Merak etme beslemır ama elbet kılo alınacak![]()
ne güzellll keske bizdede öyle olsaaa ama nerdeee...Benim bi tanıdığım sadece 3 kilo aldı ve bebeği 3 buçuk kilo civarlarnda doğdu, yani bebek almş anne almamış kilo
ben daha 8. haftaligim 1 kilo aldim bile korkuyorum ya... cokda yemiyorum ama...4. Aya girince açılır iştahınız merak etmeyinbnmde yoktu hiç iştahım 2 haftada 2 kilo aldm şimdi