Pek katkı maddesi içerdiğini sanmıyorum canım çünkü ürünün son kullanma tarihi çok kısa. Maksimum 10 günde falan tüketilecek şekilde paketleniyor. Şuan evde değilim ürünün üzerini okuyamıyorum. Şişesi çok büyük değil zaten günde bir tane içilebilir. Tek seferde fazla gelirse benim gibi yarısını gündüz yarısını akşam da içebilirsin. Tadı güzel ananasın keskin tadını hindistan cevizi yumuşatmış birlikte uyum içindeler :) En güzeli tabi ki evde doğal olarak hazırlayabilmek ama ben o kadar becerikli değilim maalesef mecbur hazırını tüketiyorum.
Bende pek uğraşamam gibi geliyor bi süre yaparım sonra uğraşmam :) zaten inan bu ara kafamı yataktan kaldıramıyorum yemek yapmak bile zor geliyor. Bende hazır alırım haftalık :) iki günde bir içerim :)
Canım çok haklısın ama şöyle bi durumda var. Annelerimiz zamanında çoğu şey organikmiş. Şu zamandaki kadar gdo lu hormonlu değilmiş yedikleri.. Biz maalesef çok dikkat etmemiz gerekiyor yediklerimize. Bol yıkayıp yememiz gerekiyor çünkü fazlasıyla ilaçlanıyor vs.. Keşke böyle olmasa ama öyle maalesef
Et duyunca bile korkuyorum :) ete dokunmamam lazım :) hazır alıp yememem lazım.. Nasıl yapçam hiç bilmiyorum :) eldivenle yapıcam.. Çok iyi pişirmem lazım. Korka korka yiyeceğim :)
Canım aynı şekilde tavuk ve balıkta da dikkat etmen lazım. Elini çok iyi yıkasan bile sıkıntı çıkabilir işini garantiye al sen ya eldiven kullan ya da eşin annen falan yapsın. Hamile olmanın tadı böyle zamanlarda çıkar, sen dışarı eşin mutfağa :))
Canım aynı şekilde tavuk ve balıkta da dikkat etmen lazım. Elini çok iyi yıkasan bile sıkıntı çıkabilir işini garantiye al sen ya eldiven kullan ya da eşin annen falan yapsın. Hamile olmanın tadı böyle zamanlarda çıkar, sen dışarı eşin mutfağa :))
Biliyorum canım dikkat edicem hepsinde. Balığı zaten genelde dışardan alıyorum pişmiş şekilde. Eşim çok yoğun çalşıyor bide vardiyalı istesem girer ama kıyamıyorm :) annem çok fedakardır ama o yapar :)
Et duyunca bile korkuyorum :) ete dokunmamam lazım :) hazır alıp yememem lazım.. Nasıl yapçam hiç bilmiyorum :) eldivenle yapıcam.. Çok iyi pişirmem lazım. Korka korka yiyeceğim :)
Yemeye çalışacağım canım benim çok sağol :) bende bilgilerimi paylaşaym :) bulgur kaşar peyniri ve kırmızı et bebişe kilo aldırıyormş :) haberniz olsn :)
Yemeye çalışacağım canım benim çok sağol :) bende bilgilerimi paylaşaym :) bulgur kaşar peyniri ve kırmızı et bebişe kilo aldırıyormş :) haberniz olsn :)
Kasar peynirini cok severim kirmizi et de idare eder ama nedense bulgura pek sicak bakamiyorum hamilelik zamanimda. Bilgiler icin tesekkur ederim canım
Zaten bilmediklerimizi öğrenmek, bildiklerimizi de başkalarıyla paylaşmak için üye değil miyiz siteye
Hayatta hiçbir şeyi çokta takıntı haline getirmemek lazım sana katılıyorum ama annelerimiz gibi de olmamızın çağımıza aykırı olduğunu düşünüyorum. Senin dediğine göre her ay ultrasona da girmeyelim, ikili üçlü testlerde yaptırmayalım, vitamin hapları da kullanmayalım sonuçta onların zamanında bunlarda yoktu.. Yine de fikrini paylaştığın için teşekkürler.
İlk zamanlar hindistan cevizini kendi alıp sütünü evde kendi üretmiş. Uzun uzun tariflerini falan vermişti hep ama şuan Hindistan cevizinin mevsimi değilmiş tazesini bulamayabilirsin. Birkaç arkadaş geçen gün aldılar hep içleri bozulmuş ne suyunu içebildiler ne de yiyebildiler. Zaten o da uzun süredir bu ürünü kullanıyor. Bende son kontrolümden sonra içmeye başladım, bir sonraki kontrolüm ay sonu. Kendi üzerimdeki faydasını henüz teyid edemedim :) Birde bu ürün probiyotik içerdiği için ilerleyen dönemlerde hormonlar yüzünden kabızlık yaşıycaksın ona da iyi gelir.
Arkadaşım merhaba, inşallah bebeğini sağlıkla kucağına almışsındır.. Ben de 8haftalık hamileyim ve bu önerdiğin içeceği tüketmeyi düşünüyorum ama yine de sana sormak istedim, bir faydasını gördün mü?
Konu cok gecmis ama benim gibi sonradan okuyacaklar icin bilgilendireyim. Toksoplazmaniz negatif ise, ki doktorunuz ilk 3 ayki kan testlerinizde hepatit b, kizamikcik ve toksoplazmaniza baktirmalidir, ete dokundugunuzda yada goz ucuyla baktiginizda filan toksoplazma size bulasmaz. Zaten her cig et urununde yada yesillikte toksoplazma yoktur. Bu bir cesit parazittir. Ancak ve ancak aldiginiz et urununde (parca et, salam, sucuk vb et urunleri) bu bakteri varsa ve bunu çiğ olarak tuketirseniz zararlidir. Veya bu parazite maruz kalmis ama iyi yikanmamis tum meyve ve sebzelerde bu riskiniz vardir. Pozitif cikarsaniz zaten bagisikliginiz var demektir ve tekrar toksoplazma gecirmezsiniz. Normal insanlarda ufak bir soguk alginligi gibi gecip gider ve farkedilmez bile. Hamileyken ise daha once bagisikliginiz yoksa ozellikle 1. Ve 3. Trimestrda bebege zarar verebileceginden dolayi dikkat edilmesi onerilir. Bu parazit ayni zamanda cig et ile beslenen kedilerin bagirsaklarinda da yasayabilmektedir. Gunumuzde bu parazitin etkinligi oldukca azalmis olmasina ve ev kedilerinde cig et ile beslenmedikleri surece gorulmemesine ragmen, negatif olmaniz durumunda kedinizle degil ama diskisiyla temas etmemeniz de bir onlemdir. Burada sorun parazit bulunan dışkıya dokunmaniz degildir. Bazi mikroplar sabun ile bile dezenfekte olmadigindan elinizi agziniza vs gotururseniz ancak bu paraziti alabilirsiniz. Duzgun kontrolleri ve ilaclari yapilan kedilerde de zaten herhangi bir risk yoktur. Toksoplazmayi gecirmeden ona karsi bagisiklik kazanmak mumkun degildir. Yani bagisiklik sisteminizi guclu tutmak cok iyi birsey tabi ki ama guclu olmasi demek bu bakteriye yakalansaniz bile sizi koruyacak demek degildir. En guzeli cig et urunleri tuketmemek ve meyve sebzeyi mutlaka mumkunse sirkeli su ile iyice yikamak olacaktir. Disarida da yesillik ve islenmis cig et urunleri salam sosis gibi tuketmemenizdir. Bilginize.