Hamilelikte Hipertiroid

kıslar bende salı günü doktorun istedi testleri yaptırdım tsh normali 0.4 ile 4.20 imiş benim 4.30 çıkmış çok kötüyüm

benim tsh 109 çıktı. doktorlar bile inanamadı :) 1 ay ilaç kullandım 35'e düşürdük çok şükür. şimdi de ilacın dozunu artırarak 5in altına düşürmeye çalışıyoruz..

arkadaşım bu konudaki tecrübelerimi ''hipertroidi olan hamileler bakarmısınız..'' başlığında bir arkadaşa yardımcı olmak için ayrıntılı olarak yazmıştım ordan yararlanabilirsin çok uzun olduğu için tekrar yazmam zor olur kullanıcı adımla da arama yapıp bulabilirsin kısaca söyleyeyim hamileliğe bağlı geçici hipertroid diye bir şey var eğer ablanda daha önceden böyle bir rahatsızlık yoktuysa hamilelikten kaynaklanan geçici bir durum olabilir ve bu durum 5. aydan sonra kendiliğinden düzelir ama gerçek hipertroidse tedaviyi aksatmaması lazım düşük tehlikesi var bebeğin gerizekalı olma durumu ise daha çok hipotiroidde karşılaşılan bir durum onu fazla kafaya takmasın doktoruna da gebeliğe bağlı olup olamayacağını sorsun çünkü bazı doktorlar hamilelikte geçici hipertiroid diye bir durum olduğunu gözardı edip gerçek hipertiroidmiş gibi ilaç tedavisine başlıyorlar sonuçta her ilacın bebeğe belli bir zararı var, benim gittiğim ilk doktor bebek 10 haftalık olunca gel ilaca başlayalım dedi ama kadın doğumcumun yönlendirdiği doktor ilaca gerek görmedi fakat her ay düzenli takip istedi 5,5 aylıkken kendiliğinden düzeldi zaten sana söylediğim başlıkta yazdıklarıma bir bakarsan aradıklarına cevap bulursun sanırım, umarım yardımcı olabilmişimdir
en iyisi ben sana linki vereyim http://www.kadinlarkulubu.com/hamil...-hipertroidi-olan-hamileler-bakarmisiniz.html

ayy çok tşk ederm
daha önceden kontrol ettirmediğinden bilemiyoruz acaba hamileliktemi başladı
ama ilaç alıyor şuanda günde 3 tane
tşk ederm ilgin için okuyayım konunu
a.s.

Back
X