Hamilelikte Hipotiroidi Yaşayanlar : (

sevgiliyarim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2011
117
2
96
İstanbul
Merhaba Arkadaşlar
Malesef dün( 26.haftada) hipotiroidi hastası olduğumu öğrendim Tsh normal ama T4 değerim çok düşük çıktığı için endokrine gittim ve yapılan guatr ultrasonu neticesinde teşhis kondu. Hiçbir belirtisi yoktu hatta gebeliğin 8.haftasında yapılan testte tsh normaldi. Ama doktor yeni olmadığını söyledi ve ilaç verdi. Bebeğinde hipotiroidi olma riski yüksek ve bebekte zeka geriliğine yol açıyormuş. Bir de erken doğum riskiyle karşı karşıyayız.

Aranızda gebeliğinde hipotiridi olanlar var mı? Erken doğum oldu mu? Bebeğinizde bir problem çıktı mı? Cevaplarınızı bekliyorum. inşallah ilaç tedavisine geç kalmamışızdır

merhaba ben 8 senedir hipotiroid hastasıyım ve bu konuda çok kaygılıydım ama dr bana ilaçlarını düzenli bir şekilde kullanırsan ne bebeğinde ne de sende bir problem olur ki bunu bana söyleyen cerrahpaşanın kadın doğum uzmanı...ayrıca ilaçlarını aksatmadan kullanırsan zeka geriliği olma gibi bi risk taşımıyo için rahat olsun ilaçlarını düzenli al,kaldı ki eğer sende çok ilerlemiş bi hipotiroid olsaydı hamile bile kalamazdın ben bi dönem ilaçlarımı bırakmıştım o dönem hiç korunmadık ve gebelik olmadı ama ben ne zaman ilaçlarımı düzenli bir şekilde kullanmaya başladım 2 hafta sonra bebişim hamile kaldım o yüzden hiiçç düşünme bunları dr.lar hastalarını hep en kötüye hazırlar bilirsiniz :) ben daha önceki dr ları dinleseydim kendimi camdan atardım :)

merhaba ben 15 yıldır hipotroidi hastasıyım sürekli ilaç kullanıyorum hamileliğim boyuncada 4 haftada bir tahlillerim yaptırıp ilaçlarımı hiç aksatmadım şuan oğlum 2.5 yaşında çok sağlıklı hiçbir sorun yok sende ilacını aksatmadan aldığın sürece bebeğine hiçbişey olmaz içini ferah tut canım

çok sağolun arkadaşlar içimi ferahlattınız. zaten benim hamileliğin başında yapılan testler normal çıktı. 25. haftada çok düşmüştü. ama doktor yeni değil dedi, hiçbir belirti göstermediğini söylediğimde daha başındasın dedi. doğumdan sonra tamamen geçebilir veya daha da artabilir dedi. erken doğum konusunda tedirgin oldum. inşallah zamanında sağlıklı bir şekilde gelir.

ben de hipertiroid hastasıyım
ilaçlarını düzenli kullandığın sürece hiçbir problem olmaz canım
ilaç, degerleri normal hale getiriyo, normal seyrinde çalıştırıyor tiroid hormonunu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…