Hamilelikte isim konusu kp ile olay oldu!!!! Lütfen fikirlerinizi söyleyin:(((

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Annesine babasına neden soruyorsunuz?
Yaranma çabası ise bu ters tepmiş işte.
İş eşinizde bitiyor.
İstediğiniz isme hayır, sizin dediğiniz ismi ben beğenmedim o olmasın buna da hayır, eeee siz necisiniz?

Ya eşinize sert çıkıp yaptığınızın da arkasında duracaksınız ya da sinir ola ola yaşayacaksınız.

Ben başkası mutlu olsun diye kendimi mutsuz etmem hele de orta yolu bulmaya çalışan insanlar değillerse. Gerekirse pire için yorgan yakarım çünkü nasıl alıştırırsan öyle gider.
Ben de alt üst oturanlardanım. Benim kızım olacagı da da eşim annesine sordu ne koyalım diye. O da Hatice dedi. Ama ben yanına isim ekledim. Hatice Berra kimlikte de böyle siz de orta yolu bulun bir şekilde büyükler anlamıyor işte

Ay hızımı alamadım bir mesaj daha yazcam bak sinirlerim zıpladı yine :D

Lütfen isim konusunda kismeyi dinlemeyin.
Arkadaşım kızına isim buldu. Doğacak. Başka bir ortamda bana sordular ne koyacakmış diye. Bende söyledim. Allah’ım herkeste bir fikir. O ne yaa, yok şu dizide oynayan kızın adı. Diziyi çok izledi galiba. Size ne kardeşim! Size ne? Kız beğenmiş koyuyor. Onun çocuğu. Size mi gelip soracaktı?
Yani demem o ki, dış kapının dış mandalları bile yorum yapar bu isim konusunda. Kp, kv de hak görür ne alakaysa? Lütfen eşinizi ikna edin ikimizin kararı diye koyun. Ben bekarım ama delleniyorum böyle davranan herkese ya!

Senaryo hep aynidir. Daha yas aslinda küçüktür ona ragmen evlenilir. Para yok, kv'denin evinde yasanilir yada altli üstlü. Olgun degiller, kendi çekirdek ailelerine sahip çikmayi bilmiyorlar ve tabiki ilk yillarda hemen çocuk yapilir.

Kisacasi sorun kp'erde degil. Sorun erken yasta evlenmek. Daha kendini koruyamayan ki birak çekirdek ailesini korumasini biri ile.
Erken evlenmek dediğin bize diyorsan 25 yasındayım eşim 30. Erken değil sadece eşimin bana sesi çıktığı kadar ailesine sesi çıkmıyor. Onlar kırılmasın diye dusunuyor ama eşini dusunmuyor. Sorun aslında büyük cok kötü yerlere gidecek kadar...

Çok uzucu :( özelikle hamilelikte insan daha hassas oluyor boyle seylere.
Gonul istiyor ki, biz nezaketen soralim, onlar da siz bilirsiniz evladim desin :D ama nerdeee

Esimin hep hayalinde olan bir isim vardı, hamile bile degildim ama onu isterdi. Hamile oldugumu ogrenince, ben bu ismi istiyorum senin bi itirazin olur mu dedi. Hayir dedim. Zaten 2 isim olacagi kesindi. Diger ismi de annesi seçecek dedi yedi düvele. Herkes fikrini söyledi ama ben koydum. Kimlige iki isim yazildi, herkes benim koydugum ismi söylüyor
Yani is esinizde biter. Ayrıca 2 isim ihtimalini dusunun hatice hifa birbirine cok uygun

Kimse anne kadar yıpranmıyor kimse anne kadar çile çekmiyor.Eşimle istediğimiz bir isim var benim de bir kaç kişi dedi aa o ne öyle falan Allah Allah ya dedim her gün iğneyi siz mi saplıyorsunuz kendinize haplarla ayakta duran siz misiniz diyince siz bilirsiniz tabii diyince sustular.Sanki kayınbaban doğuracak çocuğu

Yıl 2020 millet uzaya gidiyor yaşanan olaylara inanamıyorum. Altlı üstlü oturmak hata ayıp olmasın diye danışmak hata onların ki zaten basli basina hata. İsmi ne isterseniz onu koyun. Biz bunu koyduk deyin geçin. Yani dogurdugun çocuğun ismini bu olacak yoksa konuşmam diye diretmek kaçıncı seviye cahillik bilemiyorum.

Çocuğun adıyla nasıl bi saygı düşüncesi oluştuki aceba eşinizde ? Anlamlandıramadım , insan kendi çocuğunun adını sırf büyük diye neden saygıyla bağlaştırıp sorarki . İlginç 🧐 ayrıca sizin düşündüğünüz isim çok hoş .

Annesine babasına sormaktaki amaç ne cidden anlamadim.
Formalite büyüklerdir ne alaka. :olamaz:
Biz kimseye sormadık. Birbirimize sorduk.
Cocuga ismi anne koyar arkadasim gerisi fasa fiso laf kalabalığı. Esin neyin orta yolunu bulacak. Hatice herhalde kaynananin ismi. Ve guzel bir isim degil bence.
Bende cocuga ismi verdim tesadüftür ki isim büyük dedemin ismi çıktı 🤣🤣🤣
Annem söyledi onun ismi diye 🤷‍♀️
Simdi geriye nispet yapmak kaldı kaynana ya dedemin ismini verdim diye ;)

Bu konuyu kapatin bir muddet dogum yaklastikca tekrar ortaya konusursunuz. Isimler hilal ile fatih mi acaba?ilk kez hifa diye bir isim duydum zor bir isim ama gercekten ben bile soylerken zorlandim bence bu ismi koymayin (benim dusuncem tabi). Haticeyi zaten koymayin baska bir isim dusunun ve bunu koyacagiz deyin bitti.

Ya mevzu o değil ki. baska isimlerde konu olsaydı aynı sorun olcaktı mevzu benim umursanmamam. Sanki hepsi dogurcak cocugu benden baska. Anlasalım diyorum baska isim bulalım diyorum gene sorun büyümesin diye kimse anlamıyo bende inat yapıyorum bu sefer

İsimde kesinlikle anne babanın son kararı vermesi lazım. Gereksiz yere izin istenmesi sıkıntı yaratmış bu da eşinize ders olsun.

İronik olansa Hatice ismini de kayınpederin çok beğenerek söylediğini düşünmüyorum, aklına ilk geleni söylemiş işte.

Kesinlikle Hatice ismini vermeyin çocuğu her çağırdığınızda aklınıza kötü anılar gelir.

Bence eşinize “aileye iyilik yapmak istiyorsun ama bu durum artık gereksiz yere tadsızlık çıkarıyor bu isim meselesini onlara yansıtmayalım” diyin. Doğuma yakın aranızda halledersiniz, şu anda izin almaya çalıştıkça kendilerinde daha çok hak görüyorlar isim konulsun öyle haberleri olsun.

Çift isim severim. Ama yerinizde olsam bu durumda onlarında gönlü olsun ikisinide koyayım diye düşünmem. Hifanın anlamı ne bilmiyorum ama kulağa hoş gelmiyor. Ama siz beğendiyseniz koyun tabii. Yanınada dediğim gibi haticeyi asla eklemeyin. Belki başka bir isim olabilir yanına ama onuda siz ve eşiniz belirleyin. Bu konuda taviz verirseniz geçmiş olsun bundan sonra herşeye karışırlar. Ki bence karışıyorlardır zaten, isim konusunda bile baskı yapan aile herşeye burnunu sokuyordur eminim.

Ben doğacağım zaman babaannem ismimi ayşe(kendi ismi de ayşe bu arada) istemiş annem üşenmemiş saymış sülalede 10 tane ayşe varmış anne ben cinlere karışır gibi ayşelere mi karışacam koymam o ismi kızın evlenince o koysun demiş
Aslinda çok güzel isim ama annenizin gerekçesi gayet haklıymış. Büyükler illa ki bisey diyor eskiler yani .. Yoksa sizde şirin bir Ayşe olabilirdiniz 😊

Kızlarrr lütfen okuyun fikirlerinizi soyleyın:KK43:
2 yıllık evliyim. Kv ve kp ile altlı üstlü oturuyorum. Kv ile cok sorunlar yaşadık biraz da olsa atlatlık diyelim. Neyse cocuk istiyorduk Rabbime şükürler olsun nasip etti 5 aylık hamileyim. Kız evladım olucak Allahın izniyle. İsim konusunda eşimle anlaşamıyoruz. Annesine babasına sorduk ama formaliteden büyükler ayıp olmasın diye sormaz olaydım. Kp benim istediğimi ismi begenmedi bizim sülaleye yakısmaz diyor banane sülaleden ben yasıcam cocugumu diyorum anlamıyo. Benim annem babam asla karışmıyor ama eşimin babası bu ismi koymazsanız konusmam sizle diyo ya rabbi sabır!!!! Konuşmazsan konuşma banane diyesim geliyo ama eşim ben gibi düşünmüyo orta yolu bulalım diyo hala demiyo ki o kadar sıkıntıyı sen cekıceksin biz karar verelim anneme babama düşmez. Zaten altlı üstlü geldiğime bir pişmanım evlenmeyen varsa asla gitmesin altlı üstlü. Resmen inat konusu oldu isim mevzusu sinirlerim cok bozuluyo hamile kaldıgımı ogrendim 3 ay zaten serumlarla ayakta durdum benim de hakkım değil mi? Tamam bende vazgeceyim istediğim isimden ama sizin dediğiniz isimde olmasın gönlüm istemiyor baska isimde ortak anlaşalım diyorum kimse anlamıyor!!!
Ayıp olmazdı sormasaydiniz keşke.

Erken evlenmek dediğin bize diyorsan 25 yasındayım eşim 30. Erken değil sadece eşimin bana sesi çıktığı kadar ailesine sesi çıkmıyor. Onlar kırılmasın diye dusunuyor ama eşini dusunmuyor. Sorun aslında büyük cok kötü yerlere gidecek kadar...

Daha önceki konularini okudum. Bu bebek bile asilama ile olmus. Kötü giden evlilikte.. Adam tasinmak bile istemiyor. Sana kendi bebegin ismi verme hakki bile vermiyor.

Cok kötü yerlere gidecek diyorsun ve ona ragmen bilerek bebek yapiyorsun. Bu kadar ihmalkarlik fazla. Cidden fazla.

Iki isimde güzel değil ama siz hifa istiyorsaniz kimse birsey diyemez sonuçta 9 ay karninizda taşıyıp siz doguracaksiniz.
Isme karar verdik hifa koyacağız deseydiniz keşke, sizce ne olsun demek yerine. Ben olsam asla karıştırmam kimseyi, eşinde bi değişik ortak nokta ne, ya hifa olacak ya hatice. Ortak dediği iki isim hatice hifa mi olsun dicek anlamadim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X