Hamilelikte isim konusu kp ile olay oldu!!!! Lütfen fikirlerinizi söyleyin:(((

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Allah yardımcın olsun canım zor bir durum benim bebek olmuyor olsada tüp bebek ile.
Kaynanam bir gün akrabanın çocuğu hakkında bebeğin ismini sordu ne koymuşlar diye filan dedim annesine babasına da sormuştur gibi laf çarptı bende biliyorum bu devirde sorulur mu anladım amacını da hemen dedim ki ne münasebet niye kendi evlatlarinjn ismini koyarken soracaklar ki anne baba duruken onlar kim oluyor çocuğu zahmetini onlar çekiyor çocuk hakkı annededir dedim kapattım ağzını
Esimede dedim sıkıntısı iğnesi bilmem nesi herşeyi ben çekip kimseye kalkıp da saygı adında dahi olsa sormam dedim hem saygı ile ne alakası var ya saçmalık resmen🙄🤬

İki isimde ne desem hifa deyince aklıma ay bifa çok güzel reklamı geldi. Ama ismi anne baba koyar o doğuruyor onun hakkı büyükler zaten sizlerin ismini koymuş herkes kendi çocuguna koysun

İlk çocuğumda benzerini yaşadım cnm. Eşim, annesini dinleyecek oldu ama öyle zor bi Doğum oldu ki benim dediğimde karar kıldı. Bu kadar eziyeti ben çektikten sonra Sefa’sını başkasına sürdürmedim. Sonuç: kv bi hafta bebeği görmeye gelmedi. Sonra paşa paşa geldi. İsim senin hakkın. Pasif durma.

Keşke sormasaydınız isim konusunda onların yorum hakkı varsa kendi ailenizin de olmalı o zaman ..torun tek erkek tarafına mı ait oluyor..Kp çok istediği isim varsa zamanında kendi çocuğuna koysaymış bence anne baba koymalı ismi diğerleri için yoruma dahi kapalı olmalı çok sinirlendim

İstediğin ismi koy ,ne karisiyorlar ,bu nasıl bir sınır bilmezlik yaw ?
Hifa ismini ben de sevmedim ,Hatice hele ne bileyim ,çok eski bir isim.Ama bu sizin ve esinizin bileceği is

Hayatta sormam. Sormak demek onlarada hak tanımak demek.
Öyle büyüktür soralım falan hikaye.
Bu defa koymayınca böyle tepki veriyorlar işte bence haklı olarak.
He aramız iyi olsun istediyseniz 2 3 isimde kesin karar kılsaydnız eşinle 3ünden biri kdsin olur diye.
Sonra çıkıp biz bu 3 isimden seçemiyoruz hangisi olsun deseydiniz.
Onlar biz koyduk diye mutlu olurdu siz zaten istediğiniz isim diye.

Belki tanınmamak için farklı yazmıştır

Sanki millet biliyor kimin kaç ay hamile kaldigini. Burda çevir kazi yanmisin yapmisti zaten. Ben tasinmak istemiyorum zaten demisti bu konuda bir kaç sayfa önce, ki kendi profil sayfasina "kizlar yardim esim tasinmak istemiyor napim" felan diyordu. Yani belli ki trolluk yapiyor.

Sorman hata..Benim daha bebek küçük olduğu halde kız olursa kv ismini koymak istiyordu erkek olursa kp ismini koymak istiyordu.Bana söylediler ismini bizim ismimiz koy dediler,bende güzel isimler birdaha çocuğunuz olursa koyarsınız dedim.Eşim ve benim çocuğum tabii ki ismine ikimiz karar vereceğiz.

Sulalelerine yakismayan isim nedir cok merak ettim gercekten.
Cocuk sizin cocugunuz tabi ki sizin istediginiz isim konmali.
Orta yol bulmaya ya da gonul yapmaya gerek oldugunu dusunmuyorum.
Ben formaliteden bile sormadim.

Kız, bulduğum isme müdahale ediyorlar diye konu açmış, maşallah kulüp üyeleri de o isim güzel değil diye müdahale etmiş. Sanki konu sahibi hifa koyabilir miyim diye soruyor da... Ama tabii okuduğunu anlamayan öğrencilerin yetişkin hali de bu olsa gerek.
Ayrıca hikayesini beğendim diyor. "Sukredenlerden suheyb ve sabredenlerden hifa" Hz Peygamberimiz zamanından aktarılan bir anıdır

Sizin dediğiniz isim ne onlar ne olsun istiyor merak ettim bide ben kesinlikle onların dediğini yapmazdım 😂 kv Melisa koyalim güzel isim demişti ben Melisa ismini severim ama sırf o dedi diye koymamistim 😂
Haha aynısını yaşadım ya 🤣 ben ilk dedim ki miran düşünüyorum, ayy yok akrabada var aynı mahallede iyi olmaz vs hevesimi kaçırdı. genede düşünüyodum ama söylemedim. doğuma Son 1 ay kala tutturdu miran olsun diye. Birde daha kimlik cıkmadan herkese yaymışlar İsmini babannesi koydu filan bi havalara girmişlerrr. Bende inadına koymadım tek isim başka koydum. Miran içimde ukte kaldı amaaa yaa:KK61: kızımda da eşim kimlik çıkarmaya giderken kapıda tembihliyodu yanına hira da koy ha 'diye onuda koyamadm🤣 Allahim ya sinir oldum hepte güzel isimler :D

Ek olatak Allah gostermesin sözüm kesinlikle bu kızcağız için değil ama gelinin doğum yaptığı sırada ölen kayınpeder, kayınvalide ,koca,kayın ,görümce yok!! Ama çocuğunu doğururken gözlerini yuman çok anne var :KK43: İlk cocugumuz için isim ararken dönüp dönüp eşime sordum " sen bu ismi beğendin mi ?" diye bana "analık hakkı ..ilk bebeğin ..ismini koymak senin hakkın " demişti.
valla tebrik ederim eşini. o erkeklerin sayısı çoğalmalı... biz neler okuyoruz

valla tebrik ederim eşini. o erkeklerin sayısı çoğalmalı... biz neler okuyoruz
Allah razı olsun ondan bu konuda beni hiç üzmedi ..ama doğumu yaptıktan sonra yaşı kırka dayanmış (ama aklı havada) kaynım evime geldi ve annesinin yanında bana " sen neden annemin ismini koymadın? Sen çocuğuna benim annemin adını koysaydin ..benim de bir gün kızım olacak olsaydı senin adını koyacaktim" dedi :silah: Benden cavabini aldı gerçi 😂 İllaha keyif kaçıracak erkek ailesi bu mevzuda

Hifa isminin anlamı güzel ama fonetiği kötü beğenmedim anlamı da sabırlı sabredenmiş ben isimlerin insanın üzerindeki etkilerine inanıyorum belki ömrü boyunca birşeylere sabredecek çocuk. Ha illa olacaksada hatice hifa olsun bari. Bu arada kendi anneme bile isim sormadım karıştırtmayın milleti işinize

Bir yakınımın olayı gibi olmuş ama onunki felaket , doğum yapınca kocasına " istersen annenin ismini koyalım " demiş , kocası hiç sesini çıkarmamış ne tamam demiş ne olmaz demiş , gitmiş nüfusunu çıkarmaya annesinin ismini yazdırmış , sonra da nüfus kâğıdının resmini çekip gönderdi , kadına inme iniyodu gördüğünde , e ben öylesine sormuştum dedi , valla dedim kendin zemin hazırlamışsın yapcak bi şey yok .

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X