hamilelikte kabızlık sorunu yaşayanlar......

selam kızlar.. bende 11 haftalık hamileyim ve hamilelikten öncede çok kabızlık sorunu yaşıyordum.bitkilerle falan idare ediyordum ama artık bu imkansız. çünkü özellikle ilk 3 ay kesinlikle bu tarz bitkileri kullanmak yasakmış:20: dokturumda tavsiye etmedi kesinlikle.ama önümüzdeki hafta gideceğim tekrar kontrol için.bununla ilgili detaylı bi soru bombardımanına tutarım doktorcuğumu:34:
bende su bile içemiyorum aksi gibi sürekli bi mide bulantısı..bana dua edin bu durum çabuk geçsin..

canım ay etmezmiyim okurken bile düzelir diye dua ettim::))) bende 14 haftalık hamileyim 3 gündür denemediğim bişey kalmadı duphalac kayısı zeytinyağ ama yok çok kötüyüm allah yardımcım olsun

kuru kayısıyı ılık suda bekletın gece yatmadan once veya sabah kalkınca yiyebilirsiniz bana iyi gelıyor şahsen..

şekerim kayısı demişken bu açık renkli olanı değilde koyu renkli olanı tercih edin.açık renkli olanlar katkılı oluyor koyular daha doğal.
bu arada bende de kabızlık var ama hemeroid sanırım kanama oluyor.bende kayısı yiyorum ama çok değil. farlı öneriniz var mı?

ben de hamileliğim boyunca kabızdım,denemediğim şey kalmadı hiçbir fayda görmedim.en sonunda hemoroid oldum.2 tane meme çıktı,arada kanıyor ne yapacağım bilmiyorum.

arkadaşlar öncelikle içinde sinameki gibi ödem atıcı ve bağırsak çalışdırııc bitki çayları, maydonoz suyu v.s seyler bebeğin tutunmasını engelleyip düşük riskini arttırıyo bu yüzden doktora danışmadan kesinlikle bebişlerin saglını riske atmayın, en iyi çözüm kayısı, ,incir kurusu bol su tüketibi zeytin yaglı kabak, pırasa vs. yemeklerinde menüye dahil edilmesi

selam arkadaslar..bende 12 haftalik hamileyim ve asiri derecede kabizlik sorunu yasiyorum,doktorum medulac diye bitkisel bi surup verdi ama ben cozumu kirmizi pancar kokunde buldum sizlerede tavsiye ederim,cok faydali bi bitki ustelik kansizligada iyi geliyor,kirmizi pancar koklerini duduklu tencerede haslayin.yiyebiliyorsaniz haslanmis patates gibi direk tuketebilirsiniz,lezzetli ayni zamanda,salatasini yapabilirsiniz,biraz yogurt ve azicik mayonez,sarmisakla karistirip salatasini yapabilirsiniz,kup kup dograyip sirke yag ve sarmisakla tatlandirip tuketebirsiniz..umarim sizlerdede ise yarar,tabiki bunye meselesi,mesela bana kayisi zetinyagi vs hic fayda etmedi..bu arada pancar koklerinin kucuk olanlarini secin hem daha kolay haslanir hemde daha lezzetli olur..:56:

başlığı görünce eski günlerim aklıma geldi, bende hamileliğimin 4.ayından sonra hep kabızlık şikayeti çektim, duphalac kayısı ılık ballı su hiçbiri yeteri kadar rahatlatmadı, yani şunu yapın bunu yapın diyemem ben çare bulamamıştım, ama sanımca bol su içmek lifli beslenmek gerekiyor
bide 32. haftamda artık lavaboya çıkamamış çatlamak üzereydim, ablam hemşire ona telefon açıp söyledim -lavman tek çare galiba dedim oda bir kadın doğum dr na sordu, sakın son aylarda haftalarda lavman vs yaptırmasın demiş ve 1,5 2lt suyu oturup içsin demiş ve idrara çıktığında o esnada bağırsak hareketleride olur o baskıyla diğer ihtiyacınıda görür demiş, gerçekten denedim 1,5 lt yakın suyu aralıksız içtim sonra sıkışıp lavaboya gittim ve dr dediği gibi oldu rahatladım.niye bahsettim ha olaki birkaç gün çıkamadınız lavaboya artık çatlama derecesine geldi bu yol enazından anlık rahatlama sağlıyor

kızla neler çektim kabızlıktan kan geldi makat çatlağı oldu 4 günde bir çıkıyordum.ıkınmam lazım canım acıyor bebeğe zarar vericem çok ıkınmakta doğum başlatıyormuş.kayısılar hoşaflar ilaç şurup 1 doz yetmio 2 doz hamileyken ilaçta kullanmak istemiyorum.enteresan bi şekilde bişi keşfettim. muşmula harika ya eskiden 4 günde 1 kere çıkarken şimdi günde 4 kere çıkıyorum.aç karınana iice olmuşlardan 5 tane yiyiyorum ılık süt yanına bide kahvaltıda maydonoz yiyorum.gece yatarkende ılıksütle beraber 5 tane muşmula çok iyi geliyor ve sayısız faydaları var .düşüğe bile engel oluyormuş deneyin şimdi bir kasa alcaz eve bulmakta zor sadece pazarda var

Muşmula Kdz. Ereğli bölgesinde ‘Töngel’ ismiyle bilinir. Gülgiller familyasından olan muşmula kış aylarında yaprak döken, eğri büğrü gövdeli, dallı budaklı küçük bir ağaçtır. Çiçekleri beyaz veya pembe renklidir. Meyvesi, buruk ve hoşa gitmeyen bir tattadır. Etlidir. 5 bölmesi vardır. İyice olgunlaştıktan sonra yenir.
Muşmula Faydaları:
* C vitamini ve mineraller açısından zengin olan muşmula, bağırsak ve böbreklerin düzenli çalışmasını sağlıyor.
* Böbrek kum ve taşlarının dökülmesine yardım eder.
* Bağırsakların iyi çalışmasını sağlar.
* İncebağırsak iltihabı, ishal ve dizanteriyi giderir.
* Kan dolaşımını düzenler.
* Sinirleri güçlendirir.
* Mide hastalıklarında faydalıdır.
* Lumbago ve nikriste kullanılır.
* Ana karnındaki ceninin düşmesini önler.
* Muşmula yaprakları şeker hastalığına iyi gelir.
* Muşmulanın çekirdeği idrar artırıcıdır.
Muşmulanın Zararları:
Muşmula meyvesinin bilinen bir zararı yoktur. Aksine insan sağlığı için oldukça faydalı bir meyve olarak bilinir.
Muşmula Nasıl Kullanılır:
Muşmula meyvesi iyice olgunlaşıp tatlandığında meyve olarak yenir. Ayrıca muşmulanın çekirdekleri ve yaprakları da ilaç olarak kullanılabilir. Muşmula çekirdeği idrar arttırır. Muşmula yaprakları kaynatılıp içilirse şeker hastalığına iyi gelir.

Back
X