hamilelikte kabızlık

edaberk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2010
456
2
66
Çanakkale
kızlar yaklaşık bir haftadır kabızlık çekiyorum.bu durumda olanlar var mı.su kayısı kefir falan fayda etmiyor.
hamilelikte ne kadar aralıklarla tuvalete çıkmamız normal.
bu durumda olanlar neler yapıyorsunuz.

kızlar yaklaşık bir haftadır kabızlık çekiyorum.bu durumda olanlar var mı.su kayısı kefir falan fayda etmiyor.
hamilelikte ne kadar aralıklarla tuvalete çıkmamız normal.
bu durumda olanlar neler yapıyorsunuz.

En fazla iki gün sonra çıkmanız gerekiyor. 1 haftadır çıkmadıysanız lütfen doktorunuza başvurun. İlaçla bu işi çözer. Çünkü bağırsakta kalan dışkı enfeksiyona neden olur ki o da çok daha kötü..

canım bende 7. hafta sonuna kadar çektim. akşamları 1 bardak kayısı çayı içiyordum sabaha karşı tuvalete çıkabiliyordum. tavsiye ederim hermarkette bulunan sallama çaylardan. doğadan kayısı çayı.

ana ogunlerinizde pilav posalidir sebzelerden ispanak, karni bahar ya da brokoli ya da marul salatasi, meyvelerden elma, kivi bunlar hep posali yiyecekler her ogunde bazilari yenmelei kesinlikle sadece kepek ekmek, kuru incir kuru kayisi ve kuru erik aralarda. simdi bunlardan her ogun bazilarini duzenli yerseniz sorun kokten cozuluor ve aliskanlik haline getirip oyle beslenmeye devam etmek lazim. posali yiycekler die arastirin interntte baska yiyeceklerde vardir. tum hamilelere tavsiye ederim bu is sadece kayisiyla olmuyor belli oranda alinmasi gereken posayi kayisi karsilamiyor tek basina.

baştan bende de kabızlık olmuştu, doktoruma söylemiştim, normal demişti. ama aşırıysa tabi doktoruna söylemen lazım. bunun dışında günde yarım saat mutlaka yürüyüş yap. saat başı bi 5-10 dk yürü.. bol bol su iç. kefiri de fazla içme. benim doktorum önermedi kefiri pek.

Back
X