Hamilelikte kan uyuşmazlığı sorun olur mu

Cllk24

Üye
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2016
172
58
13
32
Eşimle kan uyusmazligimz var ben a negatif esim a pozitif iğne fln olmadım kimse öyle bişey demedi doktor da kan uyusmazligin var her gittign doktora bunu söyle dedi söyledim ama yine bişey yapılmadı bi sorun olur mu acaba

Benim annem le babamda kan uyuşmazlığı var annem 0 rh negatif babamda 0 rh pozitif üstelik kuzen çocukları yani akraba evliliği annem 4 tane çocuk doğurdu genelde 2. Çocuğa vururmuş ama çok şükür hepimiz sağlamız kardeşlerimde öyle annem iğne falan yapılmamış allahın hikmeti doktorlar çok şaşırmıştı yani bu herkeste aynısı olmaz hamilelikte kan uyuşmazlığı için iğne yapılman gerekiyo çocukta birşey olmasın diye

12 haftalik suan bidhaki kontrol ayin 9 unda konuscam tekrar doktorla inşallah bişey olmaz

Cogu yerde 28.haftada yazıyr ama bana dogumdan sonra yapıldı.2 cocuk için uğrasıyrm.İnş.bi sıkıntı yaratmaz.Sen güzelce doktoruna sor canım

Eşimle kan uyusmazligimz var ben a negatif esim a pozitif iğne fln olmadım kimse öyle bişey demedi doktor da kan uyusmazligin var her gittign doktora bunu söyle dedi söyledim ama yine bişey yapılmadı bi sorun olur mu acaba
Cnm. Hamilemisin şu anda yapılacak birşey yok. 28. Haftada doktoruna hatırlat iğne yapacaklar... Çocuk doğduktan sonra 2. İğneyi yapacaklar...

eşimle ben de de var canım esim 0+ ben de ab- söyledim her gittiğim doktora inderek kolomb kan uyuşmazlığı testi yapıldı bebeğe karsi vücudum antikor üretti mi diye Allah a şükür negatif cıktı ama kanaman olursa ağrın olursa gel dedi 28 haftada iğne dedi ama kanama olunca da vuruyorlarmış canım

Bizdede var ben negatifim eşim pozitif. Eğer kanama olmazsa 28 haftalıkken iğne olacaksın birde doğum sonrası bebeğin kan grubuna göre olacaksın. İlk gebeliği etkilemez iğneleri sonraki gebelikler için oluyorsun.

Teşekkür ederim hepinize öyle de böyle de sonuç olarak iğne olucam galiba bende araştırdım 28. Haftada oluyoms suan geç kaldığım bi durum yok o zmn inşallah tabi

Eşimle bizim durumumuz test yaptk negatif sorun yok seninde doktorun yaptırmalıydı kanaman olursa hemen doktora git canımm

Benmde var canm 28. Haftada iğnesi vurulcak. Sen kç haftalıksın?

Aslında doktorunun senn kan grubunu biliyo olması lazım. Bu doktorunun nasıl biri olduğunu da gösteririr. Ama sende takipte kalmalısın. 1. Çocuğa zararı olmuyor yüksek oranda. Zaten anneyle bebek arasında uyuşmazlık olnca kanama olur ki bu durumda doktora gidiyosun zaten. Ama bütn bnlarım dışında 28. Hafta ve doğum yaptığın zaman bunun iğnesini yaptrcaksn. Belki daha zamanı var diye doktorun bişy dememştir. Ben şmdiden randevumu bile ona göre ayarladım. 22.hafta sonrada 28.hafta sonrası Allah Kerim :)))

Bu zamana kadar kanamam hiç olmadı peki kanamam olsa da olmasada kesin olarak ben bu igneyi olucam heralde

Canım ben kendim bizzat yaşadım eşimle kan uyuşmazlığım var gebeliğimin ilk haftalarında kanamam olduğu için ben erken vuruldum iğneyi haftayı hayıtlamıyorum 14 haftalık falandım sanırım. Ben negatifim eşim pozştif kızımda pozitif doğdu doğumdan sonra hemen diğrr iğneyi de oldum. Kanama olduğunda erken yapılmasının sebebi anne ve bebek arasında kan alışverişinden doğacak sıkıntıdan dolayı. Çünkü bebek doğmadan bebeğin kan grubu bilinemiyor. Kan uyuşmazlığı olayı asıl olarak anne ve bebek arasındaki uyuşmazlıktan bahsediliyor

Back
X