- 4 Mart 2016
- 3.084
- 2.810
- 83
- Konu Sahibi lightpinklady
-
Bu arada iç paraziti olan yavru kediye 1 ay aşısız baktım. Kakasını ve çişini elimle yaptırıyordum. Diğer sokak kedilerimi tırmalama falan anlatmıyorum bile ama hamilelik öncesi testlerimde toxo ile hiç karşılaşmamışım. Kime anlatsam sende yoksa kediden bulaşması mümkün değil diyor. Kendimi bildim bileli sokak hayvanlarıylayım bir bağışıklık edinip hamileyken çiğ ete dokunma özgürlüğü tadamadım yani
Tırnaklarında dışkı bırakan kedi mümkün değil bide paraziti olsa anlarsınız. Bide parazitli kedi belli olur eğer hasta olsa ölürdü. Dışkısı ishale dönüyor bir süre sonra ve haliyle yaşamıyorlar. Ekstradan zayıf ama karnı şiş mi? Parazit bizim bağırsak kurdu gibi kakada solucan gibi oluyor arada dökmesi gerek paraziti varsa. Ayrıca madem annenizin bahçesinde neden aşılatmıyorsunuz ki hayvanı?Kedi,sokak kedisi de degil evkedisi de degil aslinda.Yavruykenden beri annemde ama evin icinde dolasmaz falan..buyuk kafeste kaliyor,kumu da yaninda,surekli eseleyip duruyor. Tirnaklarinda virus is olabilir mi kii..
Tırnaklarında dşkı bırakan kedi mümkün değil bide paraziti olsa anlarsınız. Bide parazitli kedi belli olur eğer hasta olsa ölürdü. Dışkısı ishale dönüyor bir süre sonra ve haliyle yaşamıyorlar. Ekstradan zayıf ama karnı şiş mi? Parazit bizim bağırsak kurdu gibi kakada solucan gibi oluyor arada dökmesi gerek paraziti varsa. Ayrıca madem annenizin bahçesinde neden aşılatmıyorsunuz ki hayvanı?
Toksoplazma kedi kakasindan gecer yani tirmalamasindan bir sey olmaz. Zira annem bana hamileyken evde 4 kedi varmis o zamanlar
Asıl aşısızlık ona zarar verir lösemi aşısı falan da olması gerekir. Ama toxo olsa dediğiniz gibi çoktan bulaşırdı hasta gibi de değil kedicik anlattığınıza göreAman anneme laf anlatamiyoruz ki,yok.hayvana zarari olursa ,ölurse bilmem ne..yok nerden kuduz olucak bizim yanimizda falan filan..
Kedi zayif degil baya bir sisman hatta,kakasi da civik degil ve parazit de gornurde yok.. Ufff umarim birsey olmaaz
Beni daha once yavruyken de oohoo cok tirmaladi isirdi ble ayni kedi,simdi kendimi,eger birseyi ola heralde bagisikligim pozitif cikardi demekki yok toksoplazmasi falan diye avutuyorum
Arkadaslarin aksine bende gebelik ilerledikce bebege gecme riski artar diye biyorum
Fakat tirmalakla gecer mi bilmiyorum ben kedi diskisinin tehlikeli oldugunu biliyorum
Bence burdaki hic kimse kadin dogum uzmani yada enfeksiyon uzmani kadar bilgili olamaz mutlaka bir doktora gorunun hic beklemden
Allah sizide bebeginizide korusun
Ayrica daha onceden gecirdiyseniz bulasma riski dusuk olur paniklemeyin ama doktorla irtibata gecin
Haklisiniz asilarinin olmasi gerek aslinda ..Asıl aşısızlık ona zarar verir lösemi aşısı falan da olması gerekir. Ama toxo olsa dediğiniz gibi çoktan bulaşırdı hasta gibi de değil kedicik anlattığınıza göre
Doktorunuzu arama sansiniz yok mu endisenizi cok iyi anliyorum keske bilgim olsa ama bende gebelik haftasi arttikca bulasma riski artiyor ama alinicak zarar azaliyor diye biliyorum siz isi ihtimallere birakmayin iciniz rahat etmez boyleEvet gebelik ierledikce bulasma riski artiyormus ama,zararlari azaliyor galiba. Iste ne gibi zararlari olur hic bilmiyorum. Cok kotuyum,kendimi cok suclu hissedyorum ne yaklasiyorsam kediye...
Allah tum bebekleri annelerini korusun
Tetanoz da olmamistim dahaDoktorunuzu arama sansiniz yok mu endisenizi cok iyi anliyorum keske bilgim olsa ama bende gebelik haftasi arttikca bulasma riski artiyor ama alinicak zarar azaliyor diye biliyorum siz isi ihtimallere birakmayin iciniz rahat etmez boyle
Tetanoz asilarinizi olmusmuydunuz
Rahatlatırmı bılmıyorm ama benımde evde kedım var her kfadan bır ses cıkıyordu.doktoruma danıstım hamıleyken. 1.trımesterde bebege gecme oranı cok dusuk ama gecerse bebege zarar verme ıhtımalı cok fazla.2.trımesterde ise bebege gecme ıhtımalı cok yuksek ama zarar verme ıhtımalı yok gıbı neredeyse demıstı.
Kendini bu kadar uzme ne olur Allah a emanet onlar sandigimizdan cok gucluler doktorunla konus insallah o icini rahatlatirInsallah oyledir. Bana gecse bile cocugma gecmese bari..Aglayip duruyorum. Yarin eger bakiliyorsa,saglik ocaginda test yaptiriym diyorum. Ama hemen belli olurmu bilmiyorum.
Dua edin bana :'(
Bu kadar endişeye gerek yok. Hamileym ve her akşam kedileri beslemeye çıkıyorum ve doğal olarak tırmalanma yaşadım hatta annemin kedileri var sokakta ve evde, ben onlarla da haşır nesirim Allaha şükür sağlık sorunum da yok. Dediğim gibi bu bağışıklık ile alakalı bir durum. Korkun varsa test yaptır.Bu tirmalayan kedi dogdugundan beri yanimizda sayiliri ama asilari yok 1yasinda ancak var,1ay kadar sokakta kalmisti sonra almistik yanimiza..O ara gecirdiyse simdiye kalir mi bilmiyorum enfeksiyonu
Gecmis olsun oncelikle . Toxoplasma iyi yikanmlamis sebze meyve ve hayvansal dışkılar yoluyla bulaşır buraya kadar yazacağıniza endisenizi gidermek için bi uzmana baş vurun tırmalayarak hamileliğinize degil ama sizin mikrop kapmaniza sebep olabilir
Beni tırmalamıştı, 7 veya 8 aylıktım, bana bişey olmadı ama kimseyi kıstas alma, doktora danış
İlk trimesterda bebeğe geçme riski az, ama zararı maksimum. İkinci de geçme riski artıyor ama zarar azalıyor. Ve üçte en az zarar. Fakat bence korkma bu kadar. %100 o kedide var, veya %100 sana geçecek diye bişey yok. Toxoplasma negatif olup da çiğ et yemiş çok kişi var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?