Hamilelikte kedi tirmalamasi/toksoplazma riski?Acil?

Bagisikligim yok. , olsa bundan iyiydi
Siz kac haftalik hamilesiniz? 2.trimesterda ne gibi zararlari var,biliyor musunuz?

Bagisikligim yok. , olsa bundan iyiydi
Siz kac haftalik hamilesiniz? 2.trimesterda ne gibi zararlari var,biliyor musunuz?
Ben 23. Haftaya girdim. Çok enteresan bisey soyliym sana. Yengem hamileliği suresince anneme hiç gitmedi toxo korkusuna ve normalde de eline hayvan alıp seven birisi degil ama nedense doğuma kadar toxo ile uğraştı antibiyotik kullandı durdu. Doktor ısrarla hayvan var mı çevrende diye sordu yok dedi durdu ama memeleri pis olan hayvanın sütünü içtiğini bir türlü hatırlamadı !!! Ben söyledim de jeton düştü. Doktora da bunu söyledi dotkor olabilir demiş . Not olarak ekliyim Bebek de Yengem de çok iyi şükur

Doktoruma ulasamadim yarin belko doner,yada ben tekrar ulasmayi deniycem. . Oof of. .
Sizi tirmalayan kedi ev kedisi miydi,asili falan yani?
Yok sokak kedisiydi, bu kadar panik yapma, doktor sana ne yapman gerektiğini söyler, benim evimde 2 tane kedi vardı zaten onlarda arada geçiriyordu ufak tefek tırnak, belki onun alışkanlığı yüzünden ben vurdumduymaz davranmıştım, panik yapma yani ama sen mutlaka doktora haber ver, benim yaptığım hatayı yapma

Kedi,sokak kedisi de degil evkedisi de degil aslinda.Yavruykenden beri annemde ama evin icinde dolasmaz falan..buyuk kafeste kaliyor,kumu da yaninda,surekli eseleyip duruyor. Tirnaklarinda virus is olabilir mi kii..
kediyi kafese mi kapattınız ?
geçmiş olsun İnşaallah sorun yaşamazsınız da, ben bu durumda nedense kedinin kafeste oluşuna anlam veremedim.
bir kedi neden kafeste bakılır... kuş mu bu..

Evet haklisiniz,kedide olsa da bana gecse de belki bebege gecmeyedebilir.. ama coook suclu hissediyorum. Oturup agladim,aptal ben,ne yaklastiysam kediye..
Olmuş artık bi kere, yıpratma kendini. Kedinin kanından değil de kakasından mı geçiyor acaba sadece. Yani korkma bence.Normalde toxon negatif mi çıkmıştı?

kediyi kafese mi kapattınız ?
geçmiş olsun İnşaallah sorun yaşamazsınız da, ben bu durumda nedense kedinin kafeste oluşuna anlam veremedim.
bir kedi neden kafeste bakılır... kuş mu bu..
Bahcede balkonda ya da bos bir odada bakiliyordu ama yazliga gelince etrafi bilmedigi icin kacarsa falan diye, balkona buyuk.bir kafes yapildi tellerle,oradalar ..tabi simdilik..

Aslinda rahat olmak gerek biraz da. Su an kendimi de muhtemelen bebegimi de yipratiyorum. Kucuk.tirmiklari ben de buyutmezdim normalde de.. negatif cikan.toxo ve hamilelik.. bu seder buyuttum iste
Umarim yarin konusabilirim doktorumla.. ve insallah kotu birsey olmaz

Insallah oyledir. Bana gecse bile cocugma gecmese bari..Aglayip duruyorum. Yarin eger bakiliyorsa,saglik ocaginda test yaptiriym diyorum. Ama hemen belli olurmu bilmiyorum.
Dua edin bana :'(
Toxoplazmayı hen devlet hastanesınde yaptırmıstım cnm.saglık ocagı yapmıyodu onu

Iyi bari,neyse ki bebek iyiymis.. Kediler masum,iyi yikanmayan sebzeler daha tehliklei deniliyor ama.. yabana atamiyorum iste
Cok suclu hissedyorum kendimi. Bi anlik hatamin dikkatsizligimin ceremesini bebek mi cekcek

Toxoplazmayı hen devlet hastanesınde yaptırmıstım cnm.saglık ocagı yapmıyodu onu

Burasi kucuk bir ilce,tatil beldesi.. donanimli bir hastanesi bile yok.. ama yarin soracagim,eger burda yapilmyorsa komsu ilcelere giderim olmadi.
Peki diyelim ki toxo cikti ne yapilcak,antibiyotik tedvsi mi

Iyi bari,neyse ki bebek iyiymis.. Kediler masum,iyi yikanmayan sebzeler daha tehliklei deniliyor ama.. yabana atamiyorum iste
Cok suclu hissedyorum kendimi. Bi anlik hatamin dikkatsizligimin ceremesini bebek mi cekcek
Böyle yaparsan hasta olmayan bebeği de kendini de hasta edeceksin . Ben cok dikkat etmiyorum biliyorum ki sakınan göze çöp batar. 10 gün önce gittim doktor bebis çok iyi dedi Allaha şükür. Benim doktorum da çok relax bir adam beni de kasmiyor. Tehlikeleri söylüyor yapma diyor bende dikkat ediyorum o kdr :))

Benim doktorum da baya bi relax aslinda. Ne sorsam neye pimpiriklensem birsey olmaz dedi gecti..
Keske simdi de oyle deseee :'(

Benim doktorum da baya bi relax aslinda. Ne sorsam neye pimpiriklensem birsey olmaz dedi gecti..
Keske simdi de oyle deseee :'(
Kız saçımı başımı yoldurma bana sakın ol bak bebisi uzme ... Yarın git doktora anlat gerekli görürse zaten test yapar sakinleş

Toksoplazma kedi kakasindan gecer yani tirmalamasindan bir sey olmaz. Zira annem bana hamileyken evde 4 kedi varmis o zamanlar aşı maşı da hak getire yani. Bence bir sey olmaz ama iciniz rahatlasin diye bi doktora gidin isterseniz..

Canim toksoplazma bi kedide varsa diskisini yaptığı kuma bastiginda tirnaklarina da bulasir. Poposunu yaladiginda diline bulasir oradan da tuylere.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…