Öncelikle hamileliğiniz hayırlı olsun. Benim de patili bir kızım var ve geçen ay itibariyle biz de çocuk düşünmeye basladigimiz için veterinerimize bu konu ile ilgili danistik. Toksoplazma (kedilerin diskisinda ve haricinde çiğ et, yıkanmamış sebzeler vs.) bunlarda da bulunur, düşünmeye basladiginiz andan itibaren kedinin kumunu siz temizlemeyin, temizlemek zorunda kalırsanız da maske ve eldiven ile, sonrasında bol su ile yıkayın dedi. Sokak hayvanları maalesef dışarıda oldukları için onlardan uzak durmami söylemişti evet ve hamile kaldığım andan itibaren eğer toksoplazma bağışıklığınzı varsa bir sorun olmuyor ve yoksa da kedinize de bu test yapılıyor duruma göre de ivedilikle tedavisi yapılıyor, yani çok çok aşırı bir durum olmadığı sürece evcil hayvanlarimiz ile bu süreci gecirmemizde hiçbir sorun yok. Bu sebeple en kısa sürede iyi bir doktora giderek bu detayları konuşabilirsiniz. Üstelik hem hamilelik sürecinde hem de çocuğunuzun gelişimi esnasında evcil bir hayvanın ona kattığı şeyleri görmek bence paha biçilemez

Not olarak tabii ki karar sizin ama ben o doktorla ilerlemek istemezdim bu süreçte. Çünkü evcil hayvanın da bir can olduğunun bilincinde olmadan, direkt hayatınızdan çıkarabileceğinizi size sunabiliyor.
Sağlıklı ve mutlu bir hamilelik gecirmenizi dilerim.