Hamilelikte kilo alımı

senemsls

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2024
609
191
23
26
Kızlar 14+2 deyim geçtiğimiz haftaya kadar kusmaktan doğru düzgün yemek yiyemiyordum zaten sadece 2 kilo aldım bu süreçte ama kilolu 75 ile hamile kaldım şimdi iştahım aşırı açık sürekli tatlı sürekli yemek fast food bir ton şey aşeriyorum yemeden de duramıyorum nasıl fazla kilo alımını engellerim?

Kızlar 14+2 deyim geçtiğimiz haftaya kadar kusmaktan doğru düzgün yemek yiyemiyordum zaten sadece 2 kilo aldım bu süreçte ama kilolu 75 ile hamile kaldım şimdi iştahım aşırı açık sürekli tatlı sürekli yemek fast food bir ton şey aşeriyorum yemeden de duramıyorum nasıl fazla kilo alımını engellerim?
Sadece kilo alımını engellemek için değil bebeğinin gelişimi, gebelik şekerin için de bu yiyecekleri bırakmalısın. Kendini zorlama arada ye ama sürekli senin için de bebeğin için de iyi değil. Bende sürekli acıkıyorum ama ağzım boş durmasın diye salatalık, havuç, meyve , kuru yemiş gibi şeyler yiyorum. Kuru üzüm tatlı isteğimi baya bastırıyor.

Merhaba,
Bende İlk gebeliğimde kilom 78 di ve dr direk diyetisyene gidiyorsun kilonu kontrol altında tutmamız lazım. Hem senin zayıflayacağın hemde bebegini besleyeceğimiz şekilde ilerleyelim dedi.
Aynı hastahanede diyetisyene gittim. ve 6. aya kadar 10 kilo verdim ve bebeğimin kilosu boyu haftasına hep uyumlu idi. 6 aydan sonra doğuma kadar da 7 kilo aldım. 75 kilo ile bitidirim doğumu.
Bence kesinlikle diyetisyene gidin...

Merhabalar, bende 10. Hafta hamileliğimdeyim. Şuan henüz kilo almadım ama mide bulantım olmayan zamanlarda iştahım çok açık:( normalde hiç fast food yemem canım sürekli fast food istiyor birkaç kere yedim. Ertesi güne hemen dengelemeye çalışıyorum. Doktorum pilav-makarna-paketli gıdanın bebeğe hiç
Bir faydasının olmadığını söyledi. Şekeri ise meyvelerden alabilirsiniz dedi. Umarım çok kilo almadan bu süreci tamamlarız. Sizler ne kadar kilo aldınız? Ne durumdasınız?

Merhaba bende 21 haftalık hamileyim 2 kilo aldım 59 ile başladım 61im şuan doğuma kadar 6-7 kg alırım kesin

Merhaba. Kilo alımınız için yola bir diyetisyenle devam edebilirsiniz. Yediğiniz şeylere gelecek olursak tatlı ve fast food bebek için çok faydalı şeyler değiller. Böyle düşünerek belki kendinizi soğutabilirsiniz. Benim doktorum ayda bir canın çeker yersin ama fazlasını önermiyorum demişti.

Back
X