• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hamilelikte kilo en çok hangi ayda alınır?

pitho86

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2014
2.459
1.910
83
Evet anneler ve anne adayları, sorum bu.

20. haftadayım, 16 haftaya kadar aşırı bulantı ve kusma sebebiyle hiç kilo alamadım hatta verdim. Şu anda da toplamda 2 kilo aldım.

6. ayıma girmek üzereyim.

Sizce bundan sonra birdenbire çok kilo alınır mı?

Siz en çok hangi aydan sonra kilo aldınız veya her ay dengeli mi aldınız? Çok kilo almak istemem açıkçası...

Günaydın canım bu aydan sonra kilo almaya başlarsın. Ben bu aya kdr sadece 5 kilo aldım ama bundan sonra neler olur bilmiyorum :) sağlıkla al kucağına kuzunu...

H
Evet anneler ve anne adayları, sorum bu.

20. haftadayım, 16 haftaya kadar aşırı bulantı ve kusma sebebiyle hiç kilo alamadım hatta verdim. Şu anda da toplamda 2 kilo aldım.

6. ayıma girmek üzereyim.

Sizce bundan sonra birdenbire çok kilo alınır mı?

Siz en çok hangi aydan sonra kilo aldınız veya her ay dengeli mi aldınız? Çok kilo almak istemem açıkçası...
Hiç belli olmuyor canm bünyeden bünyeye değişiyor. Ben 27 haftaligim ve sadece 2 kilo aldim. Ustelik benim hic bulantim ve kusma gibi bir şikayetim de olmadı.

H

Hiç belli olmuyor canm bünyeden bünyeye değişiyor. Ben 27 haftaligim ve sadece 2 kilo aldim. Ustelik benim hic bulantim ve kusma gibi bir şikayetim de olmadı.

Aa demek ki benim gibiler de varmış :) Doktorum sorun değil senin almaman dedi. İnşallah fazla almayız, öyle görünüyor ama bilemiyorum :)

Ah cnm kendi adıma konuşayım 27. Haftalara kadar bende aman aman kilo almadım diye seviniyordum nazara geldik SANIRIM bir anda dehşet kilolar aldım şöyle ki 2 haftada 8 kilo birden bunun öncesi sonrası da var tabi..
Yani 30 a basınca ben Bi değiştim acayip şiştim görenler şaşırıyor Japon'lara benzemişsin diyorlar.. Yani gözün korkmasın kişiden kişiye değişir ama son 2,5 ay asıl kilolar alınıyor diye biliyordum başıma gelince de onayladım..

Son ay bebekte ki ve annedeki artış çok oluyor. Tabii bir de hamilelik bitmeden şunu da yiyeyim bebek gelince rahat rahat yiyemem vs düşünceler de etkili.

20. Haftada sadece 3 kilo almıştım benim bulantım falan çok olmadı şuan 28 haftalığız ve tam 11 kilo aldım yani 8 haftada 8 kilo :KK57: almaya da hızla devam ediyorum çünkü boğazım hiç durmuyor sürekli yiyorum sürekli 1.71 boyunda 50 kilo manken gibi kızdım şimdi şüşkoyum :cry:

Anladım cnm, inşallah aşırı kilo almayız.

Çok sağol, sen de inşallah :)
Ekmeği kesersen almazsn canım :) bi de bu kan hapı sanırım kilo yapıyor. Görünüşte kilom görünmüyor ama almisim en fazla kemik ağırlığı var. Çünkü çok fazla süte kefire vurdum kendimi :KK51:

20. Haftada sadece 3 kilo almıştım benim bulantım falan çok olmadı şuan 28 haftalığız ve tam 11 kilo aldım yani 8 haftada 8 kilo :KK57: almaya da hızla devam ediyorum çünkü boğazım hiç durmuyor sürekli yiyorum sürekli 1.71 boyunda 50 kilo manken gibi kızdım şimdi şüşkoyum :cry:
Doktorun belli bir kilo sonrasından nudahale eder canım. Bir de çok fazla su vemeyve tuketirsen dengede tutarsn:KK66:

Ah cnm kendi adıma konuşayım 27. Haftalara kadar bende aman aman kilo almadım diye seviniyordum nazara geldik SANIRIM bir anda dehşet kilolar aldım şöyle ki 2 haftada 8 kilo birden bunun öncesi sonrası da var tabi..
Yani 30 a basınca ben Bi değiştim acayip şiştim görenler şaşırıyor Japon'lara benzemişsin diyorlar.. Yani gözün korkmasın kişiden kişiye değişir ama son 2,5 ay asıl kilolar alınıyor diye biliyordum başıma gelince de onayladım..

Anladım kızlar. Sanırım sevinmek için çok çok erken 21. haftada :) Şu an için iştahım çok az, zoraki yiyorum bebek için. Ama sonra ne olur bilemiyorum tabi ki. Normalde de az yiyen hatta yemek yemeği sevmeyen bir tipim. Bakalım neler olacak?

Ama olsun, alsak da veririz. Bazı kilolar doğumda da gidecek :spor:

Son ay bebekte ki ve annedeki artış çok oluyor. Tabii bir de hamilelik bitmeden şunu da yiyeyim bebek gelince rahat rahat yiyemem vs düşünceler de etkili.

Evet öyleymiş, bende hiç iştah da yok ama açılır mı bilmiyorum. Çok az kalmış senin doğuma, Allah bir avazda kurtarsın :anneadayı:

Ekmeği kesersen almazsn canım :) bi de bu kan hapı sanırım kilo yapıyor. Görünüşte kilom görünmüyor ama almisim en fazla kemik ağırlığı var. Çünkü çok fazla süte kefire vurdum kendimi :KK51:

Evet çok ekmekle aram yok zaten yesem de birkaç dilim çavdar falan yiyorum. Aa evet kefiri ben unutmuştum, kefir de alayım. Hem çok severim hem de çok faydalı...

Kizlar ben 26 haftama kadar gayet kontrollu gittim kilo konusunda ekmek pilav vs cok yemedm meyve cok yedim ve spor yaptm ve dort kilo almstm sonra bebegimde problem cikti suyu sinirin altina indigi icin stresten yememe icmeme dikkat edemedim ne bulduysam yedim spor yapamadm ve doktorun verdgi ilaclar da kilo aldirdi boylelikle iki haftada 2 bucuk kilo aldm yani 26 haftada dort kilo almisken smdi 28 haftam bitti 6 bucuk kilo alms oldum. Yine suan aldigm kilo haftama gore normal ama bi anda almak kotu oluyor. Normal vaktinde dogumum olursa daha iki ayim var bakalm kac kilo alicm..

6. aydan sonra hizli aliniyor.
gerci ben bir onceki hamileligimde kilo hesabi yapmadim,13 kiloyla kapadim hamileligi,onemli olan tek sey catlamamak..o kilolar bebek pesinde kosturmaktan bi cirpida gidiyor zaten.
bu hamileligimde tartilmiyorum bile,24 haftalik hamileyim,36-38 beden arasi giyiyorum ama biliyorum ki 2-3 hafta sonra balon gibi sismeye baslarim.

Anladım kızlar. Sanırım sevinmek için çok çok erken 21. haftada :) Şu an için iştahım çok az, zoraki yiyorum bebek için. Ama sonra ne olur bilemiyorum tabi ki. Normalde de az yiyen hatta yemek yemeği sevmeyen bir tipim. Bakalım neler olacak?

Ama olsun, alsak da veririz. Bazı kilolar doğumda da gidecek :spor:

benim de çok iştahım yok normal yiyorum şimdiye kadar 4 kilo aldım sanırım ama çok zayıftım zaten 49 dum herkes iyi olmuş diyo:) inşallah daha fazla aşırı almayız son aylarda

Back
X