HAMILELIKTE KİLO

çok teşekkür ederim.boyum kısa oldugu için çok çirkin oluyor o yüzden ben de zayıflamak istiyorum.fakat ekmeği tamamen bırakmak bebeğe zarar verir diyorlar.ondan korkuyorum.doğum kilolarım hep kaldı.52 kilo ile kalmıştım ilk.15 kilo aldum ilkinde 3 kilo verdim olmuyor metobolizmam yavaş.eltim dr günlük bir dilim yedi ekmeği ayda 8 kilo verdi ben de yaptım gram veremedim.size ve doktoruma güveniyorum ekmeği tamamen keseceeğim.

Hamile misin? Hamileysen kaç haftalık? Ekmeğin çocuğa pek bi faydası yok zaten. Bebeği beslemek için et, süt, yumurta, peynir, yoğurt, yeşillik, meyve, ceviz tüketmelisin. Şeker kullanma. Gebelikte fazla kilo anneyi riske atıyor; yüksek tansiyon, erken doğum, preeklampsi riski doğuyor. Kilo vermek için sç kalma elbette. Diyabetin yoksa o kdr sıkı diyete gerek yok. Mesele zayıflamak değil yağ ve şeker yerine kaliteli protein almak.

yok benim sıkıntım ekmeği bırakmamaktan değil.zaten günde 1 dilim kepekli ekmek yiyordum.hiç yemem sıkıntı yok.fakat bebek gelişmez kötü etkilenir neden yemiyorsun diye kafamı karıştırıyorlar.

15 haftalık hamileyim kısmet olursa.onları zaten alıyorum.boyum kısa olduğu için bu kilo bende fazla kilolu görünüyor.o yüzden tamamen bırakmak mantıklı.3.5 ayda 3 kilo aldım.korkuyorum.fazla almak istemiyorum.

Çok almışsın. Son aylar daha da alınıyor dikkatli ol. Ekmeği kesersen vücudun stoğa başlar ama kıtlık sinyali alıp. Bir diyetisyenle hamileliğini geçirsen?

16 haftaya kadar kilo almadım ben. Doktor normal, artık alacaksın dedi. Şu an 8 buçuk kilo almış durumdayım 8. Ay bitti. Dikkatli oldum ama hep. Çikolata, tatlı yemedim. Ekmek yedim ama tam bugday ekmeği yedim, öğünümü yaptım. Hazır gıda yemedim. Yani ben diyetisyenle yürütmen taraftarıyım. Çünkü doktorun ekmeği kes sözü de çok tepeden inme olmuş. Yaşamak için buğdaydaki karbonhidrata, besin takviyesine de ihtiyacın var. Bebeğinin her gün belirli miktarda protein, karbonhidrat, vitamin alması gerekli. Bu sadece ekmeği kesmekle olacak bir şey değil.

diyetisyene gidin siz, belli ki beslenme konusunda ciddi bilgi eksikliğiniz var, olmasa ekmek yememenin bebeğe zararlı olabileceğini söyleyenleri duymazdınız bile.

ekmeği yemezsen çocuğa bir şey olur diyorlar kafam karıştı.fakat içimi rahatattınız.tesekkür ederim.
Ekmegi yemezsen cocuga olacak tek sey rahat bir dogum. Inan ekmegin hic bir yarari yok ne hamilelikte ne de normalde.
Kac kilo aldin hamilelikte? Ben 8. ayin icindeyim 20 kilo aldim doktorum sadece tuzu azalt sislik olmasin dedi yani onu da tedbir amacli soyledi.
Ben ekmegi de kahvalti disinda yemiyorum. Kahvaltida bile bazen yemiyorum.

yok doktor sonuna kadar haklı fakat ekmek hiç yemezssen bebek etkilenir diye korkutuyorlar.
En mantıklısı bir diyetisyene gitmek gebelik sürecine hem bebek için hem sizin için doğru beslenme planı şart ben gebelikte 7 kilo almıştım bebeğim 37 haftalık 3 kilo doğdu Doğumdan sonra dikkat etmeyi bırakınca bir anda 10 kilo almışım kiloda sıkıntı işte

Ille yiyeceksiniz Beyaz ekmek yemeyin. Kepekli veya çavdarlı ekmek yiyin. Onlar beyaz ekmeğe göre daha az zararlı sizin için..

Süper ya.
Özellikle bu ultrasyon bunu nedense herkes böyle söylüyor :)

Yorumları okumadım açıkçası ama gebelikte mümkün mertebe sağlıklı beslenmeye çalışın. Ben kendi adıma beceremedim, inanılmaz bir iştahım vardı ve normalde yemememe rağmen hamilelikte inanılmaz derecede (neredeyse kilo bazında) tatlı tüketiyordum. 1,59 boya 60 kilo ile hamile kalmıştım ve 82,5kg ile doğuma gittim.

Doğum yapalı 7 ay oldu, şu an 55 kiloyum :) ev,iş,bebek, emzirme, uykusuzluk derken gitti bütün kilolar.

Yalnız şimdiki aklım olsa daha dikkatli beslenirdim. Doğum sırasında şişlik de kilolara eklenince sancımı çekecek uygun pozisyon bulamamıştım, tek sıkıntım bu oldu kilolarla ilgili.

İkinci bir defa daha hamile kalırsam kesinlikle dikkat edeceğim kiloma :)

Ben de şu an 8 buçuk kilo aldım. Anladım ki ne yaparsan yap gebelikte kilo alınıyor. Bebeğim ultrasonda göründüğü kadarıyla sağlıklı, kilosu iyi. Tahminimce ödemim yok. Aldıklarım hep kilo. Merak ettiğim şu, Doğumdan sonra kaç kilonuz gitti eve geldiğinizde? 10 kiloyu neden aldınız, süt yapsın diye fazlaca yiyerek mi yoksa vücut mu toparlandı bi anda?

Hamileliğim 69 kilo ile başlamıştı ama ilk dönem kusmaktan 63 e kadar düşmüştün ben Doğuma 76 ile girdim 79 ile çıktım vallahi bende anlamadım genel anestezi almıştım karnımdan aşağısı balon gibi şişti ayaklarımda ki inçe varisler bile kaybolmuştu şişlikten gözükmedi dr da gittim olabilir bi çok kişide olur dedi şişlik zamanla indi 79 kiloda kaldım evden çıkamamak sürekli bebekle ilgilenmek düzensiz uyku düzensiz yemek kilo aldırdı süt olsun diye de uğraştım olmadı ,11 ay oluyor Doğum yapalı şu an 77 kiloyum üç ay önce 82 kiloydum ben hızlı kilo alır veririm Doğumdan önce bir Doğumdan sonra iki kez bel fıtığı ameliyatı geçirdim kilo bana zararlı aslında

Doğumda 20 -30 kilo alanlar hep ödem oluyor birde Doğumdan sonra fısss diye sönüyorlar 10 kiloya kadar normal bence ama o da kilo oluyor o kiloda zor gidiyor

Çok ilginç valla. Serum falan mı kilo aldırdı acaba. Şaşırdım. Belki de hala ödeminiz var.

Doğumda 20 -30 kilo alanlar hep ödem oluyor birde Doğumdan sonra fısss diye sönüyorlar 10 kiloya kadar normal bence ama o da kilo oluyor o kiloda zor gidiyor
Evet haklısın. Ama ben çok dikkat ettim tatlı, abur cubur yemedim. Öğün yaptım. Başta kusmadım da kilo da almadım. Periyodik olarak 4. Aydan sonra ayda iki kilo olarak aldım. Almamak için aç kalmalıydım sanırım. Anladım ki gebelikte vücut mutlaka depo yapıyor bebeği korumak için. Ödemim yok diye düşünüyorum. Varsa da bir kilo falan fazladandır. 5 kiloya kdr bebeğin suyu, kilosu olsa 3 kilo fazlam kalır diyorum. Bakalım artık evdeki hesap çarşıya uyar mı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…