hamilelikte konulan yasak listesi:)herkes eklerse daha bilinçli davranırız!!

yasese

yaşar x sevinç = *beril*
Kayıtlı Üye
16 Temmuz 2008
772
1
96
İzmir
slm arkadaşlar ben bugün tahlil yaptırdım bakalım akşama doğru sonucum belli olur bakalım bu ay hamişmiyim(inşallaahhhhh).hep aklıma geliyor hamile olunduğunda şunu yapmamalıısın bunu yapmamalısın.anne adaylarııı buyrun sizden bu soruların cevaplarını bekliyorum.
Örn:saç kestirilmezmiş.. neden kestirilmez mrk ediyorum?

hamile kalmadım daha ama öyle hurafe şeylerede hiç inanmam ve çok saçma..ne alaksı var..neymiş çocuğun ömrü kısalırmış falan yok daha neler..inanma arkadaşım böyle hurafelere...her söyleneni yapacak olursak herhalde bir daha hamile kalmaya tövbe ederiz

canim henüz hamis degilim ama canim arkadasim hamile,dün ondan duydum hemen yazayim,öyle seyler degil ama cig et(cigköfte falan)yemesi kesinlikle yasakmis,bende ilk defa duymustum..ekleyim dedim...insallah hamissindir canim yaa,bende cok istiyorum ve simdiden herseyi bilmek istiyorum..allah yardimcimiz olsun

çiğ et yenmez..sosis,salam,sucuk,pastırma da yenmeyecekler içinde..
saç boyatılmaz..
ağır kaldırılmaz..ani hareketler yapılmaz..
rahim kasılmalarına neden olan bitki çayları içilmesi önerilmez..bir kaç da yiyecek var..mesela maydonoz..
aklıma geldikçe yazayım..:a.s.:
inşallah hamilesindir:Saruboceq:

inşallah hamişsindir tatlım şimdiden hayırlı olsun...

kestirmeyi bilmemiyorum ama saç boyatmak riskli çünkü saç boyasının içerisinde fazlaca kimyevi madde var bu bi şekilde ciltten emiliyo ve idrar yoluyla atılıyo bu sırada bebişe zarar verebileceği düşünülüyor. bunun gibi çok var ete özellikle ciğere dokunup vücüdunun herhangi biryerine dokunursan bebişte iz oluyomuş. bunun kanıtı halamın oğlunda var ve çoğu kez şahit oldum. Hurefe bilmem ne ama genede tedbir almak lazım kanımca.

ayrıca sigara içki yasak bu belli zaten =))

inşallah ya zaman geçmek bilmiyor doktorumdan cvp bekliyorum daha belli olmadı Allah herkesin yüzünü güldürsün inşallah.

evet saç boyatmak tehlikeli olabilir.inşallah hamiş olur herkes bir gün

balık dışındaki deniz ürünleri yasak mı. Midyenin yasak olduğunu duymuştum. Karides ve kalamar da yasak mı acaba?

yok yahu niçin yasak olsun.yani en azından benim doktorum yasaklamadı.löp löp götürüyorum valla ben midye dolmaları.hele ki karides kalamar falan kesinlikle yasak diildir.çiğ çiğ yemiyorsun ki onları.
Suşi yeme ama:)

canim ben 4,5 aylik hamileyim.sende insallah hamilesindir.ben fransadayim.burada hamile kadinlara tokso plazmos denilen bir test yapiliyor.ama turkiyede yapiliyormu bilmiyorum.bu hastaliga karsi vucudunun savunmasi yoksa test sonucu;cig et yemek kesinlikle yasak(salam sucuk gibi).arkadas deniz urunlerini yiyebilirsin diyor ama cok yanlis.baligi guzelce pisirip yiyebilirsin ama diger urunler zararli.tabi bu hastaliga vucudunun savunmasi yoksa.varsa birsey diyemem.butun sebzeleri iyi yikamalisin.bu hastaligi mutalka doktoruna sor.aksi durumda bebege cok zarar veriyormus.ben suanda cok yiyecekten uzak durmaliyim cunku vucudumun bu hastaliga karsi savunmasi yokmus.ve ayrica hayvanlara kesinlikle dokunma.benim tavsiyelerim bunlar.

Bana doktorum büyük balıkları yememi tercih etti. Kalamar, midye, istiridye ve karidesi önermedi (kabuklu deniz ürünleri) bilimsel nedeninide söylemişdi ama unuttum, ama 1-2 defa yemen o kadar elzem değil demişdi.

Bal pek önerilmiyor (sadece günde 1 tatlı kaşığı olabilir), kesinlikle çiğ yumurta yenmemeli. Cola'da zararlı tabi ((

Aklıma gelenler bunlar

kızlar çiğ et konusunda bilgi vereyim.her hamileye yasak değil çiğ köfte yemek mesela.bana değil çünkü çiğ ete karşıbağışıklığım varmış bende testler sonucunda öğrendim.dr yiyebilirsin ama çok değil herşeyi çok fazla yenmesi zaten sakıncalı.
ağır kaldırma
bir yere uzanma
çok sıcak duş yapma(baya sıcak)
ani hareketlerden sakın
özellikle ilk aylar çok çok önemli
elinden geldiğince dinlen
ama normal hayatınada devam et.inşallah hamilesindir.hamilelik bir hastalık değil riski omadığı sürece çok zevkli ve güzel.inaşlalah herşey gönlünce olur

banada dr mun soylediği kola fanta gıbı boyalı urunler yasak katkı maddesı ıceren gazlı ıcecekler yasak ayrıca mıdye yok sakatat kesınlıkle yok yıyecekler et urunlerı yumurta cok ii pişmeli ekmek genelde 1 dilim ayrıcasaç boyasıda 3,5 aydan sonra olabılıyormus

saç boyatmak için 3 ay beklemek gerekiyor. İlk 3 ayda organlar oluştuğu için en riskli dönem.
Balığı bütün doktorlar öneriyor yalnız derin su balıklarından uzak durmak gerekiyor. Yüksek oranda civa içerdiği için.Midye, denzi kestanesi yasak
Karaciğer,sakatatlar da yasak.

valla benim doktorum çok yasak koymuştu daha ilk öğrendiğimde gittim yanına tabi beni görünce doktor o saçlar bidaha boyanmayacak,topuklularına elveda de rahat düz ortapedik ayakkabılar seç kotlarını bırakıyorsun dar giymiyorsun bebeğide sıkıştırıp rahatsız etmiyorsun bol bol suiçip yağlı yemeklerden uzak duruyorsun dedi ayyyy bu ne ya delircem ben diyip sinirlenmiştim bayağ

çiğ şarküteri ürünleri ve iyi yıkanmamış sebze,meyveler = toxoplazma riski taşıdığı için

maydonoz, adaçayı, yaban mersini = erken doğum riski ve kanama olasılığını artırdığı için

kahve, kola, çay, enerji içeceği gibi kafeinli ve asitli içecekler

ani yapılan hareketler

doktorumun bana yasak koyduklari:

alkol,
sigara,
cig et ( örnegin iyi pismemis biftek, salam gibi)
yikanmamis sebze ve meyve
cig yumurta veya cig yumurta ile hazirlanan yiyecekler
pastörize edilmemis peynir ( cig peynir)
hatta bana koyun ve keci sütünden yapilmis peynirdende uzak durmami söylemisti
ve son olarak kedilerden uzak durmami demisti cünkü kedilerin diskilarindada hamilelikte bebege zararli olabilecek bakteriler varmis.

mıdyeyı dr bana kesınlıkle yasakladı.. ve ben hamıle oldugumu ogrendıgım gunden berı mıdye ıcın delırıyorum ve daha bı tane yemedım emınmısınız mıdyenın sakıncasız olduguna

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…