- 16 Aralık 2016
- 39
- 8
- 6
- 39
- Konu Sahibi kumtanesi67
-
Bulunduğunuz mekanın havalandırmasını iyi yapın.Eldiven, önlük ve gözlük kullanıyorum. Aslında gün içinde maruziyet sürem 1-2 saat toplamda. Ama her gün yaptığım için çok maruz kalmış oluyorum hissine kapılıyorum. Aslında bu kimyasallar hiç bir şekilde tenime temas etmiyor. Yalnızca soluduğum için endişeleniyorum
Bulunduğunuz mekanın havalandırmasını iyi yapın.
Gerekli önlemleri almışsınız zaten.
Çok endişe ediyorsanızda doktorunuzla durumunuzu paylaşın.
Belki o sizi rahatlatacak birşeyler söyler :)
Belki çok etik değil ama rapor almayı deneseniz?doktorumla görüştüm,zaten ondan sonra içime kurt düştü. Hangi kimyasalla çalıştığının bir önemi yok, ben bir hekim olarak o ortamdan tamamen uzak durmanı öneririm dedi. Bunun üzerine işyerimle paylaştım, ama bizim departmanda laboratuvardan başka çalışabileceğim bir ortam olmadığından bu mümkün olmadıişime devam etmek zorunda kaldım.
Ben çalıştım ama benimki sağlık laboratuvarıydı.benim gibi hamile olup kimya laboratuvarında çalışan bir arkadaş yok muuu????
Belki çok etik değil ama rapor almayı deneseniz?
sanırım maddi durumdan dolayı çalışmak zorundayım diyorsun ..ama ben senin yerinde olsam kesinlikle riske atmazdım cunku doktorun da izin vermemiş..illa olumsuz bi durum olur mu bilmiyorum tabi ama allaaaaaaah korusun olursa ömür boyu vicdan azabı cekmek mi zor şuanda maddi zorluk çekmek mi zor kendin karar verdoktorumla görüştüm,zaten ondan sonra içime kurt düştü. Hangi kimyasalla çalıştığının bir önemi yok, ben bir hekim olarak o ortamdan tamamen uzak durmanı öneririm dedi. Bunun üzerine işyerimle paylaştım, ama bizim departmanda laboratuvardan başka çalışabileceğim bir ortam olmadığından bu mümkün olmadıişime devam etmek zorunda kaldım.
Bende çalışırken bu tarz kimyasallarla çalışırdım. Maske ile çalışmaya ve çok fazla solumamakta özen gösterin. Ve her çalışma sonrası yoğurt tüketmeye özen gösterin. Ben çalıştığım zaman her öğlen yoğurt ve türevleri tüketmeye çalışırdım. Başka alabileceğiniz önlem gelmiyor aklıma ne kadar az solursanız o kadar iyi. Bebeğe zarar verecek miktarda kimyasallar temas etmiyosunuzdur gibi geliyor ama belki doktorunuza danışsanız o daha net bilgi verebilir ayrıca çalıştığınız yer gebelik sürecinizde size yardımcı olmak zorunda sizi uygun farklı bir işe verebilir geçici olarak izin sonrası eski işinize dönebilirsiniz hoş bu sefer de emzirme süreci olacak. Ne diyim Allah yardımcınız olsunArkadaşlar merhaba, hamileyim ve mesleğim gereği kimya laboratuvarında çalışıyorum ve bu süreçte de çalışmak zorundayım. Çalıştığım kimyasallar; HİDROKLORİK ASİT, NİTRİK ASİT, SÜLFÜRİK ASİT, SODYUM HİDROKSİT gibi kimyasallar. Ve haftaiçi hergün bunlarla çalışmak zorundayım. Hamile olduğum için ve bazı risklerim olduğundan ilk 3 ay lab.dan uzak kaldım fakat doğum iznine kadar mevcutta yaptığım işi yapmak zorundayım. İçim çook rahatsız, acaba bebeğe zararı olur mu? Doğumda sağlıklı olsa bile ilerleyen zamanlarda ortaya çıkabilecek rahatsızlıklar olur mu? Kafama bunları takıyorum. Benimle aynı durumda olana arkadaşlar lütfen yorum yazın.
En azından çekerocaksız çalışmayın bari ortalıkta mı yapıyorsunuz kaynatma işini??? Öncelikle sizin solunum sisteminize zarar bu durum...
Ben çalıştım ama benimki sağlık laboratuvarıydı.
Benim kullandığım kimyasallar daha az sıkıntı yaratan cinstendi.
Benim riskimde çalıştığım numunelerin bulaşıcı hastalık taşıyor olmasıydı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?