hamilelikte laboratuvarda kimyasallarla çalışmak...

ilk 3 ay en riskli dönem denir ve orada çalışmışsınız. bana kalırsa ne olursa olsun o ortamda durmayın derim. çocukta geri dönülmez bir hasar olursa hiç bir para bunu geri getirmez. 3 ay çalışmışsınız ama zararın neresinden dönseniz kardır. parayı pulu boşverin bebek daha önemli

Çalışmaya mecbursanız kesinlikle ve kesinlikle maske kullanın. Ama kağıt gibi incelerden değil daha büyük ve kaliteli olan lab maskerleri var onları kullanın. Eldiven onluk tamam ama asıl zarar solumaktan gelir. Kullandiginiz kimyasalların buhari çok tehlikeli. Çeker ocağa başınızı sokmayın kol mesafesi uzak durun ve MASKE kullanın. Başka yapabileceğiniz birsey yok malesef.

İlk üç ay nasıl işe gitmediniz peki? Çalıştığınız yer de çok vicdansızmış, konuşmuşsunuz bir de. Rapor alabiliyorsanız rapor alacaksınız, bittikçe tekrar alacaksınız. Başka çareniz yok. Doktor hayır demiş çünkü.

Ben hamileyken bir yerde 1 hafta seminere gitmem gerekti, oda inanılmaz boya kokuyordu. Doktoruma sordum, istersen rapor veririm dedi. Daha sonra pencere açtırıp, dibinde oturmuştum. Kimyasallara hayatta çalışmazdım

Düşünülecek bi tarafı bile yok, ben doktor değilim de tabii ki tüm kimyasallar çok zararlı hamilelikte.
Doktorun zaten gerekeni açıkça söylemiş.
Burda söz konusu olan bebeğinin hayatı, belki ona şimdiye kadar çok ciddi zarar verdin bile.
Paraya ihtiyacın var çalışmak zorundasın tamam da git gerekirse evinde boş makarna ye bebeğini böyle bi riske atma.

benim gibi hamile olup kimya laboratuvarında çalışan bir arkadaş yok muuu????
Evet var bende kimya labtan çalışıyorum öncelikle çeker ocak kullanılırsa solumazsiniz birde kimyasallar değilde daha çok tartım falan gibi fiziksel işleri yaparsanız daha iyi olur. Benim bayan elemanın hamile ona kimyasalları temas etmeyeceğini işler veriyorum sizde öyle yapabilirsiniz.

Ben de benzer durumdayım maalesef. Ben de kimya öğretmeniyim bilim ve sanat merkezinde. Öğrencilere her hafta deney yaptırıyorum ve kimyasalların içinde oturuyorum. Maske ve eldiven kullanıyorum ama inşallah etkilenmiyordur bebek.Deney yapmasam vicdanım öğrencilere karşı sızlıyor, yapsam bebeğe bir şey olacak diye aklım çıkıyor. Ben yüksek lisans da yapıyorum, bayan hocalarım da Doğum yapana kadar çalışmışlar ama bebekleri sağlıklı doğmuş, öyle düşünüp rahatlatmaya çalışıyorum kendimi..

içimi rahatlatan bir yorum geldi neyse ki, teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…