hamilelikte maruz kaldığımız ilginç sorular ve yorumlar?

tuut 2924

Rabbim kuzularımı koru....
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2009
2.107
77
158
arkadaşlar ben 13 haftalık hamileyim.çok uğraştım mucizem için ama çok şükür kavuştum.kimimiz çok uğraştık kimimiz hemen kavuştuk kimimizin canı sıkkın kimimiz çok mutlu.bende biraz eğlenelim diye bu konuyu açmak istedim.hamileliğinizde maruz kaldığınız komik sorular var mı mesela??ben kendimden başlayayım ben zayıf olduğum için arkadaşım bana aaaa bu ne böyle bezelye yemiş tırtıl gibisin demişti.tırtıl demesi de sanırım uzun oluşumdan ileri geliyor:)) bir arkadaşım da hamileyken bileğini burkmuş hastaneye gitmişti orada sıra beklerken yaşlı teyzenin biri;kızım ne beklyosun evine gitsene hamilelikte olur burkulmalar demiş yuuuh dedim:)) hadi bakalım sıra sizde ne gibi komik olaylar geldi başınıza

benim kardeşimin arkadaşı, ablan ne kadar çok kilo almış, üç tane çıkar ondan demiş eşimin yengesi de uzun zamandır gördüğüm en güzel hamile sensin dedi aklıma ilk bunlar geldi

benim kardeşimin arkadaşı, ablan ne kadar çok kilo almış, üç tane çıkar ondan demiş eşimin yengesi de uzun zamandır gördüğüm en güzel hamile sensin dedi aklıma ilk bunlar geldi

süpermiş ama en çokta üç tane çıkar bundan kısmına bayıldım:))

bende gecen gün yakin komsumuza bohca yaptim getirdim,esi varmis,bende komsumuzun hanimina sordum yedinmi bohcalari diye senmi getirdin ...... abin seni tanimamis,dedi,adam bir kadin geldi bohca birakti demis,alti üstü 15 kilocuk aldim taninmiycak gibi olmusum demekki hahahaha

İkinci kızımı bekliyorum Allah kısmet ederse.Aslında çok sık muhatap olduğum bir diyalog;

_Maşallah ne kadarlık oldu

_9. ayın içindeyim

_Cinsiyeti ne

_Kızım olacak inş

_Neyseee!!Sağlıklı olsun daaa (Şaka gibiler yaaa )

evet maalesef halkımız da halen kıza karşı bir negatiflik söz konusu.Allah sağlıklı sıhhatli versinde cinsiyetin ne önemi var ki

_Cinsiyeti ne?
_Göstermiyor.
_Kesin kız o zaman.
2. teyze devreye girer:
_oğlan karnı bu, kız olsa g.tü de büyürdü, bak bunun sadece karnı çıkmış.

En sinir olduğum yorum kayınvalidemden gelmişti: Sen kilo almadın, aksine verdin. Karnın da küçücük,o çocuğu besleyemiyorsun sen. Küçücük kaldı çocuk içinde. Hiç düşünmüyorsun torunumu! Bu arada, bebeğim normal kiloda ultrasonda. Ben annesiyim, ben düşünmüyorum da o düşünüyor "torununu"

Ayyy aynısı banada oluyor bende 2. kızımı bekliyorum ..Bende söyleyince olsun napcan Allah sağlık versin diyolar sanki ben üzülüyomuşum gibi ...Tövbe Tövbee!!

_Neee nar mı yiyorsun, hamileler nar yemez her yerinden tane tane ben çıkar çocuğunun!
_Vah vahhh, şeker hastası mısın, insülin mi vuruyorsun bu genç yaşta?Bebeğe zarar vereceksin.
_Sakatsa aldırır mısın?
_Sen daha durrrr, bunlar hiçbir şey değil, karnın çıksın da gör. (bulantın var mı deyince "evet" dediğim biri)
_Sen daha durrr, 9 aylık ol nefes alama da gör!(karnım çıktıktan sonra)
_Doğsun da gör:))))

bana da öyle valla daha şimdiden herkes ayrı birşey yumurtluyor.kimi bu çok zayıf çocuğu besleyemez diyor sana dedikleri gibi...bir diğeri bu 40 kilo alır şişer iyice zayıf ya diyor.bıktırıyolar resmen.insanlar çok sinir bozucu yahu

öff zıkkımlar biriniz de iyi bişey söyleyin yok bizde adet olmuş yüreklendirmek moral vermek nedir bilmez bizim millet..benim ikiz oğullarım var 3.ye hamile kaldım ama bilmeden bu da erkek..tahmin edebileceğiniz gibi keşke kız olsaydı ben demiyorum onlara ne oluyorsa..bi de kızın olsun..çok cesaretlisiniz valla..sanane kardeşim cesaret benim çocuk benim..Allah ın can verdiğine kıyamadım işte büyüyor karnımda..
hele size bişey söyliycem ben emzirirken kv derdi ki ama sıcak çay içme emzirirken çocuğun ağzı yanar.hani benim yediğim içtiğim direk memeden çıkıyor ya.hala inanamıyorum buna inandığına

Hamileyken hic kilo almamistim yani tabikide kilo aldim ama sadece karnim buymustu. Oda top gibiydi.Tabi kaynanam cocugun cok kucuk olacagini falan soyluyordu.2 kilodan falza olmaz diyordu. 3.670 gr dogurdum mashallah.6.ayimdayken tartilmistim ve bikac aydir ayni kilodaydim kaynanam sordu kac kilo aldin diye, bende almadim dedi...nedese begenirsiniz...hareket ediyor mu bari cocuk?belki coktan olmustur dedi Allahim okadar kizmistimki anlatamam..Allah akil fikir versin bu cahillere.Hala hatirladikca canimi acitiyor bu laf.

Ha bide her ay kontrole gitmeme kiziyordu hanimefendi.Cok fazla ultrasona giriyormusum cocuk sakat olacakmis eger oyle bisey olursa ben hesabini sorarim demisti. Off hatirladikca deliriyorum.....

ayy ne korkunç canım yaa.nedense kaynanalarda var böyle bişey eskiden dr mu vardı ,ultrasona çok girme tarzında söylemler falan ama eşlerimizin hatırına katlanıyoruz.

ayyy okurken resmen kahkaha attım canım ya.düşünsene çay içiyosun hoooop göğüslere bisküvi yiyorsun hooop göğüslere

çok şükür Allahıma kibar ve sorunsuz bi hamileliğim vardı bana ilginç soruları doğum sancısı çekerken sordular son 1 saatim artık sessizce ağlıyorum ebe geldi ''neden ağlıyosun'' diye sordu, doğum yaparken bağırıyorum ''neden bağırıyosun'' diye soruyo, ben de yazık açıklama yapmaya uğraşıyorum o halde..

abi beni nette görmüştü direk naber tombiliiiiii demişti.
abi nezaman gelecen trabzona dedim düşünüyodum ama bu saatten sonra vazgeçtim dedi.aa neden dedim kıtlık mıtlık çıkar mazallah dedi. benim yüzümden kıtlık çıkacakmış.

ben normalde çok zayıftım hamile kalınca kilo aldım.vee iyi yada kötü niyetle söylenen şey.heeeehhh anca karı oldun.çok güzelleşmişsin.(demek öncesinde çok çirkindim)
bi sabah işe giderken tanımadığım bir bayan yanına yaklaşana kadar bana baktı baktı gülümseyerek sonra sen ne tatlısın maşallah nasıl güzel birşeysin,nasıl güzel yürümek bu gibi şeyler söyledi (abarttımı kadınamı öyle geldi anlamadım)ben böyle
ben tedaviyle hamile kaldım 2 sene sonunda oğlum geldi.kayganının bi akrabası demiş aa siz ondan çocuk bekliyosunuz o çocuk falan yapamaz çok zayıf.hamileyken gördü beni hıımm baya kilo almışsın daha fazla alma.

Ay ben doğumdan sonra çektim valla banada sezeryanla doğum yapıcam diye eşimin sülalesi çocuğun doğum günü sahte olcak gerçeğini allah bilecek burcu bile belli olmicak diye tutturmuşlardı..(Ertesi sabah sezeryana giricem bir gece önce hepsi toplanmış kaynanam eltileri görümceler falan) çok moralim bozulmuştu.Aynı akşam annemin yanında ben hastanede sana hayatta bakmam sondanı falan hayatta ellemem ıyyy demişti..Annamde ben boşunamı geldim dünür demişti..Onlar gidince çok ağlamıştım..Eşimde geldi niye ağlıyon diye sordu hepsini anlattaım hemen annesinin yanına gidip söylenmiş niye üstüne gidiyonuz zaten stresli diye..Sonra gelmiş anneme oğlumu göndermiş kızın burnu şişik (doldurmuş demek istiyor) biz şaka yaptık diyomuş.annemde ben hemen yattım bilmiyom demiş. Kaynanam doğum yaptığım gün hastaneye gelmedi...Ertesi gün misafir gibi geldi..Bana katı gıdalar vermiyorlardı hemşire tembihledi sakın vermeyin diye bana diyoki ye sen ye ben sana bir lavman yaparım çıkarırsın...Bende dayanamadım sondama ellemicek olan senmi? dedim buz gibi oldu tabi..offf bunlara ne çok takmıştım kafayı şimdi olsa tııınnnnnn!!!

sabah annemlere kahvaltıya gittim. kardeşimle arkadaşı plaja gitceklerdi. ben de mi gelsem falan dedim. babam dedi ki sen denizde yüzerken göbeğin kuma değervazgeçtim ben de tabi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…