hamilelikte maruz kaldığımız ilginç sorular ve yorumlar?

asıl sen ona lavman yapsydın görsün o zaman saçma sapan konuşmayı Allah tan korksa insanlar biraz yok nerdeee..

hamileliğin ilk zamanlarında çok kilo aldım. herkes kız olacak kız olacak diye yorumlar yapıyodu. eşimin kuzeni de dedi ki olsun bi daha ki erkek olur.

bana herkesin soyledigi bir hamilelik bir kadina bu kadar yakisir. her yanim eskisi gibi sadece göbegim cikik oda yumurta gibi. cok sevimli. sokakta cogu insan gülümser bakarlar ,esimde alisti , hastaneye giderim gelen gecen karnina ellemek ister, hamilelik kiyafeti olarak sadece pantalon aldim , gerisini kendi kiyafetlerimden giyiroum cokta guzel oluyor. ama tabi esas bundan sonra kilo alacagim ama doktorum fazla almazsin dedi. yemek yeme stilim eskisi gibi. extra bisey yapmiyorum.
ilginc yorumlarin en ilgincini söyleyim Ebru Salli gibi hamilesin dedi cok insan, ebru salli yi hic sevmedigim icin iltifat olarak algilamadim hele dogum yapipi hastaneden ciktigi görüntüsü hala aklimda, kadin manken gibiydi .dogum yapmis kadinla alakasi yok.

saglikli bir hamilelik gecirmissin sen ne guzel benim gibi :) 6. aya kadar kilo almasanda oluyor zaten. bebege gider sadece kilo. esas kilo 6. aydan sonra aliniyor. Ben 6. ayimi bu hafta dolduruyorum ve 4 kilo aldim toplaminda o bile gereksizdi.
kayinvalida iste adi üstünde takma ..annen degil ya:)

Ben toplamda 9 kilo almistim. ama sadece gobegim vardi. hic bi yerimden kilo almadim. kollarim, yuzum heryerim zayifti. beni dogumdan sonra gormeniz gerekirdi, okadar zayiftimki...elhamdulillah sutum falan vardi ama emzirme doneminde cok fazla zayiflamistim. hamile kalirken 53 kiloydum. doguma girerken 62 kiloydum. dogumdan sonra 56 dustum ve 1-2 ay icinde 52 oldum. ramazanda 49a dusmustum. tabi benim kilo dususum sikintiyla akaliydi. basimda oyle bi kaynana vardiki..... Allaha sukur buna ragmen oglumu 2 yasina kadar emzirdim. sutumde vardi

Kaynanayi hicc takma , esas takman gereken esin, yani esin seni seviyor ve sana deger veriyor ve senin yanindaysa hic üzülme..benim kaynanam raporlu deli herkes basindan atmis anlatsam sayfalar yetmez zaten degmezde Allahtan esim hem guvendi bana hep korudu hic ezdirmedi ( zaten kimse ezemezde) ..dedigim gibi esinden yana mutluysan salla kaynanayi.
Kaynana bak senin hizli kilo vermene sebep olmus hos fazla kilo almamissin zaten ne guzel 2 senede emzirmissin cok guzel masallah walla. insala bende oyle olabilirim canim.

ne güzel bi başlık..benim ikİzlerİm var tabii klasik soruları beraberinde getiriyor bu..

-yolda görenler "aaa ikiz mi bunlar?" (hayır beşiz üçünü evde bıraktım:)
-bebeklerimin ikiside erkek."ah keşke biri kız olsaymış,aradan çıkarmış olurdun.şimdi bi tane daha yapmaya uğraşacaksın..." adıma karar da verildi:)
-ya da bazen(genellikle orta yaşlı amca ve teyzeler) "ohh ohh Maşallah iki erkek,daha ne olsun.". sanki büyük bi şey erkeK olması..
-ve en çok sorulan soru. "tüp bebek mi bunlar yoksa doğal mı oldu.ailede ikiz var mıydı?" sana ne kardeşim,hemdE hiç tanımadıklarım soruyor..özel hayatımı mı anlatayım sana?evet ailemde ikiz var,babaannem defalarca ikiz hamile kalmış,anneannem ikiz eşi ama benim çocuğum olmadığı için tüp bebek yaptırdım,al işte sana cevap:)
-hamileyken,"sen ufak tefeksin kesin erken doğurursun..karnın ne kadar büyük,ikiz mi emin misin dördüz falan olmasın?"
-"ikiside aynı anda mı uyanıyor,biri ağlayınca diğeride ağlıyor mu?"

ay kızlar anlatsam daha neler neler:)

Son düzenleme:

süper...üçünü evde bıraktım bayıldım yaa.Allah ömür versin ikizlerine canım sağlıkla büyüsünler

bu sorulaar standart sanırım.benim de ikiz oğullarım var .ayyynı sorular.hatta ama bunların biri ufak o ezilmiş karnında.bi de kızızn olsun bi daha yapmazsın..şimdi hamileyim ve o da erkek..kimi sırtın yere gelmez artık diyor,kimi yok yok kız başka diyor..keşke biri kız olsaydı en sinir olduğum laf..hiç cevap vermiyorum.zor mu, bu da klasik soru.biz alıştık artık diyorum hepsine alıştık hepsine de bakarım zor mor napayım

sen yine iyisin ,benim bir oglum oldugu halde ,cinsiyet ne diye soruyolar,bende kiz diyorum,koca bir olsunnnn,hatta bi dahakine oglun olur diyenler bile oldu,8 sene sonra geldi bebegim ,ben saglikli oldugu icin sükrediyorum,kizim olacagi icinde cokkk mutluyummm,allah tüm hamislere hayirli dogumlar nasip etsin,

evet ikiz olunca sorular hep aynı...kendi ailem bile saçmalayabiliyor bazen.yengem geçen gün gelmiş yanıma "hangisini daha çok seviyorsun"diye soruyor

demek üçüncüde erkek senin,neyse bi dahakine kız olur..yavrunu sağlıkla al kucağına canım.

evet bu soruyu ben de duydum ikisini de seviyor musun dedi birisi..bu kadar saçma bu kadar gereksiz bir soru olbilir mi yaaaaaa cevap vermek bile saçmalık da işte mecburen heralde yaniii dedimm boşa nefes harcıyor bazıları

kayınvalideler ve o yaşlardaki bilumum yaşlı kadınlar...biz hamilelerden uzak durun...
bu sıcakta hiç çekilmiyorsunuz...tecrübelerinizden de faydalanmak istemiyoruz..Allaha şükür artık her tür bilgiye ulaşmak kolay...bizden uzak durun..

bende erkek annesi olcam inş
ama devamlı sende kız karnı var baktırdınmı iyice diyorlar tam 3 doktor erkek dedi

galiba 23-24 haftalik hamileydim osiralar esimle alisverisdeyiz azcik gobegim var butun kiyafetlerim hala oluyo.ama ben daha simdiden karnim ciksin hamile gibi gorunuyum istiyodum .

esimle alisverisdeyiz esime diyorumki hamile gibi duruyomuyum ?esim

-hayir(nasil seviniyorum demekki kocacim hala beni zayif buluyo diyorum) .ama cevebin arkasi gecikmdi.

-sadece sisko bi kadin gibi duruyosun !!neeeeeyyyyy!

yine esimle alisverisdeyiz oglumla kavusalim diye gun sayiyorum ama 25 haftalik filanim osira amerikadayiz alisverisden sonra odeme yapmak icin kasada siraya girdik onumuzde bir zenci hamile karni kocaman .esime diyorum ya bak ne guzel bu kadinin az kalmis dogumuna daha bizim cok var bende istiyorum diyorum.esimden gelen cevap gecikmiyo tabi

-onun ki daha 3 aylikdir.zenciler normalde de cok iri yari olduklari icin boyle soyluyo.

/B]

bende erkek annesi olcam inş
ama devamlı sende kız karnı var baktırdınmı iyice diyorlar tam 3 doktor erkek dedi

benım hamılelıgımde en cok karsılastıgım soruydu karnım futbol topu gıbı cıkardı goren herkes erkek bu erkek kesın erkek derlerdı oysa kız dıyen doktorların sayınısı bıle unuttum suan dusun artık :))

kızıma hamileyken kaynanama kızımız olacak dedim,
-olsun dedi. sanki bi kusur işlemişim de affetmiş gibi.
anneme kızımız olacak dedim,
-o daha değişir dedi.
gülsemmi ağlasammı...

yorumlar süper di kızlar tek tek hepsini okudum.Öldüm gülmekten.Gerçekten bazı insanları anlamak çok güç...

Bende kızıma hamileyim şimdi bu değişmeyen bir şey anladığım kadarıyla;

- Cinsiyeti ne?
- kızımız olacak
- hıımm olsun sağlıklı olsunda ne farkeder kız oğlan (sanki ben farkedermi diye sormuşum gibi)

Birde biz cinsiyeti 17 haftalıkken falan öğrenmiştik eşyalarımızı hazırladık (pembe tokalarımıza kadar) şu anda 36 haftalık geçende
kayınpederim: '' doktor o zaman kız dedide siz sonra birdaha baktırdınızmı ? ''

bu p..i sonradan çıkmıyor bildiğim kadarıyla

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…