asıl sen ona lavman yapsydın görsün o zaman saçma sapan konuşmayı Allah tan korksa insanlar biraz yok nerdeee..Ay ben doğumdan sonra çektim valla banada sezeryanla doğum yapıcam diye eşimin sülalesi çocuğun doğum günü sahte olcak gerçeğini allah bilecek burcu bile belli olmicak diye tutturmuşlardı..(Ertesi sabah sezeryana giricem bir gece önce hepsi toplanmış kaynanam eltileri görümceler falan) çok moralim bozulmuştu.Aynı akşam annemin yanında ben hastanede sana hayatta bakmam sondanı falan hayatta ellemem ıyyy demişti..Annamde ben boşunamı geldim dünür demişti..Onlar gidince çok ağlamıştım..Eşimde geldi niye ağlıyon diye sordu hepsini anlattaım hemen annesinin yanına gidip söylenmiş niye üstüne gidiyonuz zaten stresli diye..Sonra gelmiş anneme oğlumu göndermiş kızın burnu şişik (doldurmuş demek istiyor) biz şaka yaptık diyomuş.annemde ben hemen yattım bilmiyom demiş. Kaynanam doğum yaptığım gün hastaneye gelmedi...Ertesi gün misafir gibi geldi..Bana katı gıdalar vermiyorlardı hemşire tembihledi sakın vermeyin diye bana diyoki ye sen ye ben sana bir lavman yaparım çıkarırsın...Bende dayanamadım sondama ellemicek olan senmi? dedim buz gibi oldu tabi..offf bunlara ne çok takmıştım kafayı şimdi olsa tııınnnnnn!!!
İkinci kızımı bekliyorum Allah kısmet ederse.Aslında çok sık muhatap olduğum bir diyalog;
_Maşallah ne kadarlık oldu
_9. ayın içindeyim
_Cinsiyeti ne
_Kızım olacak inş
_Neyseee!!Sağlıklı olsun daaa (Şaka gibiler yaaa )
Hamileyken hic kilo almamistim yani tabikide kilo aldim ama sadece karnim buymustu. Oda top gibiydi.Tabi kaynanam cocugun cok kucuk olacagini falan soyluyordu.2 kilodan falza olmaz diyordu. 3.670 gr dogurdum mashallah.6.ayimdayken tartilmistim ve bikac aydir ayni kilodaydim kaynanam sordu kac kilo aldin diye, bende almadim dedi...nedese begenirsiniz...hareket ediyor mu bari cocuk?belki coktan olmustur dediAllahim okadar kizmistimki anlatamam..Allah akil fikir versin bu cahillere.Hala hatirladikca canimi acitiyor bu laf.
Ha bide her ay kontrole gitmeme kiziyordu hanimefendi.Cok fazla ultrasona giriyormusum cocuk sakat olacakmis eger oyle bisey olursa ben hesabini sorarim demisti. Off hatirladikca deliriyorum.....
saglikli bir hamilelik gecirmissin sen ne guzel benim gibi :) 6. aya kadar kilo almasanda oluyor zaten. bebege gider sadece kilo. esas kilo 6. aydan sonra aliniyor. Ben 6. ayimi bu hafta dolduruyorum ve 4 kilo aldim toplaminda o bile gereksizdi.
kayinvalida iste adi üstünde takma ..annen degil ya:)
Ben toplamda 9 kilo almistim. ama sadece gobegim vardi. hic bi yerimden kilo almadim. kollarim, yuzum heryerim zayifti. beni dogumdan sonra gormeniz gerekirdi, okadar zayiftimki...elhamdulillah sutum falan vardi ama emzirme doneminde cok fazla zayiflamistim. hamile kalirken 53 kiloydum. doguma girerken 62 kiloydum. dogumdan sonra 56 dustum ve 1-2 ay icinde 52 oldum. ramazanda 49a dusmustum. tabi benim kilo dususum sikintiyla akaliydi. basimda oyle bi kaynana vardiki..... Allaha sukur buna ragmen oglumu 2 yasina kadar emzirdim. sutumde vardi
ne güzel bi başlık..benim ikİzlerİm var tabii klasik soruları beraberinde getiriyor bu..
-yolda görenler "aaa ikiz mi bunlar?" (hayır beşiz üçünü evde bıraktım:)
-bebeklerimin ikiside erkek."ah keşke biri kız olsaymış,aradan çıkarmış olurdun.şimdi bi tane daha yapmaya uğraşacaksın..." adıma karar da verildi:)
-ya da bazen(genellikle orta yaşlı amca ve teyzeler) "ohh ohh Maşallah iki erkek,daha ne olsun.". sanki büyük bi şey erkeK olması..
-ve en çok sorulan soru. "tüp bebek mi bunlar yoksa doğal mı oldu.ailede ikiz var mıydı?" sana ne kardeşim,hemdE hiç tanımadıklarım soruyor..özel hayatımı mı anlatayım sana?evet ailemde ikiz var,babaannem defalarca ikiz hamile kalmış,anneannem ikiz eşi ama benim çocuğum olmadığı için tüp bebek yaptırdım,al işte sana cevap:)
-hamileyken,"sen ufak tefeksin kesin erken doğurursun..karnın ne kadar büyük,ikiz mi emin misin dördüz falan olmasın?"
-"ikiside aynı anda mı uyanıyor,biri ağlayınca diğeride ağlıyor mu?"
ay kızlar anlatsam daha neler neler:)
bu sorulaar standart sanırım.benim de ikiz oğullarım var .ayyynı sorular.hatta ama bunların biri ufak o ezilmiş karnında.bi de kızızn olsun bi daha yapmazsın..şimdi hamileyim ve o da erkek..kimi sırtın yere gelmez artık diyor,kimi yok yok kız başka diyor..keşke biri kız olsaydı en sinir olduğum laf..hiç cevap vermiyorum.zor mu, bu da klasik soru.biz alıştık artık diyorum hepsine alıştık hepsine de bakarım zor mor napayımne güzel bi başlık..benim ikİzlerİm var tabii klasik soruları beraberinde getiriyor bu..
-yolda görenler "aaa ikiz mi bunlar?" (hayır beşiz üçünü evde bıraktım:)
-bebeklerimin ikiside erkek."ah keşke biri kız olsaymış,aradan çıkarmış olurdun.şimdi bi tane daha yapmaya uğraşacaksın..." adıma karar da verildi:)
-ya da bazen(genellikle orta yaşlı amca ve teyzeler) "ohh ohh Maşallah iki erkek,daha ne olsun.". sanki büyük bi şey erkeK olması..
-ve en çok sorulan soru. "tüp bebek mi bunlar yoksa doğal mı oldu.ailede ikiz var mıydı?" sana ne kardeşim,hemdE hiç tanımadıklarım soruyor..özel hayatımı mı anlatayım sana?evet ailemde ikiz var,babaannem defalarca ikiz hamile kalmış,anneannem ikiz eşi ama benim çocuğum olmadığı için tüp bebek yaptırdım,al işte sana cevap:)
-hamileyken,"sen ufak tefeksin kesin erken doğurursun..karnın ne kadar büyük,ikiz mi emin misin dördüz falan olmasın?"
-"ikiside aynı anda mı uyanıyor,biri ağlayınca diğeride ağlıyor mu?"
ay kızlar anlatsam daha neler neler:)
sen yine iyisin ,benim bir oglum oldugu halde ,cinsiyet ne diye soruyolar,bende kiz diyorum,koca bir olsunnnn,hatta bi dahakine oglun olur diyenler bile oldu,8 sene sonra geldi bebegim ,ben saglikli oldugu icin sükrediyorum,kizim olacagi icinde cokkk mutluyummm,allah tüm hamislere hayirli dogumlar nasip etsin,İkinci kızımı bekliyorum Allah kısmet ederse.Aslında çok sık muhatap olduğum bir diyalog;
_Maşallah ne kadarlık oldu
_9. ayın içindeyim
_Cinsiyeti ne
_Kızım olacak inş
_Neyseee!!Sağlıklı olsun daaa (Şaka gibiler yaaa )
bu sorulaar standart sanırım.benim de ikiz oğullarım var .ayyynı sorular.hatta ama bunların biri ufak o ezilmiş karnında.bi de kızızn olsun bi daha yapmazsın..şimdi hamileyim ve o da erkek..kimi sırtın yere gelmez artık diyor,kimi yok yok kız başka diyor..keşke biri kız olsaydı en sinir olduğum laf..hiç cevap vermiyorum.zor mu, bu da klasik soru.biz alıştık artık diyorum hepsine alıştık hepsine de bakarım zor mor napayım
evet bu soruyu ben de duydum ikisini de seviyor musun dedi birisi..bu kadar saçma bu kadar gereksiz bir soru olbilir mi yaaaaaa cevap vermek bile saçmalık da işte mecburen heralde yaniii dedimm boşa nefes harcıyor bazılarıevet ikiz olunca sorular hep aynı...kendi ailem bile saçmalayabiliyor bazen.yengem geçen gün gelmiş yanıma "hangisini daha çok seviyorsun"diye soruyor
demek üçüncüde erkek senin,neyse bi dahakine kız olur..yavrunu sağlıkla al kucağına canım.
En sinir olduğum yorum kayınvalidemden gelmişti: Sen kilo almadın, aksine verdin. Karnın da küçücük,o çocuğu besleyemiyorsun sen. Küçücük kaldı çocuk içinde. Hiç düşünmüyorsun torunumu! Bu arada, bebeğim normal kiloda ultrasonda. Ben annesiyim, ben düşünmüyorum da o düşünüyor "torununu"
bende erkek annesi olcam inş
ama devamlı sende kız karnı var baktırdınmı iyice diyorlartam 3 doktor erkek dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?