Hamilelikte mide bulantıları

Geçmek bilmediği için konu açma ihtiyacı duydum. Başta sabah bulantıları oluyordu şimdi gün boyu ne yersem çıkarıyorum. Doktor bulantı ilacı verdi içiyorum onu bile çıkarıyorum. Midem boş artık bişey olmaz diyorum. Mide suyuna kadar çıkarıyorum. Koku hassasiyetim zaten vardı bu dönem arttı. Buzdolabını acıyorum midem bulanıyor, lavaboyu yıkayacagım döktüğüm deterjan resmen içimi dışıma çıkarıyor. Bu süreçte genelde yediklerimde domateş peynir ekmek ya da poğaça... Karıştırmamaya da çalışıyorum. Lütfen ben şunu denedim çok iyi geldi dediğiniz bişey varsa bekliyorum.
Ben tek çözümü bir ilaçta bulmuştum. Siz hangi ilacı kullanıyorsunuz? Arada gidip serum alıyordum.

Geçmek bilmediği için konu açma ihtiyacı duydum. Başta sabah bulantıları oluyordu şimdi gün boyu ne yersem çıkarıyorum. Doktor bulantı ilacı verdi içiyorum onu bile çıkarıyorum. Midem boş artık bişey olmaz diyorum. Mide suyuna kadar çıkarıyorum. Koku hassasiyetim zaten vardı bu dönem arttı. Buzdolabını acıyorum midem bulanıyor, lavaboyu yıkayacagım döktüğüm deterjan resmen içimi dışıma çıkarıyor. Bu süreçte genelde yediklerimde domateş peynir ekmek ya da poğaça... Karıştırmamaya da çalışıyorum. Lütfen ben şunu denedim çok iyi geldi dediğiniz bişey varsa bekliyorum.
Doktorunuza prilamdr sorun. Hamileler için geliştirilmiş bir bulantı ilacı. Beni o kurtarmıştı. Sadece yiyememekle kalmıyor, yemek pişen evde bile duramıyordum.

Konuyu görünce bile bi tuhaf oldum.Ilkinde en ufak bulantı olmadan full iştahla geçti.2.de 6ay bulantı çektim.Ne prilam ne zofran ne de zofer hic bi ise yaramadı.Serumlarla ayakta durdum.6aydan sonra azaldı.Ama doğuma bile bulantiyla girdim.Bu yüzden 6kg aldım sadece.Ama ben midem bulandıkça ekşiye sarıyordum.Acilar turşular bastırdı içimi.Bi de bazı ilaçlar da bulantiyi arttırıyordu.Onlari kestikçe hafifledi.

8. Haftadayım umarım bir an önce toparlarım.
24. Haftaya kadar kustum, sonra hep midem yandı gavisconla durdum. Midem bulanırken sadece yoğurt, muz, ayran tüketebildim. Gece uyanır lavaboya koşardım, iş yerinde koşardım, yanımda poşet taşıdım önlem olarak. Açık havada nefes almak iyi gelirdi. Soda/ taze zencefil iyi gelenler var. Suya taze zencefil limon sıkıp içenler var. Denemiştim bana yaramamıştı. Bazısı hiç bulantı yaşamıyor, bazısı doğurduğu güne kadar. Ama her hali özleniyor.

İki hamileliğimde de 5 ay çıkardım kötü koku alırsam daha fena oluyordum sonra koku hassasiyeti kaldı sadece ama.sabah bulantılarım geçti yapılabilecek bişey yok neyi mideniz kaldırıyorsa onu yeyin muz deneyebilirsiniz tuzlu yiyecekler salcali yağlı kokusu ağır yemeklerden uzak durun

Öncelikle sağlıcakla kucağınıza almanızı diliyorum bebisinizi❤️ benim 8 ay boyunca midem bulandı. Sadece birkaç kez kustum, ama 7 24 mide bulantım vardı. Durmaksızın. Kokulardan nefret ettim, her türlüsünden. Evdeki sehpadan bile midem bulaniyordu. O kadar acaip bir dönem ki..bana limon kolonyası iyi geliyordu ama alkol var içinde diye korkudan çok koklayamiyordum. Bunun dışında nanesi çok keskin bir sakız vardı vivident yeşil kutulu olabilir, habire ondan cigniyodum. Bı de çok enteresan şekilde cif çamaşır sulu WC temizleyicisinin mentollü kokusu bana iyi geliyodu😃 gidip gidip kokluyodum😃 gerçekten çok çok anlatilmasi güç bir dönemimdi.. hiçbir şeyden keyif alamıyorum o bulantılar yüzünden.

Yapacak birsey yok maalesef. Nane şekeri bana iyi gelirdi. Bu arada gebelik reflunuz varsa doktorunuz mide koruyucu verebilir. Ben hamileligimin sonuna kadar 6 ay kullanmak zorunda kalmistim

Prilam di sanirim o iyi gelmişti bana. Evde yine surekli kusuyordum ama disarda kusmuyordum . 5. Ay surdu bulanti bende kotuydü

Anılarım canlandı. Marketin deterjan reyonu 3 km gibi gelmişti. Kaldım tam ortasında. İleri gidemiyorum, geri dönemiyorum. Mide bulantısından kıvranıyorum oturdum yere hüngür hüngür hem ağlıyorum hem de öğürüyorum. O gün itibariyle sıvı deterjana geçtim ve hala toz deterjan midemi bulandırır. 8,5 ay sürdü bulantılar. Sonra kendiliğinden geçti. 2.gebelik müthiş iyiydi.

İkinci gebeliği geçiriyorum ilkinde öldüm öldüm dirildim bu bulantılarımdan.surekli serum yiyordum bu ikinci biraz daha iyi ama yine aynı ilaçlarla duruyorum ara ara kusuyorum. Mide bulantım var surekli.ne zaman geçecek diye kara kara düşünüyorum.su içmek korkulu rüyam oldu adeda🥺

Back
X