Hamilelikte mide bulantısı azaltmak için!

benimde bebeğim daha 15 günlük ama mide bulantılarım 4 gün önce başladı çok kötüyüm sürekli kusuyorum artık halim kalmadı inş 9 ay böyle devam etmez.

ben de 8. haftamdayım, normal gidiyordu maşşallah ama son 1 haftadır ne yemek yapabiliyorum, ne de yiyebiliyorum, çıkaramıyorum da sabah kahvaltı yapıyorum güzel ama sonrasında tüm gün sürekli bulantı işkence gibi geçiyor.
Ama dikkat ettim, her şeyin sadesinden az az ve sık sık yiyince daha iyiyim. Bunu tavsiye ediyorum. Tuzsuz yağsız peynir, ekmek, domates, sade tost, en baharatsız kokusuz çorbalardan, ayran, tuzlu biskuvi iyi geliyor. Çılgın gibi tatlı yerdim, şimdi tatlı hiç yemiyorum desem yalan olmaz, canım istemiyor, garip :)
Herkese en az bulantılı, sağlıklı gebelikler dilerim

7+1 hamileyim. 2 haftadır gün boyunca süren mide bulantım var. Öğürtü oluyor ve kusmamak için kendimi zor tutuyorum. öğün aralarında tuzlu cubuk kraker, etimek ve elma yiyorum biraz olsun mideme iyi geliyor. Yemek kokusundan tiksiniyorum yemek yiyemiyorum ve 3 kilo verdim. Hamileliğimin öncesinde deli gibi tatlı çikolata yerdim. Şuanda canım hiç bir şey çekmiyor. yemekten bu derece soğuyacağım hiç aklıma gelmezdi Umarım bi an önce geçer. Kusmaktan hastaneye yatan arkadaşlar varmış. Hepinize acil şifalar dilerim. Allah Hepimizi korusun

Öncelikle bulantı ve kusmadan muzdarip tüm hamilelere sabırlar diliyorum, bebeklerimiz için çektiğimiz bu sıkıntılara değer, metin olun :)

benim ilk üç ayın çok çok kötü geçmişti. o dönemde yurtdışında olmam ve bulunduğum ülke mutfağının bizim mutfakla da alakasız olması işleri iyice zorlaştırmıştı benim için. inanın, her şey kokuyor gibi geliyordu. deterjan/sabun kokusuna bile tahammül edemiyordum. o dönemde yaşadığım evin mutfağı salona açılıyordu, yani açık mutfaktı. suya limon dilimleri atıp kaynamaya başladım. mucize gibi bir şeydi, hem kokuları alıyordu hem de beni rahatlatıyordu. herkeste işe yarar mı bilemem tabi, ama paylaşmak istedim. :)

Arkadaslar bende 7 haftalik hamileyim arada sirada sabahlari ac karnima oluyo bide kizartma yapinca oluyo midemin bulandigi an mutfaga kosup hemen limon yaliyorum hem cok iyi geliyo hemde mideyi yatistiriyo

Merhaba,

12+2 haftalık hamileyim. 5. haftadan beri mide bulantılarım devam ediyor. Hiç azalma olmadı. Tam 5 kilo verdim. yemek yapmayı ve yemeyi birak, yemek kokusuna dayanamıyorum. Çok dengesiz besleniyorum ne olucak böyle nekadar daha dayanabilirim bilmiyorum doktorum 12-14 hafta dan sonra geçeceğini sabretmemi söyledi ama daha hiç bir gelişme yok. Bekliyoruz bakalım. Çok şükür bebeğim gayet sağlıklı. Allah hepimizin sıkıntılarını biran önce dindirsin inşallah

Benimde 6.hafta basladi bulantim o hafta 3 kilo verdim 7 hafta biraz azalir gibi oldu 8 hafta yani bu hafta yine ayni çokta halsiz birakiyor ama tek tesellim doktormun migde bulantisi ile hamileliğin iyi gitmesinin doğru orantida olduğunu söylemesi malum ilk 12 hafta icerisindeyim sabirrrr allahim b günlerde geçsin

Selam kizlar, ben de 6+4 haftalik hamileyim. Gecem hafta benim hicbi seyim yok diye seviniyodum, doktoruma bence benim midem hic bulanmiycak falan diyodum ki, son 1 haftadir kusmadan 1 günüm gecmedi yine kustuktan sonra bikaç saat rahatliyorum şükür.

Doktoruma sordum, ilk 3 ay bebek senin depolarindan beslenir, merak etme ihtiyaci olani alir dedi. O yüzden kendini her seyden yemeliyim diye zorlama, miden neyi kaldiriyosa onu ye dedi.

Benim bulantiyi bir nebze olsun azaltan çözümlerim şunlar:
- cok az yiyorum ve 2 saatte bir bi seyler atistiriyorum. Midem ne cok dolu, ne cok bos oluyor. Bu, siskinlik ve gaza da iyi geldi.

-burdan okumustum yine, bir dilim limonu tuzlayip yiyorum, fena gelmiyor.

- eksi yesil elma yiyorum.

-sabah yataktan kalkmadan 2-3 cubuk kraker yiyip, yavasca dogruluyorum.

-gun icinde minik minik porsiyolarla beyaz leblebi atistiriyorum, bazen yayinda 4-5 tane cekirdekli siyah üzüm de yiyorum.

Bunlar beni biraz rahatlatan seyler. Kusma hissi gelince hicbi sey ise yaramıyor tabi ama en azindan aralarda rahat bi nefes alıyorum. Umarim birilerine daha yardimci olmuş olurum. Sevgiler.

16+1 haftalık hamileyim bulatılarım daha yeni geçmeye başladı. Bulantı dönemimde tiksindiğim yiyecekleri hala yiyemiyorum. ama çok şükür eskiye nazaran çok daha iyiyim. kilo vermem durdu inşallah bu haftadan sonra dahada iyi olacak.

bu arada 15+4 iken bebeğimin erkek olduğunu öğrendim :) Allah herkese rahat mutlu güzel hamilelik nasip etsin...

16 haftalık ikiz hamileyim. İlk 3 ay çok çok rahattım bir defa bile mide bulantım olmadı, 4. ay başladı, aaaa ne güzel dahada rahat edeceksin dediler ama benim mide bulatılarım başladı ve hiçbir şey yiyemiyorum, yediklerimi de çıkartıyorum. İkinci 3 aylık dönemde mide bulantıları başlayan oldu mu hiç?

ben burada hatta bu konuda 28 haftalıkken mide bulantısı başlayanı okumuştum cnm.

Benim tek duam 12. Haftada bitmesi arkadaşlar.şu an 8. Haftanın içindeyim ve dünya ile bağlantım resmen kesildi.Sürekli yatar durumdayım.Allah hepimizin yardımcısı olsun.

ilk hamileliğimde doğurana kadar mide bulantısı kusma geçmedi. şimdide aynı olacak sanırım

yaa geçmemesi normal yani.. geçen hafta normale dönünce sevinmiştim ama bu hafta çok daha yoğun bir şekilde yaşıyorum bulantıyı... omega 3 hapı kullanmaya başladım, o galiba sebebi diye içmedim bugün ama hiçbir fark yok...çok fena..

Kızlar 7 haftalık hamileyim , şükür kalp atışı görüldü. Bulantı ve gaz var . Ne tavsiye edersiniz ?

7 haftalık hamileyim kusma yok ama kokulara çok hassasim bu yüzden midem bulaniyo ama cikaramiyorum agliyorum hergun napcam bilmiyorum

30 haftalik hamileyim bulanti bende 6. Haftada basladi halen daha siddetli dewam ediyor bu bana ozel sanirim artik midem bogazim yara icinde kusmaktan ins. Benim gibi kimse cekmez hep 16. Hafta gecer diye bekledim ama sonuc bu

7 haftalik hamleyim deterjan yemek ve kimyasal kokular mide bulantilarimi tetikliyor ama temiz hava oksijen çok iyi geliyor içim ferahliyor havasız ortamlardan uzak durun farkı göreceksiniz bide ruh haline bağlı stresten uzak durup Bebeğizle geçireceğiniz güzel zamanları düşünün kendinize temiz havada terapi yapin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…