• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelikte mide bulantısı azaltmak için!

mrb arkadaslar benim de 6. haftada basladi bulantilarim icim disima cikmisti. yemek yapamaz yiyemez hale gelmistim.kokulardan nefret eder olmustum hap kullandim ise yaramadi.simdi 12. haftam gecen haftalara kadar devamdi. tesadufen havucun bulantiyi kestigini farkettim.hergun 2 3 tane havuc yiyorum simdi hicbi sikayetim yok cok sukur. yemek yemeye basladim biraz biraz .herkese gore farkli tabi.haa bi de mandalina havuc ve mandalina cok iyi geldi.bulantiya sebep olan A vitamini eksikligi diye okudum.sanirim havuc o yuzden iyi geldi.insallah sizlere de iyi gelir bunlar.saglikli bi sekilde bebeklerimizi kucagimiza almayi nasip etsin Rabbim insallah.

• Beğen
Reactions: iiz
Canım benim de aynı.11. haftadayım ve sadece havuç iyi geliyor.Hatta soyup folyoya sarıyorum ve gece başucuma koyuyorum,uyanıp midem kazındıkça da kemiriyorum.Sonradan keşfettim bende bunu.Yoksa krakerle kuru ekmekle nereye kadar.Çantamdan bile kesik etmiyorum havucu :)

Sevgili Seda benim durumumda olan birisini bilmek beni biraz da olsun rahatlattı.. Bende 4 ayda 6 kilo vermiş birisi olarak artık umudumun kesildiği hastelerden kurtulamayacağımı düşündüğümün ertesi günü bir sabah hiç kusmadım 15. hafta sonunda gerçekleşti bu durum. Sonra ki gün yine kusmadım tamam geçti artık dedim yüzümde güller açtı ama 3. gün en beter günü yaşadım...Dünya tekrar başıma yıkıldı sandım ama sonra ki gün yine kusmadım.. bu şekilde 1 buçuk hafta gitti. Sonrasında gerçekten istifra etmemeye başladım... Şu anda da senin dedğin gibi sabahları bulantı bazende safra çıkarıyorum sadeceee... Bunları anlatmamın sebebini anlamışsındır umarım buradan arkadaşlara umut olmalıyız çünkü... Arkadaşlar umudunuzu yitirmeyin... İnanın bir şekilde herkes bu hamilelik döneminde çok zor günler geçiriyor... Şu anda 4 buçuk aylık hamileyim ve kızımı kucağıma almayı sabırsızlıkla bekliyorum... Herkese mutlu sağlıklı hamilelikler...

Pelincim bende senin gibi sürekli kustum.Medpamidler, diadirmin kullandım fakat her defasında daha kötü oldum 7 8 kere serum taktırmak zorunda kaldım.. En iyisi de serum zaten tansyonun düşüp vitaminsiz kaldığın an en iyisi serum taktırman... 3-4 saat de olsa bulantını kesip gözün açmanı sağlayacak... ben 65 kiloyla hamile kaldım 59 kiloya düştüm...6 kilo verdim..bulantı ve kusmalarım 7. haftada başladı. 16. haftada kusmalarım bitti.. Ama bulantılarım sabahları hala oluyor şu anda 4 buçuk aylık oldu hamileliğim. Yine de kendimi çok iyi hissediyorum artık...Sana tavsiyem 4 aylık olana kadar dayanman bebeğin hareketlenmeye başladığı dönem çünkü ancak o zaman geçiek bulantı ve kusmaların.. Hadi bir gayret daha sıkmalısın dişini.. Sonunda yüzünde güller açacak bana inan...

ben hamileliğimde hiçbirsey hissetmedim yani bulantı mide yanması bas dönmesi vs. gibi bundan sonrada olmaz inş.... :nazar:

16. haftamda azaldı ve 18. haftamda tamamen bitti bulantılarım ama felaket günlerdi şuan 24. haftamdayım hala korkaarak yaşıyorum tekrarlanacak diye ama allahıma şükür bitti hiç bişey fayda etmedi çok şey denedim ama bi süre sonra denediklerim de işe yaramadı mesela naneli şeker,,kraker,,,tuzlu bisküvi hepsi bi süre sonra bıkkınlık yarattı...hepsi boş zmanı gelince geçiyo,,geçmicek sanırdım ama geçio :3:

hanımlar okudum hepınızın bulantısı ılk gunlerde olmus fakat benım bulantım 28 haftadayım ve yenı basladı cok bulantım var yemek yıyemırum ıcım dısıma cıkıyor ne tavsıye edersınız?

arkadaşlar ben 7. haftamdayım gün boyu midem bulanıyooo limon yediğimde iyi geliyoo sizce zararı var mıdır limonun:20:

16. haftamda azaldı ve 18. haftamda tamamen bitti bulantılarım ama felaket günlerdi şuan 24. haftamdayım hala korkaarak yaşıyorum tekrarlanacak diye ama allahıma şükür bitti hiç bişey fayda etmedi çok şey denedim ama bi süre sonra denediklerim de işe yaramadı mesela naneli şeker,,kraker,,,tuzlu bisküvi hepsi bi süre sonra bıkkınlık yarattı...hepsi boş zmanı gelince geçiyo,,geçmicek sanırdım ama geçio :3:

bende 17. haftamdayım ilk haftalara göre azaldı ama hala sabahları bir kere kusuyorum ve gün içinde de bulantılarım sürüyor.geçer diye hafta sayıyorum 12.hafta dedim olmadı 16.haftayıda geçti yine aynı şimdi senin yazını okuyunca 18 i bekliycem.inşallah haftaya benimde tamamen biter...

benim 12 hafta bitti ama sürekli mide bulantısı devam ediyor sadece sabahları değil sabahtan gece uyuyana kadar devam.1 ayda 5 kilo verdim doktorum bunun sırrını sordu:))) ama endişelenecek birşey yok bebek için sadece benim dengem bozuldu.bakalım ne aman geçecek.Birçok arkadaşımın hiç bulantısı olmamış yani bu kişiden kişiye değişiyor illa bulantı olacak diye birşey yok bazılarının ise doğuma kadar bile bulatıları sürebiliyormuş umarım benim sürmez..

ben de 6 haftalık hamileyim,son 1 haftadır nedeyse yemek yiyemiyorum,yemeye korkuyorum...Yediğim an çıkarma hissi duyuyorum...bütün gün midem bulanıyo ruh gibi oldum nasıl geçicek bu...Öğretmenim ben sınıftan böğüre böğüre çıkmak istemiyorum napıcam,rapaorluydum 1 haftadır yarın okula gidicem napıcam bilmiyorum...

ben de 6 haftalık hamileyim,son 1 haftadır nedeyse yemek yiyemiyorum,yemeye korkuyorum...Yediğim an çıkarma hissi duyuyorum...bütün gün midem bulanıyo ruh gibi oldum nasıl geçicek bu...Öğretmenim ben sınıftan böğüre böğüre çıkmak istemiyorum napıcam,rapaorluydum 1 haftadır yarın okula gidicem napıcam bilmiyorum...

keşke hiç olamsa.. ama geçmiyor ben 10+5 oldum 6. haftadan beri çok kötüyüm geçsin diye dörtgözle bekliyorum.
umarım en kısa sürede geçer.

Allah sabır versin.. 2 gün hastanede yattım ve yaklaşık 1,5 ayda evde yatak döşek yattım.. :S Ama geçti gitti şükürler olsun..
2 ay boyunca haşlanmış yağsız makarna,peynir mümkünse tuzlu,haşlanmış patates ile beslendim.. :S Annem çok çekti benden,,herşey kokuyordu.. Herkes kokuyordu.. Kızımla bile ilgilenemedim.. :( Yaklaşık beş kilo verdim.. Ama bunlar geçti gitti.. Bir sürü şey denedim,,bir sürü tavsiye hiç biri işe yaramadı..

Sadece belki eninde sonunda geçtiğini bilmek sizleri rahatlatır diye yazıyorum.. Allah sağlıkla bebeklerinize kavuşmanızı nasip etsin..

Kızlar ALLAH hepınıze sabır versın cok zor bırsey 15. haftamdaym daha gozum yenı acıldı cok zor gecırdım bende bunun bır formulu faln yok en baslarda ılac kullandım hastaneye yattım serumlr yedım banamısın demedı hep telkınlerle ve kusarak gecırdm gunlerımı sımdı ara sıra mıdemın bulndıgını hıssedıorum kusmuorum artık cok sukr bu bır donem gecıcek elınzden geldıgnce uyumaya calısın dıcem ama bılıorumkı bu durum ınsanı uyutmuo hamılelıgımı ogrendıgmdn berı ne gece ne gundz uykm var:)) ama sımdı ıyıyım yıne artık sabah 8 de uyanıorum:) telkın verın kendınze gececk 14. haftaya kdr surer bazılrı daha uzun dıyolr ben kendımı en dusuk oln 14. haftya sabtledım hep ona odklnmstm bı gecsede kurtlsm dıye artık pskoljkmı yksa gercktn oylemı bılmem gectı o halım sızınde en kısa zamanda gecmesını dılerım hepınıze guzel hamıleıklr:71:

Allahım geçsin istiyorum bende... çok kötü her yediğin birşeyden sonra tuvalate gitmek. yemek yiyen insanlara özeniyorum artık :(

çubuk kraker ve siyah üzüm iyi geliyor bulantıya, bir de mideyi çok doldurmayacaksın. Aşırı tatlı yiyince de bulanırmış mide genellikle tuzlu şeyler yemeye ve mideyi çok doldurmamaya dikkat edecekmişsin. 11 haftalık hamileyim deneyimlerim bunlar şimdilik.

Back
X