• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelikte mide bulantisi ve kusma yasamayan var mi acaba

Hamileliğinde mide bulantısı ve kusma yaşamayan var mi. Bir de kac haftadan itibariyle kusma ve mide bulantısı olur
Oluyo ister istemez çünkü herşey kokuyo gibi geliyo ama kusma öyle sabhları dr aç karınla hap verdi yututğum gibi çıkardım hep 7. Haftadan sonra başladı

Bende 5. Haftadan sonra ara ara bulantım oluyordu. Ama kusma hiç yaşamadım. Bünyeyle alakalı sanırım mesela bende baş dönmesinden halsizlikten ayağa kalkamıyordum Allah’a şükür onlar geçti şimdide bel ve göbek çevresi ağrısı var. Yani bulantı kusma olmasa da başka bi yerleri etkiliyor ☺️

Teşekkür ediyorum. Kan testinde hamileligim cıktı galiba bir kac haftalık hamileyim. Yarın hastaneye gideceğim.. şundan korkuyorum mide bulantısı ya da kusma olmazsa sanki sağlıksız gebelik olacak gibi düşüncem var belki yanlış düşünüyorum ama korkuyorum

Hamileliğinde mide bulantısı ve kusma yaşamayan var mi. Bir de kac haftadan itibariyle kusma ve mide bulantısı olur
Benim ilk gebeliğimde hiç midem bulanmadı hiç bir hamilelik belirtisi yaşamadım çok şükür :)
Ama bu ikinci gebeliğim ve 5. Haftada başladı mide bulantım şuan 10. Haftadayım devam ediyor çok sevmeme rağmen tatlı filan hiç yiyemiyorum ve iştahsızlık mevcut.

Teşekkür ediyorum. Kan testinde hamileligim cıktı galiba bir kac haftalık hamileyim. Yarın hastaneye gideceğim.. şundan korkuyorum mide bulantısı ya da kusma olmazsa sanki sağlıksız gebelik olacak gibi düşüncem var belki yanlış düşünüyorum ama korkuyorum
Hiç alakası yok canım hiç öyle düşünüp kendini üzme.

Selam kizlar 6+1 hamileyim. Ama bunalti ve kusmalarim bi anda gecti. Sadece istahdizlik var. Insaallah aklima gelen olmamiztir. Boyle olupda bebegi saglikli olan var mi

9. Haftaya kadar nerdeyse bulantım dahi olmadı 9. Haftada başladı 13 haftada bitti bı kere kötü oldum ama kusma hiç olmadı herkes aynı yaşamıyor 3 ay kusanda var daha uzun süre bulantı çekende benim gibi hissetmeyende. Yani sağlıksız gebelik diyemeyiz.

5. Ayım hala bulantım var 😭 bulantım falan yok diye üzülme nimet valla kıymetini bil. İlk aylar neyse bulanır yemezsin çocuk daha senin depoları sömürmeye başlamamıştır ama sonraki aylar öğürsende böğürsende yemek zorundasın az biraz ama bu bulantıyla nasıl nasıl nasıl 😁😂

11.haftadayım bulantım kusmam hiç olmadı. Kokular rahatsız ediyor tabiki ama daha bir kere kusmuşluğum yok.Çok şükür.Çevremde bulantı kusma olmadan doğum yapmış çokça tanıdığım vaR.

Hiç midem bulanmadı ve hiç kusmadım bir istisna hariç. Bir gün porçöz çamaşır suyu vs bir sürü kimyasal kullanınca sanırım zehirlendim ve kustum ama hamile olmasam da sanırım kusardım.

Hamilelikte bulantı olursa sağlıklı gebelik olur hatta kusma olursa mükemmel sağlıklı gebelik olur bu söylemleri nerden çıkarıyorsunuz ? Üzerinize alınmayın size değil, genel olarak söylüyorum
Forumda bir kaç kişinin de yazdığı kulaktan dolma bilgileri de gördüm sağlıksız olur yok şöyle yok böyle şeklinde neden hamileleri bu söylemlerle stres altına alıyorsunuz insanlar buraları okuyor bilgi sahibi olmaya çalışıyor üye olsun üye olmasın. Ve bu dönem öyle bir dönemki bebek anne rahmine düştüğü anda koruma içgüdüsü başlıyor.
9 haftalıkta hamileyim kusma hiç olmadı çok nadir bulantı oldu.Doktoruma sorduğum da hiç de yaşamayabilirsin dedi.
Her bünyenin hamileliğe verdiği tepki farklıdır bu sağlıksız olduğu anlamına gelmez.
En doğru bilgileri de size doktorunuz verir burda kendinize boş yere stres yaşatmayın.
Hamileliğiniz hayırlı olsun dilerim sağlıklı bir şekilde kucağına almanız nasip olur. Sevgiler

Ayrıca şunu da belirtmek isterim;
Bol bol su tüketiyorsanız, sağlıklı besleniyorsanız, zararlı yiyeceklerden pakete girmiş gıdalardan bir nebze de olsun uzak duruyorsanız mide bulantısı yaşama riskiniz bunları yapmayan insanlara göre daha düşük.
Tıpta mide bulantılarının henüz nedeni belli değil kesin şundandır diyemiyor zaten doktorlar.
Bilimsel makaleleri araştırmanızı okumanızı tavsiye ederim.Yoksa bizim insanımız olana da olmayana da konuşur.
Sizde henüz kesin olmayan birşeyi neden yaşıyorum ya da yaşamıyorum diye kendinizi üzmeyin.
Herseye bir hurafe uydurmuşlar zamanında, bu konuda çok uzman bir milletiz kafanıza takmayın.
İnşallah hepimiz sağlıkla evlatlarımızı kucağımıza alırız iyi düşünelim iyi olsun.

21 haftalık hamileyim ve 1 kere dahi bulantım olmadı kusma vs hic olmadı ve suan gayet sağlıklı bebegim . Insallah hic olmaz sendede . Sağlıksız felan diye düsünme zerre alakası yok bence

benimde var maalesef :( 6 haftadır çekiyorum. ilk hamileliğimde de 20.haftaya kadar çektim. muhtemelen bu da o zaman bitecek. daha çok zaman var. burnumun bu kadar keskin koku alması ve ağzımdaki iğrenç tat beni mahvediyor. 24 saat süren bir bulantı. bazen gece kalkıyorum ve bulandığını hissediyorum. Allah'ım hepimize yardım etsin

Merhabalar, 9 haftalık hamıleyım 7.haftada bulantı başladı ve bu sabah çikardım çok kötü rabbım yardımcımız olsun inşallah

Back
X