Hamilelikte namaZ

Brlm00

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2016
705
334
53
Kizlar merhaba ben namz kiliyorum bi dusugum oldu acaba hamilelikte skinti olur mu? Hala kiliyorm ama bi kayiptan sonra korkuyorum aklima geliyo surekli bisey olurmuki diye. cuma gunu kontrolm var dr.a sorcam ama sizin fikirlerinizide merak ettim

Kizlar merhaba ben namz kiliyorum bi dusugum oldu acaba hamilelikte skinti olur mu? Hala kiliyorm ama bi kayiptan sonra korkuyorum aklima geliyo surekli bisey olurmuki diye. cuma gunu kontrolm var dr.a sorcam ama sizin fikirlerinizide merak ettim
Ben kıldım canım Rabbim kabul etsin düşük riskimde olmuştu ama devam ettim şükür bi şey olmadı

Ben allah affetsin normalde kilmiyorum aslinda ama bir suredir dusunuyordum ve simdi hamileyim baslasam mi diye gecirdim icimden dusuk riskim de var doktorum spor yapiyosan birakma yapmiyosan baslama normalde yapmadigin hicbirseyi hamileyken yapma demisti korkuyorum o yizden

Bence korkmayın arkadaşlar . Emanetini veren Rabbim onu karnınızda muhafaza edecektir .
Ömrü yazılmışsa yaşayacak inşallah.
İlk hamileliğimde doğum yaptığım gün bile ayakta güzel bir şekilde namazımı kıldım elhamdülillah , şimdi ikinci hamileliğim , tabi ki kılıyorum.
Bi arkadaşım var. Bebeği 23 haftalık olduğunda rahmi taşıyamıyor ve Doğum yapıyordu . Bebekleri de hep vefat etti haliyle . 4. Hamileliğinde rahmine dikiş atıldı , dikiş ile 36. Haftaya kadar tutabildi bebeğini. O arkadaşım bile son ana kadar namazını kıldı

Sorunlu olmadi .İlk gebeligimde de kildim sukur son ayimda oturarak kilmak zorunda kaldim karnim cok buyuktu.
Simdi de kiliyorum ama son iki ayimda egilip geri kalkarken basim cekiliyor ya da rahmim kasiyor cok. o yuzden egilemiyorum.zorlama yok.nasil kilabiliyorsan kil.ama diyanetin fetva hattina danisin daha iyi bilgi verirler.

Eğilip kalkmamak için ilk 3 ay oturarak kılın bence.. Yani Allah tabii ki bütün bebekleri korur sadece namaz kılanları değil.. O yüzden bence işi şansa bırakmayın acınızı siz daha iyi bilirsiniz yaşamayan bilemez

Canı verende Allah alanda Allah..
O bebegi size nasip edende Allah hergun dua edip el aciyosuniz bebegim olsun diye.Rabbim simdi nasip etmis dusukle namazin ne alakasi var onu anlamadim taş tasimiyonuz ya arkadaslar annelerimiz bizii getirirken ne zorluklar cekmis biz bi bes vakit namazi mi kilamiyacaz bi Iznillah hic biseyde olmaz..Nasibi varsa paşa paşa gelecek..

Ben de kılıyorum. Allah'ın izniyle hicbir sey olmaz. Dusecek olduktan sonra yatarken de düşer. Rabbim sana emanet yavrum deyip kılıyorum.

Üzerimize farz olan namazi rabbim dualarimizi kabul edip evlat bagisladiginda birakiyorsak kendimizi sorgulamamiz lazim.. Hersey allahtan.. Namazla duayla cikilan yolunuza icinizde mucizeyi tasirken de devam etmelisiniz dikkatli egilip kalkarsiniz once tedbir sonra tevekkul unutmayin canlar..

Kılarken daha yawas kılın bide eğilirken dogrulurken dikkat edin benimde vardı düşük riski lekelenme vardı yawas yawas kılınca bişey olmadı çok şükür normalden daha yawas yani bitaraftan çalıştım da ben hergun 1 saat bozuk yollardan gittim geldim düşse öyle kesin düşerdi kılınca ayaklarının altına yastık koy uzan dinlen rabbim bebeğini sana nasip etsin inş ins bişey olmaz korkma dua et bol bol

tüp bebek transferinden sonraki akşam evimde namazımı kıldım. Ama daha dikkatli ve ağır hareketlerle. kendini daha rahat hissedeceksen bir müddet oturarak kıl. Bir sakıncası olacağını sanmıyorum.

Evet arkadaşlar bende kılıyorum ama aksamları uyku çöküyor Allah affetsin fırsat buldukça kılıyorum bugünde seccadeden kalkarken belimde cok ağrı oluyor sadece öğlenin farzını kıldım kuranımı okudum iş yerindeyım zaten hemen odama döndüm. Birde 8 haftalık inşallah hepimiz kucaklarımıza aldığımız gunleride görürüz

Düşük riskim olduğu zamanlar sancımda vardı oturarak kılıyordum sonra normal kıldım hep bu sıra karnımı bükemeiyoruö yine oturarak kılıyorum. İlk gebeliğimde hep normal kıldım bi sıkıntı yaşamadım

Aynen bende ilk gebeliğimde Doğuma kadar normal kıldım

Ilk gebeligimde de hem düşük hem erken doğum riskim vardı ve kıldım. Son haftalarda oturarak kildim. Bunda da erken doğum riskim var ama yine kılıyor namazlarimi hamdolsun. Bence Rabbim yardım ediyor her türlü yeter ki biz ona yaklaşalım.

Ben önceden kılmıyordum gebeliğimde başladım Allah kabul ederse kılmaya çalışıyorum bi zararı olacağını düşünmedim hiç. Hatta ben kılarken bebeğim de kılıyordur diye düşünmek çok güzelmiş : )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…