hamilelikte neler yapılması gerekiyor?

nrcnft

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2010
808
3
0
İzmir
arkadaşlar bugun hamile olduğumu öğrendim.yalnız benım sorunum şu:bulunduğum yerde uzman kadın doğum doktoru yok.sizlerden yardım almak istiyorum.şimdi benim beta hcg değerim 105.sanırım 1-2 haftalık bu saatten sonra neler yapacağım.hangi testler yapılacak.nelere dıkkat etmem lazım bana bu konularda bilgi verir misiniz?

Hayırlı olsun..Rabbim inş. hayırlısı ile kucağına almayı nasip etsin..Bende 27. haftamın içindeyim..Doktorun önerdi mi bilmiyorum ama ilk 3 ay folik asit kullanmak gerekiyor..Yine ilk 3 ay bebek anne rahmine tutunup yerleşinceye kadar ani hareketlerden ve dolaba vs. bir yere uzanmaktan kaçınmalısın..Bol bol ceviz fındık vs. yemeye çalış omega 3..Testler için henüz çok çok erken 2 li tarama testi ve 3 tarama testlerin olacak ama 4. aydan sonra..Sağlık ocağından muhtemel gelirler..bEbeğin takibini aylık olarak yapıyorlar..6. Ayında da 3 doz tetenoz aşının ilk dozu olacaktır ki zaten söylerler..Günde en az 2 litre su içmeye gayret et..Ve vücudunda çatlaklar olmasın die tavsiyem bebeyağı kullanmaya başla hiçbir zararı yok..

bu bilgilerin için çok teşekkürler bilmiyordum.özellikle bebe yapına dikkat edicem.folık asit kullanmaya başladım.fındık fıstık falan da yıyorum.teşekkürler

bu bilgilerin için çok teşekkürler bilmiyordum.özellikle bebe yapına dikkat edicem.folık asit kullanmaya başladım.fındık fıstık falan da yıyorum.teşekkürler

Ne güzel folik asit gerçekten çok çok önemli..

Afiyet şeker olsun =)))

tebrik ederim ben biraz yardımcı olabılırım sanırım kadın doğum doktorunun yanında çalısıyorum öncelikle çok kilo almamaya dikkat et folık asıt hamıle kalmadan 3 ay once alınılması gerekıyo ama sen 3ayına kadar alsanda sorun olmaz 11.haftaya gelındıgınde bebegin ense kalınlıgını mutlaka ölçtür özürlü olup olmadıgını buradan anlayabılıyo doktorlar 12 haftada 2 lı tarama testının yapılması gerekıyo 21 haftada da 3 lu tarama testı ve şeker ölçümü yapılıyo çatlaklar içinde vazelin yada badem yağı öneririm tuzu çok tüketme ödem yapar hamileliğin süresincede alman gereken toplam kılo 9 ıle 14 arası geçmemeye çalıs sigara kullanıyosan kesınlıkle bırak magnezyum demır b 2 vıtamınlerını al en onemlısıde hep pozıtıf düşün inan bebek çok etkılenıyo annenın duygularından allah hayırlısıyla kuçagına almayı nasip etsin

emoss mrb. Ben de yeni hamile olduğumu öğrendim. Testim pozitif çıktı. Ben daha önce düşük yapmıştım. Bu hamileliğimin de düşükle sonuçlanmasını istemiyorum. Doktora gitmeden kendim eczaneden progestan alıp kullansam olur mu acaba? Ne dersin?

ılk düşük sebebını anlatırsan yardımcı olurum cnm sana ama doktora gıtmeden ilaç kullanma derım ben

ılk düşük sebebını anlatırsan yardımcı olurum cnm sana ama doktora gıtmeden ilaç kullanma derım ben

Ben hatta iki kez talihsizlik yaşadım. İlki , hamile kaldığımı öğrenir öğrenmez kanamam oldu. Kanamayla düşürdüm. Doktor , böyle düşükleri kadınların yüzde sekseni yaşar , kafaya takma dedi. Sonra tekrar hamile kaldım. Bu sefer de 8 haftalık hamileyken bebeğimin kalp atışları durdu ve kürtaj olmak zorunda kaldım. İkincisinde hiç kanamam olmadan kalp atışları durdu. Doktor bir tane test yaptı ve sonucunun da temiz olduğunu söyledi. Ben hala ne testi yapıldığını bilmiyorum. Benim kaderimde , doktorların ilgisizliği var. Ne sorsam cevap vermezler. Hiç içimden de doktora gitmek gelmiyor. O yüzden sana sorayım dedim. Ama galiba iyi bir doktor araştırmaya başlasam iyi olacak.

Çünkü bebeğimi bu sefer asla kaybetmek istemiyorum. Elimden gelen tüm önlemleri alacağım. :18:

anladım cnm çok geçmiş olsun bencede yapman gereken ilk şey doktorunu değiştirmek sakın kendı başına ilaç alma gebelikte ilk 8 hafta çok önemlidir mümkün olduğu kadar dınlen çok dolaşma eğer muayne olma şansın varsa ol açıklık varsa dikiş atılı ve bebeğin düşmesi engellenir ama tabı ben durumunu tam olarak bılmedıgım için genel olarak bunları soyluyorum rahımde bı sorun olabılır çift rahımlıler genelde boyle sorun yaşar yapman gereken ıyı bı doktor bulmak ben yaklaşık iki senedir doktor yanında çalışıyorum ve bi öğrenci gibi eğitiliyorum yanlış bilgilendirmek istemem seni umarım herşey gönlünce olur

Cevabın için çok teşekkür ederim. Senin de herşey gönlünce olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…