Hamilelikte Ölüm Korkusu

Felix felicis

Üye
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2016
37
15
8
Merhaba hanımlar, şu an 3 aylık hamileyim, ilk hamileliğim ve her gün aklıma doğumda ölebileceğim geliyor. Bundan çok korkuyorum. Çok kilolu hamile kaldığım için de her şeyin daha zor olacağını, doğumda sezeryan veya normal, bir terslik çıkabileceğini düşünüp aşırı bunalım yaşıyorum ve ağlıyorum. Bir tavsiyesi olan, bu duyguları yaşamış olan varsa dinlemek isterim...

Hayal kurmaya bile korkar oldum. Ya da tam olumlu olayım güzel hayaller kurayım derken bebeğimizle eşimi yalnız kalmış arkamdan ağlarken düşünmeye başlıyorum.

Hamilelik psikolojisi ....gayet normal bi durum...ölmessin korkma...Tabii Ecel geldiyse bilemem...sen böyle sürekli olumsuz düşünürsen bebeğininde psikolojisini bozacaksin...madem bu kadar kiloluydun niye zayıflayip hamile kalmadin ki

Hormonlardan canim.benim uc cocugum var ve panik atagim var.her hamileligimde kendimi ne senaryolarla yiprattim.bilsen.Allah in.izniyle birseycik olmaz benim bildigim ne.kilolular dogurdu.tabi sen.yinede kilo almamaya bak.

Soyle düşün her gun binlerce kişi dogum yapiyor bunu basariyor sende yapacaksin Allah in.izniyle.

Guzel seyler hayal.et bebegini dusun,onunla ilgili hayaller kur.

Saglikli.mutlu gebelik ve dogum diliyorum sana.

Hamilelik psikolojisi ....gayet normal bi durum...ölmessin korkma...Tabii Ecel geldiyse bilemem...sen böyle sürekli olumsuz düşünürsen bebeğininde psikolojisini bozacaksin...madem bu kadar kiloluydun niye zayıflayip hamile kalmadin ki
Tiroid hastasıyım son 1 yılda çok fazla kilo aldım. Kilo vermeye ve tedavi görmeye başladığım bi dönem hamile kaldım, istiyordum elbette ama düşüncesiz davrandım. Ben de kendime kızıyorum tabii ki.

Hormonlardan canim.benim uc cocugum var ve panik atagim var.her hamileligimde kendimi ne senaryolarla yiprattim.bilsen.Allah in.izniyle birseycik olmaz benim bildigim ne.kilolular dogurdu.tabi sen.yinede kilo almamaya bak.

Soyle düşün her gun binlerce kişi dogum yapiyor bunu basariyor sende yapacaksin Allah in.izniyle.

Guzel seyler hayal.et bebegini dusun,onunla ilgili hayaller kur.

Saglikli.mutlu gebelik ve dogum diliyorum sana.
Çok teşekkür ederim gerçekten olumlu tek bir söz çok etkiliyor aşırı duygusalım. Acaba bu hormonlardan oluyorsa ilerleyen aylarda biraz da olsa azalır mı? Size de Allah sağlıkla büyütmek nasip etsin evlatlarınızı inşallah :)

Aaaaaaayyy ben dee :( niye böyle oluyor hakikaten ya. Kızımı doya doya öpüp koklayamamaktan eşimden ayrılmaktan çokk korkuyorum. Ben de hep bu düşünceye kapılıyorum. Hatta ondan gizli eşime bi mektup yazmayı bile düşünüyorum yapmasını istediğim şeyleri sıralamayı düşünüyorum! Evet belki çokk saçma ama hakikaten böyle hissediyorum. Çoook iyi anlıyorum seni biri sılkelesın bizi!

Çok teşekkür ederim gerçekten olumlu tek bir söz çok etkiliyor aşırı duygusalım. Acaba bu hormonlardan oluyorsa ilerleyen aylarda biraz da olsa azalır mı? Size de Allah sağlıkla büyütmek nasip etsin evlatlarınızı inşallah :)
Amin canim duzelir duzelir hele.ilkse korkuyu atip heyecan agir basıyor ilerleyen zamanlarda valla benim gibi korkak bir insan.uc tane dogurduysa herkes dogurabilir :-)

Hiç hamile kalmadım çok istiyorum allah inşallah bana da nasip eder ama hamilelik olmasa da ölüm korkusunu yaşadığım panik bozukluğumun olduğu dönemler oldu sana sadece şunu söyleyebilirim doğumdan sonra memende bebeğin yanında kocan olacak sağlıklı bir şekilde doğumunu yapacaksın senin durumunda olan kilolu hamile kalan milyonlarca insan var dünyada tip çok ilerde doğumda artık annelerde bebeklerde sağlıklı bir şekilde çıkıyor önlemler önden alınıyor kendine bu eşsiz dönemini zehretme ağlamak istiyorsan ağla bağırmak istiyorsan bağır ama bunları düşünme kendine kıyafet bak bebeğinin bakımı ile ilgili kitaplar oku dergiler al güzel ve mutlu bir dönemdesin kıymetini bil gönlünü ferah tut doğumdan sonra da verirsin kilolarını dünyada doğum yapacak kadınlardan sadece bir tanesinin ve senin doğumun ve hamileliğin de herkesin ki gibi rahat gececek

Aaaaaaayyy ben dee :KK43: niye böyle oluyor hakikaten ya. Kızımı doya doya öpüp koklayamamaktan eşimden ayrılmaktan çokk korkuyorum. Ben de hep bu düşünceye kapılıyorum. Hatta ondan gizli eşime bi mektup yazmayı bile düşünüyorum yapmasını istediğim şeyleri sıralamayı düşünüyorum! Evet belki çokk saçma ama hakikaten böyle hissediyorum. Çoook iyi anlıyorum seni biri sılkelesın bizi!
Onlari yazicagina daha guzel seyler yaz mesela bebegini ne ka da r heyeceanla bekledigini onunla yasamak istediklerini;)

Bu olumsuz düsünceleri birakmassan, kendi icin korkarken
Bébége zarar Verirsin. kac kisi dogumda ölmüs ki, bu
Cok düsük bir olasilik. Ayricada, olacakla, ölecege care
Yokmus.

Hamileligin Tadini cikar, yürüs yap, cocuk egitimi hakkinda,
Bilgiler edin. Annelige hazirlan ve kendine gel

Bende hamileyken dogumdan cok korkardim ölecegim korkusu vardi..hatta o kadar ki normal yapabilecekken sezeryan oldum..cok garip bir psikolojiydi.Doguma girerken esime evde bazi seylerin yerini soyledim bana bisey olursa cok arama diye:)
Gelip geçiyor rahat ol diyecegim o.

Aaaaaaayyy ben dee :KK43: niye böyle oluyor hakikaten ya. Kızımı doya doya öpüp koklayamamaktan eşimden ayrılmaktan çokk korkuyorum. Ben de hep bu düşünceye kapılıyorum. Hatta ondan gizli eşime bi mektup yazmayı bile düşünüyorum yapmasını istediğim şeyleri sıralamayı düşünüyorum! Evet belki çokk saçma ama hakikaten böyle hissediyorum. Çoook iyi anlıyorum seni biri sılkelesın bizi!
Ayn hisler sanırım hormonlardan ama çok yıpratıcı. Ben de eşime bunları söyleyip bunaltmak istemiyorum. Birkaç kez söyledim benden çok üzüldü. En iyisi içinde tutmak diyorum onda da ben çok bunalıyorum. Acaba yardımcı olacak bir şey var mı bu duruma.

Canim benim sakin ol.hem kendini hem bebeği strese sokuyorsun.ecelimiz ne zaman gelirse o zaman ölecegiz onu aklinda at.kiloya gelirsek bende 90 la hamile kaldim 107 ile dogum yaptim 2 gunde ayaga kalktim masallah hic takma kafana

Bende hamileyken dogumdan cok korkardim ölecegim korkusu vardi..hatta o kadar ki normal yapabilecekken sezeryan oldum..cok garip bir psikolojiydi.Doguma girerken esime evde bazi seylerin yerini soyledim bana bisey olursa cok arama diye:)
Gelip geçiyor rahat ol diyecegim o.
Yani bizim evde de benim bakış açımla sanki bir nuri bilge filminde yasıyoruz şu an. Her seye çarpı iki anlam katıyorum. Ben yokken olacakları düşünüp senaryolar yazıyorum sonra da ağlıyorum. Aslında biraz uzaktan bakabilsem belki kendim de anlayacagım ne yaptıgımı ama bu kadar içindeyken.. :) ben de bir gün böyle buraya yazıp birinin içini rahatlatırım belki.. Çok tesekkur ederim :)

Back
X