Hamilelikte panik atak anksiyete depresyon okb olan anneler nasilsiniz

gyulche

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Ekim 2022
703
159
33
32
Nasilsiniz kizlar hamileliğinizi nasil geciriyosunuz benim gibi zorlanan varmi

Nasilsiniz kizlar hamileliğinizi nasil geciriyosunuz benim gibi zorlanan varmi
Ben 3 senedir panik atak rahatsızlığıyla uğraşıyordum Nisan 2023 ayında artık çocuk yapacağım diye 5 ay içerisinde azaltarak antidepresanlarımı bıraktım ve bıraktıktan sonra sadece 2 kez yoğun atak geçirdim onun dışında çok şükür iyiyim.

ama ama ama ne yazık ki çocuk fikri çıktı aklımdan çünkü çok korkuyorum panik atak yine gelir, yine duygusal çöküntülerim başlar kendime yada bebeğe zarar gelir, eşim bana mı üzülsün bebeğe mi kendine mi? yani kafamda soru işaretleri var?

zorlanmak derken neler oluyor mesela?

Hamilelikte ataklarim sanirim cok.kosusturmadan dolayi biraz azaliyor ve hamileyim ya onun piskolojiside var bende mide bulantilari uyusma uykusuzluk.kusma basta ve kulaklarda uhultu titreme kalp carpinti ölüm korkusu yutkunamama surekli korku hali gibi seyler oluyor bence korkmayin Allah guc veriyor bakin ben nekadar youn yasiyorum ustune ilk bebeyimi 27 haftamda kalbi durdu ve normal doum yaptim yine de cocuk yaptim ve bir bucuk yildir ilac kulanmiyorum zorlanan yazmamin sebebi mesela ilac kulanamiyorum dil alti alamiyorum melisa caylari icemiyorum biraz onar sakinestiriyor cunku yapamdim icin ataklarim geldinde bir tik daha zorlaniyorum hamile de oldum icin ilk bebeyime birsey olursa yine korkusu giriyor

Bence cocuk size iyi gelicek kac aydir ilac kulanmiyorsunuz bu arad ben ilac kulanirken bunlari cok nadir yasiyorum bana iyi geliyor bulgaristanliyim turkcem kotu yalnis yazdiysam af ola

Bence cocuk size iyi gelicek kac aydir ilac kulanmiyorsunuz bu arad ben ilac kulanirken bunlari cok nadir yasiyorum bana iyi geliyor bulgaristanliyim turkcem kotu yalnis yazdiysam af ola
çok teşekkür ederim bu açıklamaları okumak benim gibi bazı insanlar olduğunu bilmek ve güzel bir süreç yaşadıklarını duymak beni mutlu ediyor, allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.

eşim az önce çocuk yapalım artık yeter dedi telefonda biraz sitem etti ama söylediği an sanki atak gelecekmiş gibi hissettim başım döndü bir korktum. rabbim güç kuvvet versin bu hastalıkla savaşmak zorunda olan herkese

Canim inan hamilelik piskolojisi cok farkli mesela ben hamile kalmadan once nerdeyse atak gecirmedim gun yoktu koca ayda 1 hafta iyidim ama simidi yalniz doktora gidicam zamanlarda kotu oluyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…