Hamilelikte parfüm çocuğu kısır yapabilir (Alıntı yazı)

minel axsxk

HİSLERİMİN TALEBESİYİM
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2008
1.200
15
116
Diğer
merhaba görüyorum ki sitemizde hamile arkadaşlarımız var.Bugün milliyet haberde okudugum bir haberi paylaşmak isterim.

Hamileyken parfüm ya da kokulu krem kullanan kadınların oğullarının kısırlık sorunu yaşama riskinin arttığı belirlendi

Kadınların hamileliklerinde kullandığı parfüm ve kokulu kremlerin erkek çocuklarında kısırlığa neden olabileceğin belirlendi. İskoçya’daki Edinburgh Üniversitesi tarafından fareler üzerinde yapılan araştırmada, hamileliğin 8 ile 12’nci haftaları arasındaki dönemde, çocuğun gelecekteki üretkenlik problemlerinin belirlendiği ortaya çıktı.
Hormonlara blok

Bazı kozmetik ve ev tekstil ürünleri ile plastiklerde bulunan bazı kimyasal maddelerin, “erkeklik hormonu” olarak da bilinen testosteronun da dahil olduğu “androjen” hormonlarını bloke edebildiği tespit edildi. Androjen hormonları bloke edilen farelerin kısırlık sorunu yaşadığı görüldü.

Araştırma grubunun başkanı Profesör Richard Sharpe, hamilelere seslenerek, “Kozmetiklerde bulunan kimyasallara maruz kalmaktan kaçınmanızı tavsiye ediyoruz. Vücudunuza sürdüğünüz herhangi bir şey gelişmekte olan bebeğinize ulaşabilir” dedi.

bebişlerinizi sağlıklı kucağınıza almanız dilegimle canlar a.s.

ben hamile kaldığımdan beri eşim hiç kullandırmıyor parfüm. ne zaman kullanmaya kalksam elimden alıyor..
bebişlerimiz için 9 ay parfüm sürmeyiz...

Paylaşım için teşekkürler canım ben zaten hamileliklerimde parfümden tiksindiğim için kullanamıyordum,,,demekki isabet olmuş,,kremde kullanmam zaten deri den çocuğa geçeceğini okumuştum o yüzden sürünmezdim,,

ay cok sagol canim paylasimin icin...bende sunu eklemek istiyorum arkadaslar...
oda kokulari,spreyleri ve kokulu mumlar bebekte akcigerlerin gelisimini etkiliyor..lütfen konu acilmisken bunuda göz önünde bulundurun...herkese saglikli gebelikler diliyorum

çok sagol canım bilgilendirdiğin için dikkat etmek lazım kaydirigubbakcemile5

ooooooooo çok şaşırdım valla ben sabah yüzünü yıkadıktan hemen sonra arkamı dönüp raftan deodorantı alıp boca edenlerdenim :S amanın şimdi ben bugüne kadar hep kullandım inşallah zararı olmamıştır 18 haftadır böyleydi neyse zararın neresinden dönersem kardır dimi ama benimde bebeğim erkek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…