Merhaba herkese,
Ben 3 aylık hamileyim. Doktorum ilk aydan itibaren günde yarım saat yürüyüş yapmamın çok iyi olacağını söylemişti. Ama ben hiç yapamadım. İşten gelip, tekrar dışarı yürüyüşe çıkmak çok zor. Geçen gün pilatesi sordum. Hamile pilatesi ve hamile yogasının da çok faydalı olacağını, özellikle normal doğum düşündüğümden çok işime yarayacağını söyledi.
Ben de Ebru Şallı'nın hamilelikte pilates dvdsini alarak başladım pilatese. Yaklaşık bir sene önce evde normal pilates yapmıştım. Ama baya hamlamışım. Ebru Şallı'nın bu dvdsi çok başarılı. Hareketler tam hamilelere göre, hafif ama etkili. Karna hiç baskı yok. Dvdde Ebru'nun kendisi de sanırım 4-5 aylık hamile. Herkese tavsiye ederim. Ama herkesin durumu farklı olabilir. Doktora sormadan başlamamak gerek.
orda 7-8 aylık hamile

evet çok hafif ama bana fazla hafif geldi ya..son aylarda tam uygun olacak gibi..yaparken sıkılmaya başlıyorum sanki hep aynı hareketler gibi.genelde karnımız çalıştığı için pilateste şimdi bunda yok tabi bişeyler eksik geliyor ondan çok hafif geldi bana..vücut ağırlaştıkça daha iyi olacağını düşünüyorum