Hamilelikte pskolojiniz nasıldı

ZYVZYZ

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2020
259
105
53
35
Merhabalar yedibucuk aylık hamileyim alıngan birisiyim ama bu hamilelik döneminde daha çok alıngan ve son derece kıskanç oldum herşeye karşı daha çok eşime karşı kıskanç oldum hamilelikten mıdır varmı aynı şeyleri yaşayan çoğunlukla böyleyim bu dönemde daha az mutluyum

Sizin için ne güzel o.zaman
Bende bulantilardan dolayı hayattan soğudum canım.Duygularimda arada dalgalanmalar oluyo onlar da normal.Oncesinde de anksiyete ve depresyon tedavisi görüyodum.Ama beni asıl hayattan soğutan 19.haftaya rağmen bulantı,kusma ve açlık.Ac yaşıyorum.Degisecegini de sanmiorum.Hep halsiz,hep bulantı,hep kusma.Bence senin de kıskançlığının artması çok normal.İnsanin bütün duygu durumu değişio gebelikte hormonlar sebebiyle.Hic canını sıkma gecicek.

Ben fazlaca gerginim normalde duygusaldım hamilelikte tavan yapar diyordum ama çok gariplik olmadı sürekli gerginim

İlk 3 aylık dönem bitmek üzere.. çok dalgalı ruh halim oluyordu, gerekli gereksiz her şeye kafayı takma potansiyelim vardı. Eski enerjim yok gibydi sanki. Ama yavaştan düzeliyor sanki, hissediyorum.
Ama duyduklarıma göre 3. Aydan sonra daha olumlu bir ruh haline giriliyormuş ilk 3 ay zormuş sadece duygusal açıdan.
Yani son zamanlara doğru kötü ruh hali duymamıştım hiç.
Kıskançlık da zararlı boyuta gelmemişse o kadar da sıkıntı değil bence

Bulantı 2.3 kere yaşadım çok yasamadim ama çok kötü bişey cevremde gördüm Allah yardimcin olsun canim saglicakla gelsin insallah

Kıskançlık zararlı boyuta geldi ama kendimi törpü lemeye başladım böyle değildim ben birgün herşeye gülüyorum birgün suratım 100 karış neyseki az kaldı inşallah biticek çok teşekkürler

Geçecek inşallah. Ben de hiç geçmeyecek sandım ağlaya ağlaya yerlerde kaldım. Serumla olmasa açlıktan ölürdüm herhalde. Daha 1 hafta oldu herşeyi olmasa bile bir şeyler yiyebiliyorum. Kusmaktan kan geliyordu artık. İnşallah en kısa zamanda siz de normale döner/yaklaşırsınız.

Canım gerçekten mi benim gibiydin.Ben kendim gibisini etrafta göremeyince bı ben böyleyim sandım.Hayatim zindan oldu kusmaktan.Bilsem hangi haftada gecicegini kendimi motive edicem biraz.Ama bilmiorum ki.Ben de doğuma kadar böyle olcak alış dedim kendimeçok zor bişey.Allah bu durumda olanlara yardım etsin.

Aylarca lokma alamadım ne yediysem kustum vitamin de içemedim kusma miktarını arttırdı. doktorum her hafta serum verdi evde oldum etrafın kokusuna dayanamadığım için. Evim dahil herşeyden tiksindim annemlere vs gittim kaldım. Yavaş yavaş ekmek yiyip su içmeye başladım derken bir yere zorunlu olarak gittik hava değişiminden sonra baya kendime geldim. Adını söylemekten bile tiksindiğim şeyler var ama yeni yeni bir şeyler yiyebildim. Muz kusmayı biraz engelledi ancak diğer meyveler hala mahvediyor canım çekse de yiyemiyorum. Peynir, domates, biber, yoğurt, makarna, pilav menümü az da olsa genişlettim
Ve çok garip bir şekilde bir sabah uyandım bir anda geçti. İnşallah en kısa zamanda sizin de geçer.

Bulantı ve tansiyon çok kotu bisey gebelikte aynen öyle bütün ruh hali değişiyor insanin saçma sapan şeylere kızıyorum bazen

Çok kötü bişey canım bulanti gecmesine sevindim inşallah benimde geçer gerginligim

Öyle düşünme geçer insallah benim arkadasta ilk 3 ay öyleydi sonra düzeldi

Hamileliğimde depresyon tedavisi görmüştüm, çok mutsuz,kaygılıydım. Bi türlü annelik psikolojisine girememiştim. Ama doğum yapınca geçti hepsi :)

Çok kötü bişey canım bulanti gecmesine sevindim inşallah benimde geçer gerginligim

O da geçer inşallah. Biraz kendinizi de sakinleştirmeniz lazım. Ben de normale göre daha duygularım yoğun ama benimki kıskançlık, öfke değil de ağlayasım geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…