Hamilelikte röfle,boya gibi işlemler

Bayanmaviii

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2017
48
33
3
33
Merhaba en çok merak ettiğim konu saç takıntılı bi insan olarak.Röfle Yaptiran, yaptırmayı düsünen, doktoru olumlu olumsuz birşey söyleyn var mi acaba? Henüz doktoruma sormadim ben

Bana daha ilk muayenede asla saç boyatmıyoruz dedi. Bende evet dese de boyatmazdım.. Şimdi beyazlarım var evet 4 parmak kadar da uzadılar. Kestirdim biraz şuan yeni boyanmış gibi duruyor.. Beyaz boyamak modaymış bende dün gittiğim yerde öğrendim boya zannetti herkes :)

Bana daha ilk muayenede asla saç boyatmıyoruz dedi. Bende evet dese de boyatmazdım.. Şimdi beyazlarım var evet 4 parmak kadar da uzadılar. Kestirdim biraz şuan yeni boyanmış gibi duruyor.. Beyaz boyamak modaymış bende dün gittiğim yerde öğrendim boya zannetti herkes :)

Evet gri beyaz moda oldu bu sene:) bazi kuaforler de dibe uygulanmayan islemlerin sakincasi olmadigini soyluyormus

Evet gri beyaz moda oldu bu sene:) bazi kuaforler de dibe uygulanmayan islemlerin sakincasi olmadigini soyluyormus

Araştırmalarda kesin bir şeyi olmadığından riske girmek istemedim.. Bana lazım olan dipler o sebeple de temmuza kadar bekliyorum :) öteki türlü de beklerdim ne olur ne olmaz diye

Benim doktorum ilk 4 ay boyatmak yok demişti ama ben hiç boyatmadım.evet sağlıklı bebekler doğuyor boyattığımızda ama ileride kronik bir rahatsızlığa sebep olabileceğini düşünüyorum bu tür kimyasalların. Varsın saclarım kötü görünsün bnm yüzümden bile bile güzel olucam diye bebeğimi riske atmak istemedim. (Bu tamamiyle bnm düşüncem bir arastırma sonucu değil)

Ben hamile olduğumu bilmeden saçımı boyattım hem de bitkisel falan değil baya kimyasal boyayla. Bi de üstüne brezilya fönü yaptırdım. Bir gün sonra hamile olduğumu öğrendim. Şuan 35. Haftamdayım hala daha hep içimde kuşku kaldı acaba bebeğime zarar vermiş miyim diye. Ben bilseydim hiç risk almazdım

Doktorum 16. haftadan sonra boyatabilirsin dedi. Boyanın ve solventinin bitkisel olması lazım dedi. Ben de 6. ayımda ve doğumdan 3 hafta önce toplamda 2 kez boyattım. Bi sıkıntı yaşamadım.

Canım ben de bu konu ile ilgili başlık açmıştım ama fazla yorum yapan olmamıştı. Sonra iki tane alanında çok iyi kadın doğum doktoruna sordum. Biri 24. Hafta diğeri 17-18. haftalar dedi. Ama şöyle söyleyeyim. Çok yakın bir arkadaşım 3. Ayindan itibaren düzenli boyadı. Çocuğu gayet sağlıklı. Benim 13. haftam ve o kadar beyazım var ki. Kahverengi far, kaş farıni sünger sürüp saçıma sürüyorum. Bazen beyaz kapatıcı sprey sikiyorum dibine gelmemesi için tarakla falan kapatıyorum. Çok beyaz olmasa bende 9 ay dokunmadan durabilirim ama kayinvalidem saçlarıma öyle bir bakıyor ki. Ogretmenim, arkadaşlarım öğrencilerimin gözü saçımda. Boyamaktan başka çarem olduğunu düşünemiyorum.

Zararı henüz kanıtlanmamış tıbbi olarak fakat doktorum izin verse de boyatmazdım ;)

Canım ben de bu konu ile ilgili başlık açmıştım ama fazla yorum yapan olmamıştı. Sonra iki tane alanında çok iyi kadın doğum doktoruna sordum. Biri 24. Hafta diğeri 17-18. haftalar dedi. Ama şöyle söyleyeyim. Çok yakın bir arkadaşım 3. Ayindan itibaren düzenli boyadı. Çocuğu gayet sağlıklı. Benim 13. haftam ve o kadar beyazım var ki. Kahverengi far, kaş farıni sünger sürüp saçıma sürüyorum. Bazen beyaz kapatıcı sprey sikiyorum dibine gelmemesi için tarakla falan kapatıyorum. Çok beyaz olmasa bende 9 ay dokunmadan durabilirim ama kayinvalidem saçlarıma öyle bir bakıyor ki. Ogretmenim, arkadaşlarım öğrencilerimin gözü saçımda. Boyamaktan başka çarem olduğunu düşünemiyorum.

Ben bugune kadar hep kendi sacimin arasina rofle attirdim dobe dokunmadan. Aslinda riske girmeye bile degmicek seyler ama bilemiyorum canim boyatan pek cok annenin de saglikli melekleri var. Hamilelikte psikolojinin de onemli oldugunu dusunuyorum aslinda

merhaba ,
doktorlar ki benim doktorumda ilk 3 aydan sonra bir problem olmaz demiş.
banu çiftçide video olarak da yer vermiş youtube kanalında
dibe değdirmeden bence boyatılabilir.
saç boyası gibi ama farkında olmadığımız onlarca etkiye maruz kalıyoruz düşünüldüğünde

Üzerinden epey zaman geçmiş gerçi ama bebeğiniz sağlıklı doğdu mu acaba? Ben de benzer durumdayım ve çok tedirginim

Back
X