Hamilelikte röntgen çekimi

Salkyn Keceli

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2025
1
0
1
28
Merhabalar . 12+5 hamileyim. Dişim bir aydır ağrıyordu ben de ilk üç ay geçsin doktora öyle gideyim diye dayandım. Diş doktora gittim dişime panoramik röntgen çekildi birde ağrıyan dişime film çektiler iyi görünmüyor diye 4 kere çektiler. Ben de bir kereden bir şey olmaz diye çok yerden okudum onun için yaptırdım ancak iyi çekilmeyince mecbur 4 kere yapılmasına bir şey demedim. Bebeğim etkilenip etkilenmediğini nasıl anlarım yardım edin. Böyle durum geçirenler var mı?

Bir kereden bir sey olmaz diye bir sey yok röntgende ya hep ya hiç kuralı vardır bebek ya etkilenir yada etkilenmez birazı bir keresi yoktur ki defalarca cektirmişsiniz diş kliniğinde çalıştım periapikal röntgen panaromikten daha fazla radyasyon yayar diye öğretildi bize hep ayrıca böyle durumlarda asla röntgen cekilmez size söylemediler mi yada hamile olduğunuzu söylemediniz mi ve kadın doğum doktorunun onayı olmadan dişinize asla bir müdahale edilmemesi lazım

Merhabalar . 12+5 hamileyim. Dişim bir aydır ağrıyordu ben de ilk üç ay geçsin doktora öyle gideyim diye dayandım. Diş doktora gittim dişime panoramik röntgen çekildi birde ağrıyan dişime film çektiler iyi görünmüyor diye 4 kere çektiler. Ben de bir kereden bir şey olmaz diye çok yerden okudum onun için yaptırdım ancak iyi çekilmeyince mecbur 4 kere yapılmasına bir şey demedim. Bebeğim etkilenip etkilenmediğini nasıl anlarım yardım edin. Böyle durum geçirenler var mı?
Anlayamazsınız direkt kadın doğum doktorunuza gidin bence. 1. Trimesterde kesinlikle diş tedavisi yapılmıyor normalde. 2.trimesterde yapılıyor ona rağmen bana doktorum gidersen sadece 1 kere film çeksinler yoksa izin veremem dedi ne olacağını bilmediğimden acısına katlanıp gitmedim. Direkt doktorunuza gidin ondan bilgi alın umarım bir şey yoktur

Keşke önce bir antibiyotik tedavisi denenseydi. İltihap vs olmuşsa en azından gebelik bitene kadar baskılayabilirdiniz. Doktorunuza sormuş muydunuz öncesinde?

Back
X