HAMİLELİKTE SAÇ BOYATMA

Aspirin1987

Guru
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2013
707
620
408
Hamilelik hakkında doğrular ve hurafeler

Hamile kalınca hemen her anne adayında “saç boyatmanın zararlı olup olmadığı”
sorusu akla geliyor. Zararlı ajanların bebeğe etki edebilmesi için öncelikle
anne adayının kanında belli bir seviyeye ulaşması ve de plasentadan geçip bebeğin
kanına karışması gerekiyor. Dolayısıyla saç boyama sırasında kullanılan boyanın
saç dersinden anne kanına karışması mümkün görünmüyor veya önemsenmeyecek düzeyde
olduğu düşünülüyor.

Bugüne kadar saç boyama sonrası bebeğe zararlı olduğu ispatla gösterilmiş bir vaka
haberi de yok. Aslında dikkat edilmesi gereken nokta; kuaför salonu ortamında boya
kokusunu uzun süre solumamak. Bununla birlikte, bitkisel bir boya ve havadar
(bol oksijenli) bir ortam tercih edilmeli.

ben de bitkisel boyayla evde kendim boyuyordum ama bazı sitelerde ilk 3 ay içerisinde saç diplerini boyamak sakıncalı diye yorumlar okudum kızlar. sizce ne kadar doğrudur? çok kararsızım (

ben de bitkisel boyayla evde kendim boyuyordum ama bazı sitelerde ilk 3 ay içerisinde saç diplerini boyamak sakıncalı diye yorumlar okudum kızlar. sizce ne kadar doğrudur? çok kararsızım (
Canım ilk 3 aylık dönemdeyken bende boyamıştım ama oğluşumaa hiçbişey olmadı Allahıma şükürler olsun ki.. Bu konuda için rahat olsun ama tabiiki yapmamakta fayda var diyorlar ben bilmiyordum o zamanlar bunu. Ama illa da yaptırmak istiyorum diyorsan kokusuna fazla maruz kalmamaya çalış

Ben ilk hamileliğimde 2 sefer boyadım bitkisel boyayla, çok şükür bebeğimde hiç bir sorun olmadı..
şimdi de ortalama bi tarih belirleyip 2kez boyamayı düşünüyorum.
içiniz rahat olsun, çok da düşünmeyin..

arkadaşımın gebeliğinde saç boyasına gelene kadar teleizyona 1 metreden fazla yaklaşmamak, buzdolabına 1 metreden fazla yakın olup yarım saatten fazla durmamak saç kurutma makinası kullanmamak gibi yapılmaması imkansız bir dolu etken varken etrafta saç boyası bunların arasında en ufak konulardan biri kalıyor demişti ama tercih senin sen bilirsin diye de eklemişti =)

merhaba.. hamileliğin 13. haftasındayım. saçlarım bakır rengiydi 4 aydır boyatmıyorum eczaneden FASHİON CLORE NATURA adlı saç boyası satın aldım diplerine değmeden kendi saç rengime geri dönmek istiyorum..eczacı kanser hastalarına ve hamilelere veriyoruz dedi içerisinde zararlı olan paraben, alerjik koku,amonyak ,parafendialın vs. yok.. aranızda kullanan oldu mu? görüntümden çok mutsuzum ama bebek içinde endişeliyim kırıcı olmadan yorumlarınızı alabilir miyim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…