Hamilelikte saç kesimi

papatya20

Guru
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2011
128
18
298
İstanbul
şuan 14 haftalık hamileyim hamile kalmadan önce kuaföre gidicektim bir türlü gidememiştim saç kesimi için gitmek istiyorum fakat çevremdeki herkes hamileyken gitme iyi değil diyor zaten kuaförede hamile olduğumu söylediğimde saçımı kesmiyor yani kesersem ne olur ne olmaz kuaföre söylemeden kestirsem onun günahıda bana ,yapamam .varmı saçını kestiren bişey oldumuki yada olurmu bazen saçmalık gibi geliyor ama herkes karşı çıkıncada bebeğim için korkuyorum .yorumlarınızı bekliyorum .

bu çok komik bir batıl inanç..buna inanmak günah..diyorlar ki hamileyken saçını kestirirsen bebeğin ömrü kısalır..yani bebeğimin ömrünü ben belirliyorum öyle mi.Allah yazmadı yani doğmadan önce..ilginçç..çok saçma..çok cahilce..bana da çok dediler ilkinde de kestirdim bunda da defalarca kestirdim düzelttirdim.ne kadar kötü buna inanmak..sen hiç bakma onlara.hamileyken de bakımlı olmak gerekir.o zaman kaşımızı da aldırmayalım:52:sen buna inanmamışsın inanma da..kuaföre de söylemezsen günah olmaz çünkü günah değillllll

bende ilk gebeliğimde kestirmiştim saçımı bilmiyodum gerçi bana göre saçma bişide neyseee
sonra etrafımdakiler kaynanam falan işte hamilelikte saç kesilmez ömrü kısa olur( ALLAH GÖSTERMESİN) gibi laflar ettiler bana göre hurafee ama anlamadım kuaför nie kesmiyokii

bence kalbini bozma

Son düzenleme:
ben 14 haftalıkken kestirdim, şimdi 24 haftalıgım tekrar kestircem içime sinmedi :49: çok şükür bebeğim sağlıklı.
bence bunlar hurafe mantıklı düşün saç kestirmekle rahmin içindeki bebeğin ne ilgisi olabilir :63:

ya valla hayret bişey boya olsa neyse bilimsel bir açıklaması var boyatmayalım derizde kesimin zararı çocuğun ömrüünün kısalmasıymış.ee dökülen saçlar ney o zaman .valla her ay boya yapan biriydim 8 aylık hamileyim hiç boyatmadım mantıklı bir zararı olduuu için ama en az 5 defa kestirmişişmdir..

YA banada çok saçma geliyor ama ne biliyim sormak istedim başına gelen varmı diye .Sonuçta Allah göstermesin öyle bişey kimsenin başına gelmesin o kadar çok kişi söylediki bende arada kaldım resmen ama hafta sonu kestiricem galiba ya.

bu çok saçma bir inanış cahiliye devrinde değiliz bence sende böyle saçmalıklara inanma kimsenin ömrünün uzunluğu kimseye bağlı değildir herkesin kaderini belirleyen Allah'tır sen saçını kessende kesmesende bebeğin Allah'ın istediği, belirlediği kadar yaşar :34:

Niye kesilmesin..9 ay boyunca rapunzel gibi bi gezicez.. Hiçbişey olmaz, ben kaç defa kestirdim.Kesmeyen kuaförlerinki de kendi cahillikleri...:37:

En büyük günah hiç bir bilimsel dayanağı olmayan hurafelere inanmaktır. Şirke kadar gider.. Kestir sen saçını kardeşim, çalı süpürgesi gibi mi gezicez böyle hurafeler yüzünden.

valla bence de tamamen saçmalık ve batıl inanç ama ben de ne olur ne olmaz kestirmedim :) :) iyice abuk bir model oldu .. bekliyorum inş dogumdan sonra kestiricem

saçmalıktan öte bişi değil. ben kestirdim hem de iki defa. he bi de fön çektirdim acaba o nasıl etkiliyo bebeği:P üstelik de saçlarım yandı:)
koca karı efsaneleri dinlersek evin yolunu bulamayız.

saçmalıktan öte bişi değil. ben kestirdim hem de iki defa. he bi de fön çektirdim acaba o nasıl etkiliyo bebeği:P üstelik de saçlarım yandı:)
koca karı efsaneleri dinlersek evin yolunu bulamayız.

heh heh güldürdün beni yaa..fön çektirince çocuğun saçı düz oluyormuş:52:

her ne kadar inanmasakta etraf öyle bir kestirme diyorki sanki bebeğin için en büyük kötülüğü yapıyorsun. bende kestirdim hemde 2 defa boşver kimseye söyleme bile kestirecegini git ve kestir

Back
X